Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Hangi Filmin Görüntü Kalitesi (Çözünürlük & Video Bitrate)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Bluray/HD-DVD/DVD/Divx Oynatıcı >> Hangi Filmin Görüntü Kalitesi (Çözünürlük & Video Bitrate) Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Anadolu

27 Temmuz 2008; 18:09:01 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar film indirirken detaylardan video, audio ve çözünürlüklerine bakıyorum. ama video bitrate mi çözünürlük mü görüntü kalitesini daha fazla etkiler. kiminin çözünürlüğü yüksek kiminin video bitrate'i. hangini indirmeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anadolu -- 27 Temmuz 2008; 20:21:59 >

Mr_Thunder

27 Temmuz 2008; 21:06:13 

Pal formatındaki normal DVD filmler 720x576 çözünürlüktedir. Benim cihazım bitrate'i ölçüyor. Çoğu filmde değişken bitrate sözkonusu. Yani saniyede hatta saniyenin belirli birimleride de değişebiliyor biraz ama birate'i 700 000 üstünde ki filmlerle 250-300.000 olanlar arasında (bazı uzun fimlerde bitrate düşük oluyor tek DL DVD'ye sığdırmak için) muazzam fark oluyor. Mesela Malcolm X filmi böyle. Ama 1966 yapımı iyi İyi Kötü Çirkin filmi ise çoğu yeni çekilmiş filmi mahçup edecek kalitede ! :)

Üstün görüntü kaliteli filmleri buraya yazabiliriz sonraki mesajlarda.

Bourne serisinin HD DVD olanlarını da test ettim. HD demeye bin şahit isterler Yani HD'ye yaraşır yüksek bitrate ile desteklenmedikten sonra HD çözünürlük bile olsa kar etmiyor arkadaşım. Maalesef durum böyle !

SD yayınlarda(720x 576 standartı) ise 400.000 bitrate'in altı vasat 400.000 600.000 arası orta 600.000 byte üstü ise yüksek kalitedir. Uyduda bazı SD kanallar sözüm ona bazı HD kanalları mahçup edecek kalitede yayın yapıyor. İşin kritik noktası bitrate tabii...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Thunder -- 27 Temmuz 2008; 21:09:38 >

Anadolu

28 Temmuz 2008; 10:41:22 

önemli nokta 600.000 olayı yani. :)

dmrbrn

28 Temmuz 2008; 11:18:00 

elbette her şey çözünürlük değil,mesela kıng kong dvd si bazı blu ray ve hddvd lerden daha iyi...yukarıda örnek vermişsiniz iyi kötü çirkin dvdsini,hem bazı hdlerden hem birsürü dvdden daha iyi bir temizleme ve kayıt....
hdninde iyisi olacak kötüsü olacak(aslında olmamalı ama maalesef)...
gerçi bourne serisi hdleri beğenmemişsiniz ben buna katılmıyorum.....hd olarak istediğimi bulamadım derseniz evet katılıyorum,çünkü mükemmel hd kayıt değil,ve dvdden çok çok üstün değil ama dvdleri ile karşılaştırırsanız özellikle karanlık puslu sahnelerde daha iyi....
mesela ben robot bluray öneririm booomba...mesela underworld evolatıon blu ray ortanın üstünde...
xxx blu ray pek iyi değil...hıtman bluray maalesef ......
bir numarada önemli olan-doğallık karanlık sahnelerdeki ayrıntı...ve emek harcanması....yüzüklerin efendisi gibi...

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Bluray/HD-DVD/DVD/Divx Oynatıcı >> Hangi Filmin Görüntü Kalitesi (Çözünürlük & Video Bitrate) Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
WEB Dersleri Blog lara giriş 2
Selcukhoca.com ve Gunesintamicinde.com ile bloglar üzerine röportaj
Sapphire X1650XT video
ATinin orta seviyede 7600GTye cevabi X1650XT

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç