Asus'un GeForce 9800GT Ultimate modeli detay ve görselleriyle ilk defa Donanım Haber'de. Önümüzdeki hafta Salı günü duyurulması beklenen GeForce 9800GT için hazırlanan modeller de yavaş yavaş gün ışığına çıkmaya başladı. Daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz üzere Nvidia, GeForce 9800GT için üreticilere herhangi bir tasarım sınırlaması getirmedi ve bu sebeple pek çok firma başta bellek kapasitesi ve kullanılan soğutucu olmak üzere detayları farklılaştırılan özelleştirilmiş modellerini lansmana paralel olarak duyarmaya hazırlanıyorlar. Donanım dünyasının lider isimlerinden Tayvanlı Asus'un yeni modeli GeForce 9800GT Ultimate fabrika çıkışı arttırılmış saat hızlarıyla geliyor. GeForce 8800GTS 512MB modelinde kullanılan referans tasarım soğutucuya benzer bir soğutucunun kullanıldığı ekran kartının grafik işlemcisi 725MHz, paralel işlem birimleri 1.75GHz'de, bellekleri ise 2GHz'de görev yapıyor. 256-bit bellek veri yolunu destekleyen ve 112 adet paralel işlem birimine sahip olduğu belirtilen Asus GeForce 9800GT Ultimate'in 55nm G92b gpu'su ile gelebileceği belirtiliyor olsa da bu konuda Asus tarafından henüz net bir açıklama yapılmış değil. Standart bir 9800GT'ye göre 3DMark Vantage'da %22 daha yüksek skora imza atabildiği belirtilen DirectX 10 ve PCIe 2.0 uyumlu kartın kullanıma sunulacağı tarih ve fiyatı hakkındaysa şimdilik net bir bilgi bulunmuyor.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
asus yapmış gene ama fiyatının cazip olmayacagını herkez tahmin edebilir neticede hiç bir özel asus modeli beklenen dışında bir fiyatla çıkmadı yada ben hatırlamıyorum
OOOO görüntüsünü ben 8800 gt gibi olacak diye beklerken sanki 8800 gts g92 görür gibi oldum harika tasarım hızlarıda harika ama satarmı satmazmı bilinmez.triple SLI destekleseydi belki daha iyi iş yapardı
Bildiğimiz 8800 GTS 512 soğutmasının dış kısmıyla aynı bu. İçi de farksızdır muhtemelen:
MSI da, 8800 GTS 512 referans soğutmasına sahip 8800 GT çıkarmıştı meselâ.
Bu soğutma Asus'un özel tercihiyse, işini biliyor çakal Asus
Daha demin, kasamda iyi gözüksün diye 4850 yerine 9800 GTX düşünüyorum, diyen birini gördüm.
Ben diyorum, nvidia kara kutu-dev tasarımları boşuna yapmıyor. Üstteki örnekteki kişiyle ilgisi yok tabii, ama pek çok cahil insan, 4850'nin ve 9800 GTX'in dış görüntüsüne bakıp ikincisini tercih edecektir. Hele stok eritme görevlisi iki kelime etsin, anında ikna olur.
Saat hızları da yüksek zaten, 9800 GTX'in. E üstüne ikisi de 512 MB, 9800 GTX'in daha hızlı olmadığı bir durum düşünülemez bile.
Ha bunun haricinde, 8800 GTS 512'nin referans soğutması iyidir zaten. Asus bu anlamda da doğru düşünmüş. 65nm, 128 - 64/1620 - 648 G92 GTS'de soğutma başarımı hayli güzel.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğer -- 27 Temmuz 2008; 17:52:56 >
Bildiğimiz 8800 GTS 512 soğutmasının dış kısmıyla aynı bu. İçi de farksızdır muhtemelen:
MSI da, 8800 GTS 512 referans soğutmasına sahip 8800 GT çıkarmıştı meselâ.
Bu soğutma Asus'un özel tercihiyse, işini biliyor çakal Asus
Daha demin, kasamda iyi gözüksün diye 4850 yerine 9800 GTX düşünüyorum, diyen birini gördüm.
Ben diyorum, nvidia kara kutu-dev tasarımları boşuna yapmıyor. Üstteki örnekteki kişiyle ilgisi yok tabii, ama pek çok cahil insan, 4850'nin ve 9800 GTX'in dış görüntüsüne bakıp ikincisini tercih edecektir. Hele stok eritme görevlisi iki kelime etsin, anında ikna olur.
Saat hızları da yüksek zaten, 9800 GTX'in. E üstüne ikisi de 512 MB, 9800 GTX'in daha hızlı olmadığı bir durum düşünülemez bile.
Ha bunun haricinde, 8800 GTS 512'nin referans soğutması iyidir zaten. Asus bu anlamda da doğru düşünmüş. 65nm, 128 - 64/1620 - 648 G92 GTS'de soğutma başarımı hayli güzel.
+100
Asus P5Q3-Deluxe/Intel Q6600/Sunbeam Core-Contact CPU Freezer/AKASA 12CM CRYSTAL CLEAR 4-MAVİ LED/ HIS Ice-q4 turbo 4850 /CORSAIR TWIN3X2048 2GB DDR3 /Samsung 250 GB HDD SATA II NCQ 16 MB /THERMALTAKE SOPRANORS 101 PENCERELİ/ LG 20X DVD-RW Double Layer Siyah SATA /Creative Fata1ity 1010 Gamer Mouse/ A4 Tech X7-G800 Q-TR PS-2 Gamer Klavye/ Steelseries Qck Mouse Pad / FSP EPSILON 700W PSU / SAMSUNG 932GW 19' LCD Wide Screen MONİTÖR 2 MS Siyah
ya ben bu nvidianın soğutucularına hastayım bide 4850 nin soğutucusuna bak oyuncak gibi sırf bu yüzden 4850 ve 4870 alasım gelmio
Evet, nVidia'nın çift slot referans soğutmaları, iyi düzeyde gürültü - soğutma oranına sahip. Yani, kartın sorunsuz çalışacağı ve hatta yeterli düzeyde hız aşırtılacağı sıcaklık değerleri, yüksek gürültü olmadan sağlanıyor. (Tabii, kartı fırında çalıştırırsanız, hava soğutma bir şeye yaramaz zaten. O ayrı bir konudur.)
Tabii, arada, tek slot referans 8800 GT'nin ilk sürüm (küçük, daha az kanatlı fanı olan) soğutucusunun rezilliği gibi şeyler çıkıyor. 4850'ye bu konuda(soğutma) hak vermek gerekiyor. F/P olarak çıkmış bir kart, tıpkı 8800 GT gibi. Mucize beklemiyor, insan.
Ben de, hem 1 GB hem de iyi soğutmalı 4870'leri bekliyorum. Gerçi, bu kadar bekledikten sonra, sadece 1 GB şartı gerçekleşse de atlayacağım gibi gözüküyor.
Bellek miktarını önemsemesem, 4870 512'yi daha Ankara'ya ilk geldiği gibi alacaktım. O günden beri bekliyoruz.
Çok gecikirse, 55nm olası bir GTX 260'a gidebilir iş. Eylül ayından bahsediliyordu, 55nm GT200 için.
Ağustosun ilk yarısında 1 GB 4870 gelirse iyi olacak. Yoksa, hele bir de gaz 55nm GT200 haberleri gelmeye başlarsa, gene bir bekleyişe geçebilirim. Tabii, AMD de o 55nm'lere karşı aynı tarihlere bir şeyler yapabilir. O zaman 55nm GT200 yerine onu alırız, fark etmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğer -- 27 Temmuz 2008; 23:15:50 >
ya ben bu nvidianın soğutucularına hastayım bide 4850 nin soğutucusuna bak oyuncak gibi sırf bu yüzden 4850 ve 4870 alasım gelmio
Evet, nVidia'nın çift slot referans soğutmaları, iyi düzeyde gürültü - soğutma oranına sahip. Yani, kartın sorunsuz çalışacağı ve hatta yeterli düzeyde hız aşırtılacağı sıcaklık değerleri, yüksek gürültü olmadan sağlanıyor.
Tabii, arada, referans 8800 GT'nin ilk sürüm (küçük, daha az kanatlı fanı olan) soğutucusunun rezilliği gibi şeyler çıkıyor. 4850'ye bu konuda(soğutma) hak vermek gerekiyor. F/P olarak çıkmış bir kart, tıpkı 8800 GT gibi. Mucize beklemiyor, insan.
Ben de, hem 1 GB hem de iyi soğutmalı 4870'leri bekliyorum. Gerçi, bu kadar bekledikten sonra, sadece 1 GB şartı gerçekleşse de atlayacağım gibi gözüküyor.
Bellek miktarını önemsemesem, 4870 512'yi daha Ankara'ya ilk geldiği gibi alacaktım. O günen beri bekliyoruz.
adam akıllı bir soğutması olan 4870 çıkmasını bekliyorum his ice_Q belleği fazla önemsemiyorum senin ihtiyacını bilemem ama 512 bana yetiyo
Evet, nVidia'nın çift slot referans soğutmaları, iyi düzeyde gürültü - soğutma oranına sahip. Yani, kartın sorunsuz çalışacağı ve hatta yeterli düzeyde hız aşırtılacağı sıcaklık değerleri, yüksek gürültü olmadan sağlanıyor.
Tabii, arada, referans 8800 GT'nin ilk sürüm (küçük, daha az kanatlı fanı olan) soğutucusunun rezilliği gibi şeyler çıkıyor. 4850'ye bu konuda(soğutma) hak vermek gerekiyor. F/P olarak çıkmış bir kart, tıpkı 8800 GT gibi. Mucize beklemiyor, insan.
Bellek miktarını önemsemesem, 4870 512'yi daha Ankara'ya ilk geldiği gibi alacaktım. O günen beri bekliyoruz.
adam akıllı bir soğutması olan 4870 çıkmasını bekliyorum his ice_Q belleği fazla önemsemiyorum senin ihtiyacını bilemem ama 512 bana yetiyo
Senle belleğin ne alakası var, oyunlara yetmiyodur o
Yüksek çözünürlükte faydası olur. (misal benim monitörüm)
Tuğer hocam aynı düşüncelere sahibiz. Ekim ayının başında (üniversiteler o zaman açıldığından) 1 GB bellekli iyi soğutmalı 4870 bekliyorum. 55 nm GTX200 seriside iyi fikir. Bakalım 55 nm olayı 9800gt ile kendini belli eder ona göre hareket ederiz
Senle belleğin ne alakası var, oyunlara yetmiyodur o
Yüksek çözünürlükte faydası olur. (misal benim monitörüm)
Tuğer hocam aynı düşüncelere sahibiz. Ekim ayının başında (üniversiteler o zaman açıldığından) 1 GB bellekli iyi soğutmalı 4870 bekliyorum. 55 nm GTX200 seriside iyi fikir. Bakalım 55 nm olayı 9800gt ile kendini belli eder ona göre hareket ederiz
benim monitör düşük olduğu için 512 bana yetiyo işte ben onu diyorum bende oyun oynuyorum 1280-1024 512 yetiyo sizi bilemem
Üzerindeki resim çok otantikmiş yalnız, 'Memories of a Geisha' gibi :)
coktandır kullanılan bir resim:)ilk 8500 ler ile gorduk.aslında kendileri bir fantasy girl.buyuk boyda diger resimlerini isterseniz verebilirim. (hentai falan degil,erotik resim isteyenlere duyrulur;erotik degil estetik:) )