Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Z-5500 Dizayn için Önerilerinizi bekliyorum. Amaç = Net ses. (SS Eklendi)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> PC Ses Sistemleri ve Ses Kartları >> Z-5500 Dizayn için Önerilerinizi bekliyorum. Amaç = Net ses. (SS Eklendi) Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
DeVil_BoZZo

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

29 Temmuz 2008; 14:34:45 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar ben Z-5500 Kullanıcısıyım. Ve yeni ev'e taşınacağımızdan inşallah. Orada bulunan odama Ses sistemimi düzgün bir biçimde monte etmek istiyorum.

İncelediğim gördüğüm kadarı ile Subwoofer oturduğumuz yerin arkasında olur ve altında Wofer boyutu kadar bir mermerin üzerine oturtur isek Bass'larda daha bir tokluk hissi + olarak sallanmayı engelleyebilme fırsatımız varmış...

Odanın resimlerini çektim digital cameram yanımda olmadığı için Telefon camerası ile çekildiğinden resim kalitesi düşük fakat gözle görülebilir derecededir.

Dubel çakılı olan yerlere uyduları takmayı düşünüyorum. Odam kare şeklinde ve 14M2 boyutundadır.

Amacım sadece Dolby film seyreder iken tam bir DTS ses almak istiyorum. Kullanacağım programların neler olacağını ve + Bir ayar yapılması gerekiyormu bilmiyorum...

Audigy 2 ZS Kullanıcısıyım Z5500 için ses kartında herhangi değişik bir ayar yapmamız gerekiyormu vs vs.?

Askere gideceğim ve tüm düzeneğimi önceden kurup gitmek istediğim için sizden hem Programlar hakkında hemde dizayn hakkında geniş bir bilgi almak istedim.

Odanın ufak bir Krokisini çizmiş bulunmaktayım.

Oda Krokisi...

Not: Yan duvar m2 Boyutu: 4M 20Cm

2. Not: Kapı ve Pencere Duvarları: 3M 50CM

--------------------------------------------------------------------

Evet arkadaşlar şimdi gösterge şu ki; Dubeller karşı karşıya bakıyor yani. Kolonlar karşılıklı olarak yerleştirilecek Nereye bakması daha iyidir?

Pencerenin sol tarafındaki duvarın Ortasına bilgisayar masası gelecek o duvarın tam ortasının bilgisayar masasının hemen biraz üstünede Center'ı koymayı Planlıyorum peki sizce Subwoofer nerede olmalıdır?

Evet arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum lütfen yardımcı olun şimdiden teşekkür ederim.

Fatih arkadaşıma teşekkür ederim yardımları için.

Evet arkadaşlar buyrun yaptığımız Kroki tarzı resimler ve odanın şekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeVil_BoZZo -- 30 Temmuz 2008; 2:31:13 >

BU HAYATTA KAZANMAKTA VARDIR KAYBETMEKTE!!! | |
Frostwhisper realm Devilbozzo PALADIN.
DeVil_BoZZo

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

29 Temmuz 2008; 15:52:06 

Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar lütfen bir yorum yazar iseniz sevinirim.

alpxtreme

Sisteme Gözat

29 Temmuz 2008; 16:47:29 

Resimlerden pek bişey anlayamadım. Odana koyacağın eşyaları kroki üzerinde gösterirsen yardımcı olabilirim.

DeVil_BoZZo

29 Temmuz 2008; 17:16:13 

quote:

Orjinalden alıntı: alpxtreme

Resimlerden pek bişey anlayamadım. Odana koyacağın eşyaları kroki üzerinde gösterirsen yardımcı olabilirim.

Evet doğru söylüyorsun onları da çizeyim konuya ilave olarak eklerim.

Wolverine

Sisteme Gözat

29 Temmuz 2008; 19:32:35 

Evet, eşyaların yeri önemli. Halı, masa ve hatta duvardaki varsa tablo bile önemli..

DeVil_BoZZo

29 Temmuz 2008; 19:38:03 

Şu an Programlarım yüklü olmadığı için Paint ile yapmaya çalışıyorum az kaldı birazdan bitiririm sanırım. Sonrada Buraya Upload ederim.

EXCALIBUR

Sisteme Gözat

29 Temmuz 2008; 20:06:21 

Bende bir Z 5500 kullanıcısıyım öncelikle subwooferdan başlıyayım subwoofer daha çok oturduğumuz yerin önünde kullanılır şahsen arkada kullanan görmedim surroundlar ise zaten simetrik bi şekilde LF RF C LR RR (surroundlar açısal olarak senin oturduğun doğrultuyla 22,5 derecelik açı yapıcak şekilde en makbul olanı ama uzaklık olarak ayarlıyamıyorsan mecburen farklı formatları deniyiceksin... center ise monütörün üstünde yada altında tam yüzüne bakacak şekilde kullana bilirsin...) olarak dizilir fakat masanı ve bilgisayarını oda içinde yerleştirdikten sonra simetrik yani hepsinin arasında eşit uzaklıklar kalmıyor diyorsan herbir hoperlör ses yüksekliğini ayarlıyabiliyorsun örneğin frontlar uzak kaldıysa frontların ses seviyesini biraz daha arttıra bilirsin aynı şekilde diğerleride yapılabiliyor ama tabiki senin kulak zevkine kalmış bir durum bu (ayrıca hoperlörlerinin altında bulunan siyak oyuklarla duvara monte edebilirsin şahsen denedim çok hoş oluyor ve bir çok cafedede bu durumu gördüm)

Subwooferın altınada 15-20 cm kalınlığında süngerler oluyor daha çok siyak kaucuktan olur bunlar titreşimi abzove etmek için tasarlanmış süngerlerdir ama bu süngerleri kullanmak ne kadar etkielr bilemiyorum ben kullanmıyorum şahsen parke ile subwoofer arasında hiç birşey yok gene kendi bileceğin iş

Başka soruların olursa yanıtlamaya çalışırım

Z-5500 aşkına

EXCALIBUR @ CameloT

T®_H@©k

29 Temmuz 2008; 21:11:14 

hocam kullanıcı değilim pek de anlamam ama odanın ıcınde ne koyacagını bır krokı verırsen belkı kucuk bır ıhtımal yardımım dokunabılır

DH Underground Türkçe Rap Forumu
7 yıllık hort!!!
Cevher Can Fun Club
DH Fight Club
DeVil_BoZZo

29 Temmuz 2008; 21:15:01 

Öncelikle verdiğin cevaplar için teşekkürlerimi sunarım...

Sorularım var tabikide bunalmanızı istemediğimden tek tek soruyorum.

1 - Hangi DVD Programını tavsiye edersiniz ve Film izlemek için bu programda yapmamız gereken bir ayar varmıdır.?

Bu soruyu neden soruyorum Power DVD-5 Kullanıcısyım Coax bağlantıyı oluşturup PLII Movie Seçeneğine getirdiğimde Center'dan ses gelmediğini ve yalnızca çevresel ses alabildiğimi fark ettiğim için soruyorum...

2- Hangi Codec Programını önerebilirsiniz? K-Lite kullanıyorum fakat Ffs adlı bir Program görüyorum son zamanlarda seçim hangileri arasında olmalıdır?

3- Mp3 Dinlemek için hangi programı tavsiye edersiniz? Winamp Kullanıyorum DFX ile birlikte ses netleşip daha belirgin hale geliyor. Siz neyi tercih ederdiniz? Bazı arkadaşlar Jet Audio programını tavsiye etmişlerdi.

4- Yazdığım üzere Audigy 2 ZS kullanıcısıyım. Ses kartı Programından ayarlamam gereken herhangi birşey varmı + Digital'e geçip film izlemek istediğim zaman Digital input'a tıklamanın dışında daha verimli ses elde edebilmek için yapmam gereken birşeyler daha kalıyormu ?

5- 2 Yıldır yada 2.5 Yıldır Z5500 Kullanıcıyım. Fakat şu ana kadar Göstergede DTS Dolby Digital ibaresini göremedim. Sanırım DTS Filmleri bu şekilde izler isek daha etkili olacaktır bunu nasıl yapabiliriz?

6- Dizayn konusu hakkında Eşyalar krokiye yerleştirilmiş bir sekilde birazdan upload edilecektir. Son Resimler hakkında fikirleriniz ne olabilir?

7- Center Bana bakabilecek şekilde 2 Front Kolon'a tam eşit ortalamada duvara asılacaktır bu durum iyimidir?

8- Ac3 Filter Programı ayarları ne olarak kullanmalıyım ve program version'u olarak ?

9- Speaker'ları yerleştirirken Kendi kablosu yetmez ise ilave olarak ek kablo kullanır isem en fazla 2m olacaktır peki bu kablonun ses de herhangi bir kayba yol açması mümkünmüdür?

Şimdilik sorularım bu kadar arkadaşlar.

ailkem

Sisteme Gözat

29 Temmuz 2008; 21:49:47 

14m2 odaya sahip audigy 2 zs ve z5500 kullanıcısıyım. şimdi önemli kriter aslında nerede oturduğundur. ona göre hoparlörleri dizmen en güzeli olur subwofer içinse şunu söyleyebilirim

subwofer ayaklarının altındayken gücünü hissediyorsun (kısacası çok yakın mesafelerde) 1,5 metre uzağındayken ses emusyona ugruyor. neden bilmiyorum. aynı şekilde subwofer 3-5 metre uzağında durabiliyorsa inanılmaz etkili bir bass çıkışı elde ediyorum.

ön hoparlörler oturduğum yerin önünde 30 derecelik açılar olusturacak sekilde üste asılı sinema misali arka hoparlörler en arka odanın iki köşesinde kulak hizamda tutuluyor. en etkin performansı böyle alıyorum. yinede 14m2 bu set için küçük

Ses kartından yapacağın değişiklikler kişisel ben acustic açık ve tizleri de arttırarak müzikte kullanıyorum. eco ayarlarından da kendime ait bir stil oluşturdum.

film içinse power dvd 8 kesinlikle cok iyi. şayet digital özelliği kullanacaksan 3 yolun var bu işi ya ses kartına ya power dvd emilasyonuna ya da z5500 e bırakacaksın

* Ses kartına bırakacaksan z5500 6ch direct mod seçiliyken power dvd den audio kısmından spdif seçili olacak

* power dvd ye birakacaksan ki inanilmaz iyi bir başarıma sahip audio kismindan 6 speaker seçiliyken real surround theatre modunu aktif hale getireceksin.

Ekstra olarak dvd izlemiyorsan bs playeri kullanabilirsin ya ses kartından cmss2 açık 6ch direct modda kullan ya da ses kartından her özelliği kapa z5500 den dolby movie moduna al yoksa konusma sesleri gelmiyor.

Müzik dinlemek içinse bu sana kalmış ben genelde creative media source 5 i tercih ediyorum winamp foobar(pluginleri dahil) jet audio hepsi var.

codec packlar içinse; dvd film izlerken ihtiyacın yok power dvd kendi codeğini kuruyor. divx film içinse kazaa codec pack bir çok formatı destekliyor ve yeterli ekstaradan divx için vlc playeri da kullanabilirsin.
* digital bağlıyacaksan bu iş için en iyi yol coax bir kablo ve mono cevirici power dvd den