Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Microsoft herkesi kandırmış!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Diğer dahili bileşenler >> Microsoft herkesi kandırmış! Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
K0rkunc

26 Temmuz 2008; 18:41:26 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Windows Vista, piyasaya çıktığından bu yana uyum sorunları başta olmak üzere özellikle de XP fanatikleri tarafından ağır eleştirilere maruz kalmıştı. Performansı ve kullanım kolaylığı sürekli eleştirilen Vista için Microsoft yeni bir strateji belirledi ve gizli bir yolla kullanıcı görüşlerini toplamaya başladı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Microsoft yetkilileri San Francisco'ya giderek Vista işletim sistemi üzerine negatif yönde görüşleri bulunan Windows XP kullanıcılarına bir test uyguladı. Videolarla aktarılan görüntülerin ardından kullanıcılara Vista hakkındaki izlenimlerini soran yetkililer ardından "Mojave" kod adlı yeni bir işletim sisteminin görüntülerini gösterip yeni sistem hakkındaki görüşlerini aldı. Ama gerçek şu ki, Mojave diye gösterilen görüntüler aslında Vista'nın ta kendisiydi...

Neden şimdi?

Vista'ya yöneltilen eleştirilerde haklılık payı bulunsa da çok büyük bir kesimin önyargılara sahip olduğunu göstermeyi amaçlayan şirket, henüz bilgisayarlarına Vista kurmamış veya kullanmamış olan kullanıcılar arasında yaptığı bu testten yüzde 90 oranında olumlu yönde geri dönüşler topladı.

Mojave projesi, Apple ve Google ile rekabet halinde bulunan şirket adına bir anlamda Vista'nın imajının tazelenmesi amacını taşıyor. Edinilen bilgilere göre benzer tarzdaki kampanyalarda da artış yaşanacak. Bunların arasında küçük ölçekli işletmelere ücretsiz olarak Vista ile ilgili teknik desteğin sağlanacak olması da var.

Gecikmiş de olsa kampanyaların hareket kazanmasında Apple'ın başarılı ve zekice hazırlanmış reklam filmleri ve afişleriyle yürüttüğü anti-Vista kampanyasının etkisi de büyük. Windows Business Group ve online servislerin başkan yardımcısı Bill Veghte, bu konuda Apple kanadının gerçek ve kurgu arasındaki ince çizgiyi aştığını düşünenlerden. Veghte "Algı konusunda büyük bir fırsat yakaladık. Bunun için de birkaç şey yapacağız" diyerek kampanyaların artacağını ifade etti.

Apple yagınlaşıyordu

İhtiyaç üzerine doğan kampanya, Apple'ın atağını durdurmayı hedeflerken anti-Vista konusunda çıkan haberleri de mümkün oldukça azaltmayı hesaba katıyor. Bunun yanında Microsoft özellikle şirketler ve deniz aşırı piyasalarda hakimiyeti elinde bulunduruyor. Apple ise özellikle Amerika çapında çok yaygın. Ancak uyguladığı reklam kampanyalarıyla pazar payını yüzde 8.5 oranında artırmayı başarmıştı. Bu da bir yıl öncesine oranla kayda değer bir artış olarak görülebilir.

Vista'nın devamı Windows 7

Microsoft, Vista hakkında yeni kampanyalarını hazırlarken bir yandan da Vista'dan sonra gelecek olan yeni işletim sistemi Windows 7 üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Yakın zamana kadar yeni sistem hakkında çok fazla detay verilmedi. Söylenenlere göre de Vista'dan çok daha değişik bir sistemle karşılaşmayacağız. Şapkadan tavşan çıkartılması beklenmiyor ancak bilinen yenilikler arasında çoklu dokunmatik arayüz gibi özellikler de yer alıyor.

Referanslarım: Eko35/5 - FirstBuddy - Meneme2002 - Hunmen - Havalicocuk - Salenko - Gbanes374 - IWBMY
Mr.Crab

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2008; 18:51:35 

çakal bunlar

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
nadir_en

26 Temmuz 2008; 18:53:28 

bir ara da google'ın işletim sisteminden bahsediliyordu o ne oldu?

Hây'dan gelen Hû'ya Gider!!....

BeWBeWC!BeWBeW

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2008; 19:03:09 

Bende onları kandırdım merak etmesinler

Asus M2 Crosshair--Amd x2 6000+--Ocz value ram 1gb x3 667 mhz--Seagate hdd 80+320--Feel Hurricane Mio--Logitech G15 Keyboard+G7 Mouse--AG-Neovo F-419--Asus WL-600G Modem--Creative İnspire 6+1--Msi 8800 gts oc edition....
Master_Evil

26 Temmuz 2008; 23:59:02 

quote:

Orjinalden alıntı: BeWBeWC!BeWBeW

bende

Road to 2010
DnzD7

4 Ağustos 2008; 23:35:55 

ben bu bill gates kadar aç bi insan görmedim. bu adamı para doyurmuyor artık ne lazım doyurmak için bilmiyorum. XP ile ne güzel geçinip giderken vista illetini çıkardı başımıza, yok driver ,yok şu ,yok bu uğrasıp duruyoruz.. Daha da çok uğraşacağız bu gidişle

ASUS P5K-E WIFI - INTEL 8400 @ 3.74 GHZ - MSI 8800GT OC / V117 - 4*1 GB CORSAIR XMS2 @ 1064 MHZ - SEAGATE 250 GB*2 RAIDO (410AS) - LIAN LI PC 007 - THERMALTAKE 420 WATT - PHILIPS 220XW8 LCD - VISTA 64 BIT ULTIMATE
GALATASARAY
burak9006

4 Ağustos 2008; 23:44:58 

quote:

Orjinalden alıntı: Master_Evil

quote:

Orjinalden alıntı: BeWBeWC!BeWBeW

bende

bende Ahanda 3 olduk 4 gelsinde okey atalım

N95 8Gb*Cowon F2*Sennheiser ie4*Dell INSPIRON 6000+2gb ram
*C2D E8500+Titan Amanda(4.3 Ghz günlük)+MSI P45 platinum+ �vga Gtx260 + FSP Epsilon 1010w Psu+Crucial Ballistix Tracer Led 2x1gb 1066mHz+Seagate 500 Gb 32 Cache HDD+Recom X-Force Modded+Samsung 226CW+ Samsung Dvd+Rw

treabacks

4 Ağustos 2008; 23:49:33 

quote:

Orjinalden alıntı: DnzD7

ben bu bill gates kadar aç bi insan görmedim. bu adamı para doyurmuyor artık ne lazım doyurmak için bilmiyorum. XP ile ne güzel geçinip giderken vista illetini çıkardı başımıza, yok driver ,yok şu ,yok bu uğrasıp duruyoruz.. Daha da çok uğraşacağız bu gidişle

E iyi Win95 vardı onunla devam etseydik.

ugacomtr

5 Ağustos 2008; 0:16:39 

:=) bill dayı artık yok. bu arada kandıracagı kadarını kandırdı. ben de kandırdım. okeye başlayabiliriz :) eşim kim olcak?

AMD X2 6400@3520mhz 1.50v-Cooled By Zerotherm NIRVANA /ThermalTake Xaser VI DuNE MoD / Curcur balistik 1066 disco edition / ASUS M3A32 -MVP wi-fi Deluxe 790FX/ Creative X-FI Platinium FATAL1TY Champion Series / Samsung 226BW / seagate 1 Tb. 32mb cache 7200.11 +500 gb 16mb cache Samsung + 200 seagate sata2 16mb ncq / Asus 1814BL + NEC 3551 Lightscribe + Labelflash / Skystar 2.6d / Linksys Wireles - N WAG325/ A4TecH 26B5RP Set / Asus EAH 3870 (775-2250@850-2600) / Logitech Z5400 with slink digital cable / Gigabyte ODIN GT 800Watt + Göstergesi / Logitech Cordless Rumblepad 2 wireless®
Hp-Compaq C735et 1.66 - 2gbram - 120gb hdd - webcam - 15.4" - intel 965 gma Vista ULTIMATE SP1 x3100
n1ghtfall

5 Ağustos 2008; 19:50:47 

Bu da linki http://www.mojaveexperiment.com/

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Diğer dahili bileşenler >> Microsoft herkesi kandırmış! Sayfa: [1]
Buraya git: