'ın sağladığı altyapısı sayesinde, şu anda sitede bulunan 30890 kişiye ve her ay 13 milyon kişiye, ürün videolarını, haberleri ve forumları 7/24, ışık hızında ve kesintisiz olarak sunuyoruz.
Sorunsuz Film izlemek için Codec Yükleme ve Ayar Rehberi
Codec Yükleme ve Ayar Rehberi XP içindir Maksimum Görüntü Performansı içindir.
Gereken Programlar 1.Klite Codec Pack FULL(3.9.0 ve sonrası sürüm) 2.CoreAVC H264 Decoder (1.7.0.0) 3.BS Player (2.40 ve üzeri sürüm)
Ilk önce Daha önce Yüklediğimiz Playerlar ve Codecleri Kaldırıyoruz ve KliteCodecPack'ın Setup'unu çalıstırıyoruz ve Profile 1: Default seçeneğini seçiyoruz.
Resimdede Görüldüğü gibi. Divx/Xvid codecini ffdshow olarak seçiyoruz
DVD kodlaması seçerken benim PC'de PowerDVD oldugundan İnstalled yazıyor Keyfinize göre yapın..Tavsiyem PowerDVD kurun var ise PC'nizde.
Burda Görülen MPEG-1 VC-1(HDDVD,Bluray) kodlamalarının codeclerini use system default yapınız.Daha sonra Resimlerde bulnmayan kısımları Standart olarak setup seçtiği için onlara dokunmuyoruz
İşte burdaki seçenekler önemli Matroska Splitterı MOV Splitter hepsini Gabest seçiyoruz.Haali olan Bütün Seçenekleri iptal ediyoruz
Burda görüldüğü gibi Haali Media Splitter'ı işaretlemiyoruz
Başlat/Tüm Programlar/CoreCodec/CoreAVC Professional Edition/Configure kısmından ayarları görüldüğü gibi yapıyoruz.. İsterseniz Input levels ve Output levels ayarlarını parlaklık istedğinize göre değiştirebilirsiniz.
Başlat/TümProgramlar/KliteCodecPack/Configuration/ffdshow video decoder'i çalıştırıyoruz.
Burada görüldüğü üzere ffdshow'un codec ayarlarını yapıyoruz. H264/AVC yani x264 HD videoları CoreAVC çözeceğinden bunu disable yaptık.Xvid/Divxleri ffdshow ile izleyeceğiz.Diğer işaretlenecek kısımları resimlerde görebilirsiniz
işte ince ayarlara geçtik.Deinterlacing ayarını Görüldüğü gibi işaretliyoruz ve ayarları resimdeki gibi yapıyoruz
Post Processing ayarları resimdeki gibi yapınız
Blur ayarları resimdeki yapınız
Sharpen ayarları resimdeki yapınız Takılma yaşarsanız kapatınız Sisteminize göre ayarlayınız
Output ayarları resimdeki gibi yapınız
Görüntü Bozuk ise veya Parlak ise Blur , Sharpen ve Deinterlacing gibi ayarları kapatabilirsinniz
Şimdi Geldik BS Player'ın Codec öncelik ayarlarına. BS Player'ı çalıstırın Sağ tıklayarak görüntüde olduğu gibi Seçenekler-Tercihler Menüsüne giriniz
Şimdi Şüzgeç yönetimi kısmına geliyoruz... Şüzgeç ekle kısmından görüntüde gördüğünüz Splitter Codecleri ekliyoruz.
Şimdi Bs Player'ın ayar kısmında ses kısmına geliyoruz AC3 kodlama kısmını ac3 Filter yapıyoruz.
Tüm Ayarlarımız Tamamlanmıştır.Alıntı Değildir..
Soru ve Görüşlerinizi veya aklınıza takılan birşey olursa ben burdayım sorabilirsiniz.
Paylaş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuadroPLeX -- 14 Ekim 2008; 13:30:35 >
Vista'da da bunu doğrudan uygulayabilir miyiz? Vista'da en başından beri codec olayını çözemedim. Önceleri DLL hatası veriyordu, hallettim. Şimdi VLC'de divx, xvid ve HD videoları oynatamıyorum, düz renkler çıkıp duruyor.
HTC One X Beyaz | Canon 60D | VW Polo 9N | Lapazz H640 | NSD Powerball | B&N Nook Tablet 8GB (rooted) Samsung 40C530 | XboX 360 4GB | Macbook Pro | Philips HDD 1620 + iPod Shuffle (4th) & Sennheiser HD 407 | MGE Pulsar CL 8
Vista'da da bunu doğrudan uygulayabilir miyiz? Vista'da en başından beri codec olayını çözemedim. Önceleri DLL hatası veriyordu, hallettim. Şimdi VLC'de divx, xvid ve HD videoları oynatamıyorum, düz renkler çıkıp duruyor.
Vistada izleyebilirsin...
BS Player'ın en iyi Görüntü Hızlandırıcı Aero desteklemediğnden Aero'yu Kapatır Film açtıgında. Sorunsuz izlersin ve Filmi kapattıgında yine Aero'yu açar HD videolar için COREAVC kullanırsan hiçbir sorun yaşamazsın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuadroPLeX -- 27 Temmuz 2008; 12:55:50 >
K-lite ı normal ayarları ile kurmamızın bununla arasında ne fark var? Ne tür yararlar sağlıyor bu işlemler?
FARK: Şimdi Bu işlemler ile HD Videolarda çok daha iyi Performans alabilirsin.. Divx/Xvid Videolarda ise Keskinlik ve Parlaklık ayarları daha net bir izleme olanagı sunar.. Ayrıca HD videolarda kayma/ses senkronları problemleri olmaması için en iyi Codec CoreAVC'dir onu kullanmanız iyidir Ben Pentium 4'de denedim takılma olmuyor.. daha üst CPUlarda deneyenler takıldıgını soylemişti..Bunu için yarar sağlar.Az harcar CPU'yu ve En iyi görüntüyü verir CoreAVC
EK:Ayrıca Bilgiler Doom9 ve AVS Forumdan Alınarak Derlenip Düzenlenmiştir..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuadroPLeX -- 27 Temmuz 2008; 15:49:09 >
diğer vista kurulu olan sistemde bsplayerda süzgeç ekle kısmındaki süzgeçler çıkmıyor. bir çaresi var mı acaba?
bu sorunu kısmen çözdüm ama en önemli kısım kaldı. bsplayer ı sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır dediğimizde süzgeçler gözüküyor ancak coreavc video decoder i eklemeye çalışınca bsplayer hata veriyor, eklenmiyor...
arkadaşlar vista için en iyi codec çözümü bu mudur? Ben uyguladım hem vista laptopuma hem de xp masa üstüne aynen uyguladım.
Xpdeki görüntü daha koyu olduğundan sanki daha net gözüküyor. Vistadaki görüntü ise çok daha açık. Yani 2 insan yüzünü yanyana koyunca vista'da suratı aydınlık (beyaza yakın) xp'de koyu çıkıyor. Bu nedenle xp görüntü kalitesi daha net gibi gözüküyor.
Vista'da bundan daha iyi bir çözüm yok mudur? Belki yukarıdaki ayarları vista'ya göre modifiye edebiliriz ne dersiniz?
Gerçekten filmlerin görüntülerinde farkedilir bir değilim yaşadım. Konuyu ayrıntılı anlatan arkadaşa çok teşekkür ederim.
Fakat benim bilgisayarımda acaip bi sorun oluştu. Arkadaşın tavsiyesi üzerine Cyberlink powerdvd8 ultra yı yükledim. Mutluluk dvdsini taktım fakat film başlar başlamaz bilgisayara restart atıyor. Aynı filmi windows media player sorunsuz açıyor. Bu restart atma sorunu neden kaynaklanıyor olabilir? Yardımcı olabilecek birisi varsa çok sevinirim. Teşekkürler.
ya bu ıvır zıvırlarla hiç uğraşmanıza gerek yok. indirin km playerı kurtulun. hatta internette portable versiyonlarını da bulabilirsiniz basın açılsın açamadığınız tek bir video olmaz. o derece sağlam program. k-lite miş bs ymiş hepsi hikaye yanında
arkadaslar ben film indirdim formatı rmvb oyuzden media player classic indirdim filmi acabildim bu seferde alt yazı koyamıyorum.rmvb dosyasını bs playerda acamadım bir yardımcı olurmusunuz
arkadaslar ben film indirdim formatı rmvb oyuzden media player classic indirdim filmi acabildim bu seferde alt yazı koyamıyorum.rmvb dosyasını bs playerda acamadım bir yardımcı olurmusunuz
Aynı ayarlarla BS Player Pro veya Media Player Classic kullanarak izlerdim HD videoları ve 1080p videolarda, az da olsa takılma olurdu (P4 işlemcili sistem). Gom Player veya VLC kullandığımda ise, bariz şekilde takılmalar olurdu...
Yaklaşık 1 haftadır KM Player'ı kullanıyorum, 1080p videolar da dahil olmak üzere, en ufak bir takılma veya senkron kayması olmuyor. Kesinlikle tavsiye ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boldshark -- 7 Kasım 2008; 3:20:30 >
Arkadaşlar lütfen yardım edin.rmvb uzantılı bi dosyayı açmak istiyorum aşağıda resimdeki gibi hata veriyo. Bunun çözümü nedir bilen var mı? Kafayı yiyecem. Lütfen biri bana bi çözüm sunsun. Arkadaşın pc de açılıyo benim pc de bu hatayı veriyor. Bu hatayı bulana harbi helal olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertak -- 15 Mart 2009; 22:42:06 >
benimde bir sorunum var rmvb film var elimde diğer hiç bir player açmıyor real playerda alt yazıları açmıyor orjinal dilde izlicez mecbur galiba anladığımız kadar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Seko -- 17 Mart 2009; 21:58:39 >
@mertak ve @Mr.Seko, bu uzantıyı ilk defa duyuyorum ama sorun değil, dosyayı mediainfo'ya götürüp bırakın, codec bilgilerini öğrenelim ona göre çözüm sunarız. mediainfo'yu http://heanet.dl.source...0.7.11_Windows_i386.exe adresinden indirebilirsiniz.
sistemde realplayer yüklüyse ve içindeki codeclerle bu videoyu açmıyorsa real'in codec'lerini media player classic home cinema'ya görünüm/ayarlar/harici filtreler/filtre ekle diyerek ekleyebilirsiniz. bende görünenler "Realplayer Audio Filter, Realplayer Transcode Filter ve Realplayer Video Filter". video ve audio eklenmesi yeterli olur, böyle bir deneyin bakalım. ekledikten sonra sağ taraftan "tercih et"i seçmeyi unutmayın.
videoları birleştirmek, hatta uzantısını isteğinize göre değiştirmek yada codeclerini de değiştirmek için http://prdownload.berli...videmux_2.4.4_win32.exe adresinden avidemux'u indirip kurun. bugüne kadar kullandığım en şahane transcoding programıdır. neredeyse herşey mümkün.
birleştirmek için önce ilk partı programın üzerine atın, sonra ikinci partı üzerine atın, sonra üçüncü partı üzerine atın. sonunda kaydet deyin, yeni dosya ismi verin. bu kadar.
arkadaşlar xp de de vista da da acer 5520G laptop um ile HD videoları izlerken takılma yapıyordu ve 1080p Transformers gibi HD filmlerimi bir türlü izleyemiyordum.
sağda solda yaptığım araştırmalarda bazıları CPU dan bazılar ekran kartından kaynaklanıyor diyordu. ekran kartı olayına zaten hiç ihtimal vermedim belki CPU belki olabilir diyordum. ama asıl sorun benimde tam tahmin ettiğim gibi CODEC sorunuydu.
K Lite Mega Codec Pack + KM Player kurmama rağmen bir türlü doğru düzgün sonuç alamıyordum. 1080p filmde ya seste yada görüntüde sorunlar oluşuyordu.
daha sonra netden bulduğum DivX Player adlı programı da pc me kurduktan sonra o takılmaktan izleyemediğim filmi 42" LCD TV de laptoptan dvi-hdmi kablo ile sorunsuzca izleyebilcek hale geldim.
player olarak ise KM ye bir türlü alışamadım. bana göre en iyisi ve en başarılısı K Lite Codec Pack i kurduktan sonra yüklenen Windows Media Player Classic. ben onu tercih ediyorum. şuan kullandığım MP Classic in sürüm numarası Windows Media Player Classic - Homecinema - v1.2.939.0
ben herşeyi denememe rağmen sorunumu ancak bu şekilde çözebildim. DivX Player adlı program ilaç gibi geldi. isteyen arkadaş olursa upload edebilirim. ilaçları da mevcut. pm atabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dfdtmh -- 20 Mart 2009; 21:42:14 >
Arkadaşlar bi çözüm sunacam ama doğrumu değil mi bilmiyorum. Ben rmvb uzantılı dosyanın isim değiştirirmiş gibi uzantısını avi yapsam acaba çalışır mı? Yani uzantılar görünüyor ad değiştir diyorum rmvb yazan yere avi yazsam olur mu?
Arkadaşlar yine olmadı. En sonun da arkadaşın pc deki bütün player leri alacam. Setuplarıyla birlikte kuracam. Sonra arkadaşta kurulu olanı içine atacam ki ayarlar aynı olsun bunu deneyecem. Peki bu olur mu acaba?
Anlattıklarını Aşağıda yazdığım laptoplarda denedim ve kesinlikle Hd vb. tüm filmleri sorunsuz oynatıyor. Ben her ne kadar codec ve player sorunu yaşamasamda test amaçlı yaptım mükemmel. Tavsiye ederim
Denediğim makineler ve işletim sistemi
Hp Compac 8510w : XP Prof PaccardBell : Wista Lenova S9 : Xp home
Samsung LED TV (UE 46B6000) + Sony HT-DD WG800 Home Theatre + Popcorn Hour A-110 + Canon 7D 18-135 mm Lens + Nintendo Wii Sport +Nokia N8 (artık emekli ve günleri çekmecede geçiyor) + iPhone 4 S - 32 gb + 3 çocuk
dediklerini harfiyen uyguladım fakat hiç fayda etmedi bende kople silip k lite yi en yüksek mb olanını kurdum sorun kalktı hd lerde donma olmuyor artık
siz bu işi baya araştırmışsınız peki atinin avivo codek leri örneğin bs player için bu codec leri nası okutucaz.. yoksa hepsini kendisi görüyormu ..k lite ile avivo çakışma olasılığı varmı klite varken avivo ya gerek varmı atinin programı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musty578 -- 8 Nisan 2009; 21:59:24 >
Benim pc de 3.0 p4 işlemci ve 128mb lık 5 yıllık DVİ çıkışlı bir ekran kartı mevcut. Sİstem XP; arkadaşlardan birinden blu ray filimler aldım, 720p lerde sorun çıkmıyordu fakat 1080p olan filimleri oynatırken seste ve görüntüde takılmalar oluyordu buda flim izleme keyfini en alt seviyeye çekiyordu.
arkadaşın yukarıda anlatmış oldugu ayarları yarım yamalak uyguladım ( cunku sadece yazıları kaydetmiştim.)
1-Daha önce takılan 1080P ler takılmadan izlenebiliyor. 2-Ses te bir sorun yok 3-Bu ayarlar altında Medie player classic te filimleri takılmadan oynatıyor fakat ılerı gerı sarmada duraksamalar cıleden cıkaracak boyutta. 4-BS player yukledikten sonra sorun vermesıne ragmen MPC deki ileri geri oynatma sorunu ortadan kalmış vaziyette.
Bugun NeuviewMP608, gom player i deniyecegım. ( daha iyiye ulaşmak adına. )
QuadroFX arkadasa paylasımından dolayı çok teşekkür ediyorum.