Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Bilmediğim sorulara, yanıt arıyorum?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Bluray/HD-DVD/DVD/Divx Oynatıcı >> Bilmediğim sorulara, yanıt arıyorum? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Extinet_DeviL

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

25 Temmuz 2008; 19:27:51 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar cevabını bilmediğim sorulara yanıt arıyorum.

Şimdi benim evde bir adet vestel dvd player'ım var ama onda herhangi bir güncelleştirme ya da vb. divx izleme iğtimalim var mı ?

İkincisi eğer böyle bir imkanım yoksa yeni bir DvD/Divx player almak istiyorum ama bununla ilgilide sorularım var;

1-)Arkadaşlar ilk başta HDMI olayı nedir?

2-)Ben filmlerimi genelde DvDRip,HDRip,Xvid olarak indirip seyrediyorum alt yazı olayı nasıl olur ?

3-)Elimde 160 GB WD Passport taşınabilir harddisk var onu DVD/Divx player'a bağlayıp izleye bilirmiyim gerçi o kadar önemli değil filmlerimi 2 GB FlashDisk'e atıp izlemek istiyorum sizce olurmu ?

4-)Marka aramıyorum lütfen işimi görecek ve uygun fiyatlı birşey arıyorum artık laptop'da izlemekten bıktım laptop'u tv'ye bağlayın demeyin taşımaktan bıktım kalıcı bir çözüm arıyorum.

Şimdi'den cevaplarınız için tşk ederim.

Zaman kalmadı,sayım başladı uzun bir ömür yalan...
akay635

25 Temmuz 2008; 21:19:15 

Bildiğim kadarı ile cevaplamaya çalışayım.
Elindeki Vestel DVD oynatıcının modelini yazarsan özelliklerini bulabiliriz. Buna göre de hangi formatları desteklediği ortaya çıkar.

1-HDMI, yüksek çözünürlüklü görüntü ve ses sinyallerinin aktarılmasında kullanılan bir bağlantı türüdür. Örneğin PC ile monitörü VGA aracılığı ile birbirine bağlıyoruz. Başka bir örnek vermek gerekirse; televizyon ile uydu cihazını SCART ile birbirine bağlıyoruz. Değişik şekillerde de bağlantuı kurulabilir tabiki. Demek istediğim HDMI da VGA gibi, SCART gibi veya DV-I gibi bir bağlantı türü. HDMI bunlara göre daha üstün tabiki.

2-Alt yazılı filmlerde video dosyasının yanı sıra bir de altyazı dosyası oluyor. DVD oynatıcılar hem video dosyasını hemde alt yazı dosyasını okuyarak filmi alt yazılı olarak gösteriyor. Bazı dvd oynatıcılarda alt yazı yönünden problemler olabiliyor. Yazıları küçük göstermesi vb. gibi.

3-Harici harrdiskler DVD oynatıcılara bağlanılarak kullanılabiliyor. Bazı problemlerde olabiliyor tabiki. DVD oynatıcının HDD' yi tanımaması veya çalıştırmaması gibi. Ama genel olarak DVD oynatıcılar HDD' lerle birlikte kullanılabiliyor.

4-Çok sayıda marka ve model var. Ben Vestel 6700 modelini kullanıyorum. HDMI çıkışa sahip; USB girişi var. Alt yazıları yeterli büyüklükte gösteriyor. Oldukça memnunum. Vestel haricinde başka iyi markalarda var tabiki, araştırmak gerekir. Diğer arkadaşların da önerisi olur muhakkak.

Eten X500 WM 6.1
ufukman

25 Temmuz 2008; 21:20:03 

hay hay...

öncelikle elinizdeki Vestel in modelini yazarsanız daha detaylı bilgi verebilirim.

1) HDMI (Yüksek Çözünürlüklü Çokluortam Arayüzü) kısaca şuan daha çok LCD/Plazmalarda kullanılan ses/görüntü aktarabilen en kaliteli bağlantı tipidir. şuan 2560x1600p çözünürlüğe kadar desteği var.

2)altyazı birçok markada farklı özellikler gösteriyor samsung un birçok modelinde türkçe altyazı yok. kimisinde küçük font kimisinde büyük. kimi 2.nci altyazıyı görmüyor kimi dvd görüyor.

3)bazı dvd ler (LG DV298) 1TB a kadar usb HDD leri görebiliyor kimisi de 2gb dan fazlasını göremiyor vs.

4) tavsiyem yok. fiyatı uygun olan ürünü bul sonra bu forumlardan araştır -/+

~~~Satılık~~~~
Ibanez S470KA
Zoom 707II
Marshall VS265
Extinet_DeviL

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

25 Temmuz 2008; 23:16:20 

quote:

Orjinalden alıntı: akay635

Bildiğim kadarı ile cevaplamaya çalışayım.
Elindeki Vestel DVD oynatıcının modelini yazarsan özelliklerini bulabiliriz. Buna göre de hangi formatları desteklediği ortaya çıkar.

1-HDMI, yüksek çözünürlüklü görüntü ve ses sinyallerinin aktarılmasında kullanılan bir bağlantı türüdür. Örneğin PC ile monitörü VGA aracılığı ile birbirine bağlıyoruz. Başka bir örnek vermek gerekirse; televizyon ile uydu cihazını SCART ile birbirine bağlıyoruz. Değişik şekillerde de bağlantuı kurulabilir tabiki. Demek istediğim HDMI da VGA gibi, SCART gibi veya DV-I gibi bir bağlantı türü. HDMI bunlara göre daha üstün tabiki.

2-Alt yazılı filmlerde video dosyasının yanı sıra bir de altyazı dosyası oluyor. DVD oynatıcılar hem video dosyasını hemde alt yazı dosyasını okuyarak filmi alt yazılı olarak gösteriyor. Bazı dvd oynatıcılarda alt yazı yönünden problemler olabiliyor. Yazıları küçük göstermesi vb. gibi.

3-Harici harrdiskler DVD oynatıcılara bağlanılarak kullanılabiliyor. Bazı problemlerde olabiliyor tabiki. DVD oynatıcının HDD' yi tanımaması veya çalıştırmaması gibi. Ama genel olarak DVD oynatıcılar HDD' lerle birlikte kullanılabiliyor.

4-Çok sayıda marka ve model var. Ben Vestel 6700 modelini kullanıyorum. HDMI çıkışa sahip; USB girişi var. Alt yazıları yeterli büyüklükte gösteriyor. Oldukça memnunum. Vestel haricinde başka iyi markalarda var tabiki, araştırmak gerekir. Diğer arkadaşların da önerisi olur muhakkak.

Dvd oynatıcım Vestel DVD 4100 Ultra Slim makineyi gözden çıkarttım ne olursa olsun umrumda dğeil birde HDMI çıkışlılarda tv'de HDMI girişi olması şart değilmi ?

ufukman

26 Temmuz 2008; 0:08:27 

sizdeki cihazı biraz baktım nette ama Divx oynatması konusunda birşeyden bahsedilmiyor.
HDMI giriş tvde de olacak tabi..
kalite sıralaması HDMI>Component>S-video>Scart

~~~Satılık~~~~
Ibanez S470KA
Zoom 707II
Marshall VS265
Extinet_DeviL

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2008; 0:52:01 

quote:

Orjinalden alıntı: ufukman

sizdeki cihazı biraz baktım nette ama Divx oynatması konusunda birşeyden bahsedilmiyor.
HDMI giriş tvde de olacak tabi..
kalite sıralaması HDMI>Component>S-video>Scart

Ben player tavsiyesi arıyorumy ani şu ürün iyidir diye. Böyle diye bileceğin bir ürün varmı ?

eribo

26 Temmuz 2008; 1:52:14 

4100 sıradan düz dvd dir.eski bir modeldir.divx oynatamazsanız.bence alacağıznı dvd çok fazla para vermeyin 2-3 yıl sonra oda aynı bu dvd niz gibi olacak ama şimdilik hdmi çıkışı olması her yönden lehinize bir durum.marka olarak soracak olursanız gönlünüzün dilediği markayı alın.

Vestel
akay635

26 Temmuz 2008; 10:33:27 

Vestel 6700' ü öneririm.
HDMI, USB, SD CARD girişleri var.

Diğer konulara da bakabilirsin oralarda da pek çok tavsiye var.

Eten X500 WM 6.1
Extinet_DeviL

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2008; 10:50:07 

quote:

Orjinalden alıntı: akay635

Vestel 6700' ü öneririm.
HDMI, USB, SD CARD girişleri var.

Diğer konulara da bakabilirsin oralarda da pek çok tavsiye var.

Vestel kullanıyorum zaten ama vestel'den artık uzak duruyorum çünkü hiç bir şekilde update,firmware olayına giremedim aldığım bütün ürünlerinde onun için vestel düşünmüyorum. O kadar çok ürün var ki herkez bişey yazmış ben birisi ben şunu kullanıyorum problemim şu, şöyle çözdüm gibi bir yanıt arıyorum.

Extinet_DeviL

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2008; 21:45:37 

Arkadaşlar bugün Minton MDivx- 1307 Dvd/Divx Oynatıcısı'nı aldım teknosa'dan 69 ytl'ye.

Hemen, hemen bütün dvd'lerimi denedim açtı.
Usb porttan 2 gb USB Diskimi'de taktım alt yazı sorunu olmadan filmleri açıyor ilk denemelerde memnun kaldım ayrıntılı inceleme isteyen olursa paylaşımda bulunabilirim.

akay635

28 Temmuz 2008; 12:01:20 

Güle güle kullan. Fiyatı oldukça hesaplı.
İleriki günlerde daha detaylı bilgi verirsen dvd oynatıcı almak isteyenler için yol gösterici olur.

Eten X500 WM 6.1
cvk

31 Temmuz 2008; 11:52:08 

Laptop u LCD televizyona bagladım fakat altyazıları gostermeme gibi bir sorunla karsılastım.Bunu nasıl cozebilirim acaba?

Extinet_Devil ; bu konuda yardımcı olabilirmisin bana?

Tesekkur ederim.

mutos photography
Extinet_DeviL

Sisteme Gözat

2 Ağustos 2008; 10:55:50 

quote:

Orjinalden alıntı: cvk

Laptop u LCD televizyona bagladım fakat altyazıları gostermeme gibi bir sorunla karsılastım.Bunu nasıl cozebilirim acaba?

Extinet_Devil ; bu konuda yardımcı olabilirmisin bana?

Tesekkur ederim.

Laptop'u S-Video girişinde mi bağladın birde alt yazı dosyası ile film uyumlumu eğer laptop'un ekranında yazı çıkıyorsa tv'de de çıkması lazım hiç bir problem olmadan.