Benim babam emlak işiyle uğraşıyor;haliyle getirilip satılması istenen yerlerin (ev,arsa,tarla,yazlık*) fotoları fln çekilmesi gerek.bunun içinde renk doygunluğu ve keskinliği iyi olan DSLR-LIKE foto makinesi araştırıyoruz... Limit 1.200 ytl ama max 1.500 ytl "olabilir";Markalar ve modelleri artılarıyla belirtebilirmisiniz?
Şimdiden teşekkürler...
Dip not:Hobi olarakta arada ilgilenicem,Foto makinesini arada alıcam kendime,bu yüzden uzun pozlama süresi olan,diyaframın ayarlandığı fln bi makine olursa daha iyi olur ama öncelik yukarıda belirttiğim gibi...
*Yazlık fotosu çekmeyi belirtmemin sebebi balkondan,camdan denizin görünüşünü fln çekerken de zoom'u yeterli olmalı...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat_katliam -- 29 Temmuz 2008; 2:30:08 >
Like olarak S6000 Fd iyi seçim olur ya da Fz 50 iyi makinalar ama benim tercihim özellikle iso performansından ötürü Fuji olmuştu.
1500 ytl bütçe ile DSLR alabilirsin K10d mükemmel bir cihaz ancan direk DSLR sınıfına girmen iyi olmaz önce öğrenip hazırlanıp ondan sonra profesyonelliğe geçiş yapman gerek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Scofield -- 29 Temmuz 2008; 7:25:19 >
hiç bişey bilmeden slr kullanmak hiç kimsenin becerebileceği bir olay değildir.madem bilginiz yok slr almanıza a hiç gerek yok.çünkü çektiğiniz fotolar sizin moralinizi olumsuz yönde etkileyip makinadan soğumanıza bile neden olacaktır.kaldıki sadece iş amacıyla kullanacaksınız.size gelen müşteriler herhalde fotonun kalitesine değil alacakları şeyin özelliklerine bakacaklar fotoda.bü yüzden de slr fuzuli masraf bu iş için.
like için illa sıfır olacak diyorsanız max 500ytl bütçeye fuji s5800 alırsınız. 2.el de olur derseniz max. 500-600ytl aralığındaki fz50 ve s6500 bakarsınız.s5800den daha iyi makinalardır bunlar.bu 3 makinada hem fiyat olarak hemde foto kalitesi olarak sizi üzmezler.like için max 500-600ytl yeterlidir.
size tavsiyem panasonic tz5 yada tz7 yönünde olacaktır.Ürün küçük boyutlarına rağmen 10x optik zoom'a uzak mesafeleri çekmek için, 28mm geniş açı leica lense sahip son dereceli kaliteli bir cihazdır. fiyat olarakta 550-700 ytl aralığına rahatlıkla bulabilirsiniz.
olumsuz alışveriş: SAMURAY__ALMANCI (hırsız herif çalıntı telefon sattı) thrtn(dolandırıcı ps3 oyunu yerine bir kutu eski kitap ve cd gönderdi) Olumlu alışverişler: 50'den fazla arkadaş dükkanımda yeralmaktadır.Unuttuklarım varsa affola
hiç bişey bilmeden slr kullanmak hiç kimsenin becerebileceği bir olay değildir.madem bilginiz yok slr almanıza a hiç gerek yok.çünkü çektiğiniz fotolar sizin moralinizi olumsuz yönde etkileyip makinadan soğumanıza bile neden olacaktır.kaldıki sadece iş amacıyla kullanacaksınız.size gelen müşteriler herhalde fotonun kalitesine değil alacakları şeyin özelliklerine bakacaklar fotoda.bü yüzden de slr fuzuli masraf bu iş için.
like için illa sıfır olacak diyorsanız max 500ytl bütçeye fuji s5800 alırsınız. 2.el de olur derseniz max. 500-600ytl aralığındaki fz50 ve s6500 bakarsınız.s5800den daha iyi makinalardır bunlar.bu 3 makinada hem fiyat olarak hemde foto kalitesi olarak sizi üzmezler.like için max 500-600ytl yeterlidir.
Haklısınız,bilmeden bulaşmak istemedim DSLR işine,iş amacıyla kullanılcak ama sonuçta bi evi çekerken soluk renk yada aşırı parlama olmasını kimse istemez,bu yüzden iyi bi foto makinesi arıyoruz...
Birde sadece iş için değil,kendim hobi olarak ilgilenceğim için sordum o makineyle!!!
Bütçe sorunu yok demek için belirttim 1200 ytl miktarını...Bu yüzden alcağım like makine beni DSLR sisteme geçircek kadar idare etsin istiyorum,çekerken kaliteli olsunki fotolar DSLR geçerken şüpheye düşmeyeyim kalite yüzünden...
kobe_bryant1977 arakdaşım,iyi demişsin,evin içinde odalar çekerken geniş açı çok işimize yarar,teşekkürler anımsattığın için
madem bütçe sorunu yok ve geniş açı sizin için önemli o zaman s6500 alabilirsiniz.sıfırnı bulmanız biraz zor olabilir.sirkecide tek bi yerde var.2.el olarak bulmanız daha kolay olur.28-300mm objektif var üzerinde
SLR dünyasını biraş araştırırsan düşük megapixelin daha iyi olduğunu lenslerin pixel başına düşen oranının yüksek olduğunu görürsün. SLR makinaların çoğunda 6 MP'dir ve 6000fd iyi seçim olur ilk mesajımda da belirtmiştim.