Yeni ekran kartlarının piyasayı kasıp kavurması ve eski gpu bloklarımızın montajının zor olmasından dolayı yeni blokların yapımına geçtik. Ağırlık sıkıntısı olmasın diye yarısı bakır yarısı aluminyumdan. İşlendikten sonraki net ağırlığı 2Kg. İşte fotograflar..
Test esbasındaki sıcaklık değerleri. Yukarıdan aşağıya; işlemci, kuzey köprüsü, VGA
Vga'yı daha sonra -160'lara kadar soğuttuk. Fakat onların fotografları yok
Koray zibidisine 1-2 cpu blok tasarımı yaptım ama üşendi klasik
bir şey sorayım, vga'yı tutan 4 vida metrik kaç?
Cebinde iki ayrı not taşıyacaksın. Birinde "dünyanın merkezi sensin", diğerinde "bir hiçsin" yazacak. Yaşadığın hayattan zevk almamaya başladığında birinci notu, kendini bulunmaz Hint kumaşı sanmaya başladığında ise ikincisini okuyacaksın…
Burak abi eline sağlık güzel olmuş blocklar. Tamamını bakırdan yapsan ağırlık ne kadar farkedicek? 2kg sorun olmuyosa 3kg da olmaz gibi geliyo bana. Ama siz daha iyi bilirsini tabiii..
Bakırın hacmine göre değişir bu. Sonuçta her maddenin farklı bir özkütlesi var...
(Alüminyum= 2,70-Bakır = 8,92 ) Sonuç olarak bakır aluminyumdan eşit hacimlerde bakarsak 4.46kat daha ağır olduğundan tahmin edersin ki tamamen bakır blok çok daha ağır olacaktır. Bu taktiği bir aralar kingpin de kullanıyodu ve cidden işe yarıyor...