Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
SONY BLU-RAY OYNATICIMI YOKSA PLAYSTATION 3.....?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Bluray/HD-DVD/DVD/Divx Oynatıcı >> SONY BLU-RAY OYNATICIMI YOKSA PLAYSTATION 3.....? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
red_ejder

26 Temmuz 2008; 22:22:34 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar 40 W 4000 lcd ve SF 1100 sinema sistemi mevcut tek eksik bu sistemi bütünleştirecek blu-ray oynatıcı sizce sony blu-ray oynatıcılardanmı alayım yoksa PLAYSTATION 3 mü alayım ikisinin arasında kararsız kaldım ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler

theraptorx

26 Temmuz 2008; 23:25:34 

Bende şu an olmazsa bile, yakın bir tarihte sırf bluray için PS3 almayı düşünüyorum.Tek eksiği elektrik tüketiminin fazla olması

Xbox 360 PAL ; Wii NTSC-U ; Toshiba Regza 32" ;Yamaha 663 Amfi ; Kef 3005 Haparlör Seti
dmrbrn

27 Temmuz 2008; 12:58:12 

sayın red ejder,
eğer sırf bluray film için ps3 alacaksan hayır alma-eğer ben oyunda oynarım dersen olur...
ama senin işin oyun değilde filmse kesinlikle bluray player al...bende hemps3 hemde bluray player var(panasonıc bd30),player çok daha iyi,playstatıonun işi film değil oyun,dikkatli bir göz iyi bir sistemde farkları hemen görür...
heee biri şunu diyebilir:yaa bluray filmler yaygın değil ve pahalı,ne gerek var ki-al bi ps3 hem oyunhem film,şu an için buna bende katılırım,ama işin maddi kısmını film pahalıymış vs..bi kenara bırak sen bana hangisi daha iyi film oynatır dersen tereddütsüz blu ray player...
sen dersen ki,benoyundaoynamayı seviyorum,o zaman ps3 al ama şimdilik...ileridemutlaka bluray oynatıcı alırsın...
bluray playerın işi sadece film......cd playerın işi cd çalmak,ps3ün işi oyun..bunlarımutlaka gözönünde tut..
hoşçakal...

BORA 06

28 Temmuz 2008; 14:16:53 

Arkadaşlar 1 senedir PS 3 sahibi biri olarak sırf film için PS 3 almayın derim. En önemli nedeni
bildiğim kadarı ile PS 3 tüm Blue Ray leri çalmıyor. Hatta yurt dışında satılan Blue Ray filmlerde
"PS competable" (PS uyumlu) yazdığından tüm Blue Ray filmleri çalmadığını anlamıştım. Bu hususu
araştırarak amacınıza uygun bir alım yapmanız gerekiyor bence... Yalnız şunu da unutmayın ki
Blue ray için zaman biraz erken (Bence 6 ayda en çok 14 - 15 film seyredebilirsin)

Hi-def-man

28 Temmuz 2008; 17:36:57 

Blu Ray içinde aynı dvd de olduğu gibi bölge kodları mevcut A,B ve C kodlamalarına sahip oynatıcılar diğerleri için üretilmiş filmleri göstermiyor haliyle.

Yani PS3 yerine başka bir Blu Ray oynatıcı da alsanız B bölge kodlu olduğundan uzakdoğu yada Amerika'dan gelecek filmlerin çoğunu (filmlerin bazıları all code hepsi oynatıyor) oynatmayacaktır.

Bazı filmlerin üzerinde PS3 compatible yazması ise Blu Ray film oynnattığını bilmeyen PS3 sahiplerini bu formata çekmektir.

PS3 şu anda tüm yeni nesil ses kodeklerini çözen en gelişmiş Blu Ray oynatıcısıdır denilebilir. Ayrıca eksik olan özellikleri de firmware updateleriyle 30dk içinde otomatik olarak yapılabiliyor.

Tek fark hem görüntü hemde ses kalitesiyle en yeni nesil oynatıcılara kafa tutamıyor ama bunu 50 inç altında bir TV de hissetmenizde çok zor.

Yüksek elektrik tüketimi ve fan gürültüsü dışında pek bir şey sorun edilemez.

quote:

Orjinalden alıntı: BORA 06

Arkadaşlar 1 senedir PS 3 sahibi biri olarak sırf film için PS 3 almayın derim. En önemli nedeni
bildiğim kadarı ile PS 3 tüm Blue Ray leri çalmıyor. Hatta yurt dışında satılan Blue Ray filmlerde
"PS competable" (PS uyumlu) yazdığından tüm Blue Ray filmleri çalmadığını anlamıştım. Bu hususu
araştırarak amacınıza uygun bir alım yapmanız gerekiyor bence... Yalnız şunu da unutmayın ki
Blue ray için zaman biraz erken (Bence 6 ayda en çok 14 - 15 film seyredebilirsin)

Hi-Def-Man
Panasonic PT-AE1000-DA-LİTE 106inch 16:9 perde-Yamaha RX-V2700
Samsung SP50L7HX-JBL Ti5000-Def Tech.CLR2000-Def Tech.BP2x-Def Tech. PF18TL Sub.-PS3-Toshiba HD1E HDDVD-Pioneer DVR434 HDD DVD recorder-DSMART-DIGITURK-Def Tech. Pro Sub 80 (center sub)
red_ejder

28 Temmuz 2008; 20:46:41 

p3 5+1 ses sistemini ve dvd 1080p yükseltme gibi özellige sahipmi acaba........?

Hi-def-man

29 Temmuz 2008; 11:53:14 

PS3 DVD leri 1080p ye çok başarılı birşekilde yükseltebilir.Ancak amfiniz HDMI üzerinden maksimum 1080i'yi desteklediğinden PS3 'ü direkt olarak TV'ye bağlamanız gerek. Zaten amfiniz HDMI girişinden ses de alamıyor.

Amfinizin Optik girişi varsa PS3 üzerinden Dolby Digital ve DTS sinyal alabilirsiniz.

Hi-Def-Man
Samsung SP50L7HX-JBL Ti5000-Def Tech.CLR2000-Def Tech.BP2x-Def Tech. PF18TL Sub.-PS3-Toshiba HD1E HDDVD-Pioneer DVR434 HDD DVD recorder-DSMART-DIGITURK-Def Tech. Pro Sub 80 (center sub)
amf23

29 Temmuz 2008; 14:09:42 

quote:

Orjinalden alıntı: Hi-def-man

Blu Ray içinde aynı dvd de olduğu gibi bölge kodları mevcut A,B ve C kodlamalarına sahip oynatıcılar diğerleri için üretilmiş filmleri göstermiyor haliyle.

Yani PS3 yerine başka bir Blu Ray oynatıcı da alsanız B bölge kodlu olduğundan uzakdoğu yada Amerika'dan gelecek filmlerin çoğunu (filmlerin bazıları all code hepsi oynatıyor) oynatmayacaktır.

Bazı filmlerin üzerinde PS3 compatible yazması ise Blu Ray film oynnattığını bilmeyen PS3 sahiplerini bu formata çekmektir.

PS3 şu anda tüm yeni nesil ses kodeklerini çözen en gelişmiş Blu Ray oynatıcısıdır denilebilir. Ayrıca eksik olan özellikleri de firmware updateleriyle 30dk içinde otomatik olarak yapılabiliyor.

Tek fark hem görüntü hemde ses kalitesiyle en yeni nesil oynatıcılara kafa tutamıyor ama bunu 50 inç altında bir TV de hissetmenizde çok zor.

Vallaha gözüm öyle deme yaw, şu fan sesi yüzünden, onca yeteneğine rağmen güzelim aleti açasım gelmiyor, çözümü konusunda da şu ana kadar hiçbir alternatif bulamadım, o fan sesi çıldırtıyor beni, ax-200 ü tepemde olmasına rağmen zerre duymuyorum, ps3 ile aramda 3,5 m var ama ne gam sesten öldürüyor Şu fan işi de bir çözülse cihaza hiç laf yok

LG 32LE2R TV, PS3 60GB Pal, Toshiba HD-EP 30 HD DVD Player, Digiturk+, Lenovo 3000 N200 Notebook, Pure Acoustics Dream 77, Pure Acoustics SL-W10 sub, Onkyo TX-SR 605 avr, Monster THX 1,5mm² kablo, Panasonic PT-AX200, fon-screen 200x200 perde, Tunçmatik 650VA UPS
Oyun bittiğinde şah da piyon da aynı kutuya konur!..

SATILIK PROJEKSİYON PERDESİ VE TAVAN ASKI APARATI
Hi-def-man

29 Temmuz 2008; 15:00:04 

O zaman PS3 ü de PT-AX200 ün yanına monte ediyorsun az ses duyuyorsun

Haklısın bende şikayetçiyim ama her güzelin bir kusuru var değil mi?
quote:

Orjinalden alıntı: amf23

quote:

Orjinalden alıntı: Hi-def-man

Vallaha gözüm öyle deme yaw, şu fan sesi yüzünden, onca yeteneğine rağmen güzelim aleti açasım gelmiyor, çözümü konusunda da şu ana kadar hiçbir alternatif bulamadım, o fan sesi çıldırtıyor beni, ax-200 ü tepemde olmasına rağmen zerre duymuyorum, ps3 ile aramda 3,5 m var ama ne gam sesten öldürüyor Şu fan işi de bir çözülse cihaza hiç laf yok

Hi-Def-Man
red_ejder

29 Temmuz 2008; 15:26:48 

cekik gözlü japonlar boşuna cihaz cıkarmaz bu blu-ray oynatıcaların vardır artıları belkide blu-ray oynatıcının optik gözü daha verilimli olabilir 2.5 kg oynatıcı sonuc olarak degilmi

bu arada blu-ray oynatıcı olan varmı acaba bu altın kaplama hdmı kabloloların bir artısı oluyormu .....?

dmrbrn

29 Temmuz 2008; 17:25:12 

sayın red ejder,
bir kablonun kalitesini belirleyen en son etkenlerden biridir altın kaplama uç,
forumda ve birçok yerde denk geliyorum almış başını gitmiş bu altın uç,yani birisi ortaya bişey atıyo ondan sonra 1000kişi çıkartamıyo derler ya aynen öyle,işi bilende bilmeyende konuşmaya başlıyor,mesela adam diyor ki bana sağlam kaliteli bir hdmı çıkışlı dvd oynatıcı tavsiye edin,bi bakıyosun birileri çıkmış efendim 85ytlye pegasus var,vay efendim 110ytlye bilmemne var ve bunlarda dvx oynatıyo mp3 çalıyo vay vay vay..........millet kalite ile kalitesizliğin farkında değil......
kabloda kaliyeti iletken malzeme,koruma ceket uç belirler,altın uçlu olmayıpta altın uçlu alankablodan daha iyi bir sürü kablo var....50ytlyede hdmı var-10ytlyde-300ytleyede ne her zaman en pahalısı eniyisidemektir,nede ucuzu ile pahalısı arasında bir fark yok demek....
sen bütçen dahilinde 50-60ytleden pek aşşağı inmeden kendine kablo bak...
bu arada bende panasonıc bluray oynatıcı var...ps3te var..filmperformansı kesinlikle oynatıcının daha iyi....
bunu şuna benzet,kolay kolay hiçbir dvd player sıradan bir cd çalar kadar iyi cd çalamaz....ps3te öyle,işi oyun ...film değil...hee geçici film izlenir ancak ileride mutlaka bluray oynatıcı al....(mesela panasonıc bd30 veya sony bdp s500)...

bosphorus74

29 Temmuz 2008; 17:31:06 

sayın dmrbrn

hangi blu-ray player'a sahipsiniz? Sizden ricam DVD upscale performansını yorumlayabilir misiniz?
Panasonic DMP-BD30 almak istiyorum ama kısa zaman içerisinde çok fazla blu-ray film seyredemeyeciğimi
düşünüyorum. O yüzden DVD performansı da çok önemli.

Hayatta en hakiki murşit ilimdir, fendir; ilim ve fenden başka yol gösterici aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir.
dmrbrn

29 Temmuz 2008; 21:46:22