Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Heatsink, Termal Macun, Chipset ???

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma >> Heatsink, Termal Macun, Chipset ??? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ateş ve güneş

26 Temmuz 2008; 0:54:08 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar benim anakart şu:
http://www.epoxtr.com/anakart/ep-8kda3i.asp

Şimdi bu anakartın heatsinkinin (işlemci üzerinde olan değil, çipset üzerinde olan) vidalarından teki artık nasıl olmuşsa düşmüş ve kayıp.

Ben de gidip şu heatsink ile
http://www.sanalmarketim.com/urun/9b81204812020e08afa440e5d67c1481/ANTAZONE-AS-N2000-Isi-Borulu-Bakir-Cipset-Sogutucu

Şu termal macun u aldım
http://www.sanalmarketim.com/urun/Z0084/ARCTIC-SILVER-5-Termal-Macun

Şimdi sorularım şunlar:
1- Çipsete heatsink takılmadan önce termal macun sürülür mü (bir iki yerde termal macunun çipset için değil işlemci için olduğunu okudum da).

2- Eğer sürülüyorsa, önceki termal macunun kalıntılarını kulak çöpü ve kolonya ile temizleyip, yeni termal macunu da kulak çöpü ile sürmemin bir zararı olur mu?

3- Yeni aldığım heatsinki takmak için anakartı yerinden çıkarmak gerekir mi?

4- Seçimlerim iyi mi?

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Tutsaklık bu, değişik biçimlerde çıkıp gelebilir. Bir dava vardır sizle görülen. Belki suçlu değilsinizdir. Size kurallar bildirilir. Kurallara uymaya başlar ve yaşamı bir tutsaklığa çevirebilirsiniz. Kim hakimdir kim suçlu bilmiyorum ama size düşen doğarken yargılanıp tutsak edildiğiniz yaşamı kurallarla yaşamaktır. Belki de zamanla bir böceğe dönüşebilirsiniz. Bu da ihtimaldir.
EmRe-Gs

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2008; 2:19:29 

1) Evet sürülür.

2) Kulak çöpü ile temizleyebilirsin. Ancak kulak çöpü ile termal macunu sürmek macun ziyanına sebep olacaktır. Kredi kartı gibi bir kart ile yaymanı öneririm.

3) Anakartı yerinden çıkarmaya gerek yok.

4) Daha önce, aldığınız ürün ile ilgili herhangi bir inceleme karşıma çıkmadı. Ama anakartın üzerindeki default soğutucudan iyi olması gerekiyor.

Donanimhaberin başka bir soğutucu ile ilgili bir videosu var. Kurulum yaparken size yardımcı olacaktır.

http://www.donanimhaber.com/videolar.asp?izle=71

1 Aylık Rapid Premium Hesap 12 YTL (Devamı...)
GigaByte P35 DS3L | Core2Duo e8400 @3.0GHZ (ZeroTherm BTF90) | OCZ 2GB @800MHZ DDR2 CL4 | Palit 8600GT Sonic+
320GB Seagate SATA II + 160GB Seagate PATA | OCZ GameXStream 600W | Enermax Chakra
Nanoxia FX12-1250 + Noiseblocker XL1
X-GeN

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2008; 12:32:09 

Arkadaşın yazdıklarında bir noktayı düzeltmek isterim. Anakartı sökmeniz gerekmektedir çünkü çipset soğutucusunun altındaki klipsleri sıkıştırarak sökmeniz gerekiyor.

Zaten en mantıklısı da dar alanda değil geniş bir alanda düzgün çalışmaktır

HWA Overclock & Modding
Intel Cedarmill 641 - Asus P5KE-Wifi P35 - 2Gb Mushkin DDR2 800 Cl5 - 256Mb Leadtek 7600GT
X-Spice Kira 530Watt - A+ Black Pearl - Seagate 2x250Gb SATA2 - Western Digital 500Gb SATA2
16x Pioneer DVD - 16x BENQ 1650 DVD-RW - Pioneer KEH-7250 & TS-A6956 (150Wx2)

EK Supreme Acetal - EK NF4 - Magicool Extreme II-240mm - Magicool Extreme I-120mm - Laing DDC - Magicool Silindirik Hazne - 150mm
xxxxxs

26 Temmuz 2008; 15:17:19 

Anakartla birlikte gelen chipset ssoğutucuya göre kaç derecelik bir fark sağlıyor söylerseniz sevinirim.

ateş ve güneş

26 Temmuz 2008; 18:55:13 

Valla takalı iki saat oldu.

Genel olarak, beni tatmin etmese de, 5-6 derecelik bir düşüş olduğunu söyleyebilirim.

Takarken eski termal macunu pek iyi temizleyemedim, bir de heatsinki biraz sağa sola kaydırdım, termal macunun yayılımını bozdum belki de..

Sizce 5-6 derece normal mi?

Şu anda, (firefox, azureus, netlimiter, winamp, antivir açık) system:43, cpu:47 diyor. Oyun açarsam cpu 56 falan oluyor. Sizce normal mi bu değerler?

Tutsaklık bu, değişik biçimlerde çıkıp gelebilir. Bir dava vardır sizle görülen. Belki suçlu değilsinizdir. Size kurallar bildirilir. Kurallara uymaya başlar ve yaşamı bir tutsaklığa çevirebilirsiniz. Kim hakimdir kim suçlu bilmiyorum ama size düşen doğarken yargılanıp tutsak edildiğiniz yaşamı kurallarla yaşamaktır. Belki de zamanla bir böceğe dönüşebilirsiniz. Bu da ihtimaldir.
EmRe-Gs

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2008; 19:13:27 

Stok fan için normal değerler.

Taktığınız yeni soğutucu 43 dereceyi gösteriyorsa, Default soğutucu ile arasında pek fark yok gibi görünüyor.

Donanimhaber' in de incelemiş olduğu "Noctua NC-U6" soğutucusu gerçekten çok etkili. Biraz pahalı ancak almışken bunu almak lazım...

1 Aylık Rapid Premium Hesap 12 YTL (Devamı...)
GigaByte P35 DS3L | Core2Duo e8400 @3.0GHZ (ZeroTherm BTF90) | OCZ 2GB @800MHZ DDR2 CL4 | Palit 8600GT Sonic+
320GB Seagate SATA II + 160GB Seagate PATA | OCZ GameXStream 600W | Enermax Chakra
Nanoxia FX12-1250 + Noiseblocker XL1
ateş ve güneş

26 Temmuz 2008; 19:28:41 

quote:

Orjinalden alıntı: EmRe-Gs

Stok fan için normal değerler.

Taktığınız yeni soğutucu 43 dereceyi gösteriyorsa, Default soğutucu ile arasında pek fark yok gibi görünüyor.

Donanimhaber' in de incelemiş olduğu "Noctua NC-U6" soğutucusu gerçekten çok etkili. Biraz pahalı ancak almışken bunu almak lazım...

Ya bu soğutucu da firebal'ın sattığı en pahalı soğutucu sayılır. Bakır kaplama vs..

Yani ama yine de pek düşüş olmadı sıcaklıkta. Belki termal macun bir süre sonra tamamen yayılıp performans getirir.

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma >> Heatsink, Termal Macun, Chipset ??? Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Revoltec Graphic Freezer Pro
Sessiz ve performansli bir ekran karti sogutucusu ariyorsaniz videomuzu mutlaka izleyin
CeBIT 07 / GlobTek Standı
CeBIT 07 / GlobTek Standı Digiframe, ATP ve Navia markaları

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir