Şimdi sorularım şunlar: 1- Çipsete heatsink takılmadan önce termal macun sürülür mü (bir iki yerde termal macunun çipset için değil işlemci için olduğunu okudum da).
2- Eğer sürülüyorsa, önceki termal macunun kalıntılarını kulak çöpü ve kolonya ile temizleyip, yeni termal macunu da kulak çöpü ile sürmemin bir zararı olur mu?
3- Yeni aldığım heatsinki takmak için anakartı yerinden çıkarmak gerekir mi?
4- Seçimlerim iyi mi?
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Tutsaklık bu, değişik biçimlerde çıkıp gelebilir. Bir dava vardır sizle görülen. Belki suçlu değilsinizdir. Size kurallar bildirilir. Kurallara uymaya başlar ve yaşamı bir tutsaklığa çevirebilirsiniz. Kim hakimdir kim suçlu bilmiyorum ama size düşen doğarken yargılanıp tutsak edildiğiniz yaşamı kurallarla yaşamaktır. Belki de zamanla bir böceğe dönüşebilirsiniz. Bu da ihtimaldir.
2) Kulak çöpü ile temizleyebilirsin. Ancak kulak çöpü ile termal macunu sürmek macun ziyanına sebep olacaktır. Kredi kartı gibi bir kart ile yaymanı öneririm.
3) Anakartı yerinden çıkarmaya gerek yok.
4) Daha önce, aldığınız ürün ile ilgili herhangi bir inceleme karşıma çıkmadı. Ama anakartın üzerindeki default soğutucudan iyi olması gerekiyor.
Donanimhaberin başka bir soğutucu ile ilgili bir videosu var. Kurulum yaparken size yardımcı olacaktır.
Genel olarak, beni tatmin etmese de, 5-6 derecelik bir düşüş olduğunu söyleyebilirim.
Takarken eski termal macunu pek iyi temizleyemedim, bir de heatsinki biraz sağa sola kaydırdım, termal macunun yayılımını bozdum belki de..
Sizce 5-6 derece normal mi?
Şu anda, (firefox, azureus, netlimiter, winamp, antivir açık) system:43, cpu:47 diyor. Oyun açarsam cpu 56 falan oluyor. Sizce normal mi bu değerler?
Tutsaklık bu, değişik biçimlerde çıkıp gelebilir. Bir dava vardır sizle görülen. Belki suçlu değilsinizdir. Size kurallar bildirilir. Kurallara uymaya başlar ve yaşamı bir tutsaklığa çevirebilirsiniz. Kim hakimdir kim suçlu bilmiyorum ama size düşen doğarken yargılanıp tutsak edildiğiniz yaşamı kurallarla yaşamaktır. Belki de zamanla bir böceğe dönüşebilirsiniz. Bu da ihtimaldir.
Taktığınız yeni soğutucu 43 dereceyi gösteriyorsa, Default soğutucu ile arasında pek fark yok gibi görünüyor.
Donanimhaber' in de incelemiş olduğu "Noctua NC-U6" soğutucusu gerçekten çok etkili. Biraz pahalı ancak almışken bunu almak lazım...
Ya bu soğutucu da firebal'ın sattığı en pahalı soğutucu sayılır. Bakır kaplama vs..
Yani ama yine de pek düşüş olmadı sıcaklıkta. Belki termal macun bir süre sonra tamamen yayılıp performans getirir.