Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
El yapımı Bakır+fanlı soğutucu...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma >> El yapımı Bakır+fanlı soğutucu... Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
The Jolly Joker

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

25 Temmuz 2008; 14:14:11 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Beyler elimde yüklü miktarda bakır tel var... Fan da var.. Ben bu bakır tellerle bir soğutma bloğu oluştursam fanıda monte etsem sizce bu iş görür bişey olurmu??
Bakırdan soğutma bloğu yapımı çok sağlam olacaktır bundan emin olabilirsiniz...
Yakında fotoları eklerim

ƜĦƴ ƧØ ƧЯĪØƱƧ ???

~ASUS P5N-E SLI[Nforce] >< CORE2DUO E6750 (2,66Ghz/ 1333FSB) >< OCZ[Platinum] 4*1GB DDR2 800Mhz~
~CALIBRE 88OOGT P888+ >< THERMALTAKE QFan-650W (Nvidia SLI) >< THERMALTAKE SHARK(SİYAH)~
~SAMSUNG 500GB(SATA2) >< MYBOOK 320GB >< SAMSUNG 22'' T220~
WeNoM

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

25 Temmuz 2008; 14:28:08 

telleri eritmeyi falanmı düşünüyosun arkadaşım o konuyla ilgili bişey sölememişsin ama eriticeksen ve şekil vericeksen olur tabi neden olmasın.

HeRKeS OyuNcu OLaBiLiR
Ama YöNeTMeN BeNiM.
İsTeDiĞiMe RoL VeRiRim,
İsTeDiĞiMe YoL VeRiRim..!!!

Teknik.Servis

25 Temmuz 2008; 14:30:09 

kolay gelsın resımlerı beklıyoruz

www.illegal.turkforumpro.com Sitemize Girip Üye Olarak Daha Ayrıntılı iPhone Teknik Destek Ve Yardım Alabilirsiniz...

Saygılar;

Teknik.Servis
The Jolly Joker

Sisteme Gözat

25 Temmuz 2008; 14:54:28 

Tellleri eritmek yok hacı.. Bi metal plakaya veya ona benzer bir platfotmdan şekil oluşturup (pc içine uyumlu bi şekil) ona sarmayı düşünüyorum. en alt kısmınıda çekiçle dövüp düzleştiricem..

ƜĦƴ ƧØ ƧЯĪØƱƧ ???

~ASUS P5N-E SLI[Nforce] >< CORE2DUO E6750 (2,66Ghz/ 1333FSB) >< OCZ[Platinum] 4*1GB DDR2 800Mhz~
~CALIBRE 88OOGT P888+ >< THERMALTAKE QFan-650W (Nvidia SLI) >< THERMALTAKE SHARK(SİYAH)~
artenis

25 Temmuz 2008; 15:20:44 

quote:

Orjinalden alıntı: WeNoM

telleri eritmeyi falanmı düşünüyosun arkadaşım o konuyla ilgili bişey sölememişsin ama eriticeksen ve şekil vericeksen olur tabi neden olmasın.

eritmek?!...
erime sıcaklıgı:1084.6°C
arkadasımın gozubu korkutmak gıbı olmasın yanlıs bır anlamayı duzeltmek ıcın yaptım
ayrıca erıtmeye ıhtıyac kalmadan bır sogutucu yapılabılır:eğme-bukme,kaynak(ancak kaynagın maddesı ısı ıletımınde sorun yaratabılır),dövme vs...
kolay gelsın

artenis

25 Temmuz 2008; 15:23:55 

quote:

Orjinalden alıntı: The Jolly Joker

Tellleri eritmek yok hacı.. Bi metal plakaya veya ona benzer bir platfotmdan şekil oluşturup (pc içine uyumlu bi şekil) ona sarmayı düşünüyorum. en alt kısmınıda çekiçle dövüp düzleştiricem..

ayrıca oto sanayınde kulanılan babır borularda (pipe) alıp, ıcıne bır madde dusunebılırsın yada uclarını acık bırakıp ısı atıcı olabılırler-yada mevcut fanla ve/veya bu sısteme montelı bakır boruların ıcınden hava akımı yaratabılırsın- halı hazırdakı bakır tellerde buna yardımcı ısı dagıtıcı olabılırler
kolay gelsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artenis -- 25 Temmuz 2008; 15:23:58 >

SysEdit

Sisteme Gözat

25 Temmuz 2008; 17:05:10 

Bakır bir plakanın üstüne yumak olarak lehimleyip fanı ona doğrultarak bile yapabilirsin. Maksat serinletme yüzeyi geniş olsun...

QX6700@3.80 GHZ(Stabil) Quad-Core (Su Soğutmalı);Asus P5E3 Premium WiFi-AP @n ; 2 GB OCZ DDR3 1600 Platinum ; ASUS EN8800GTX Ekran Kartı ; Western Digital 300GB 10000RPM Velociraptor ;Windows Vista Ultimate 64 Bit
The Jolly Joker

Sisteme Gözat

25 Temmuz 2008; 17:12:08 

Tamam beyler hepinize teşekkür ederim bilgiler için. Zaten bi' CPU soğutucu değilde daha çok kuzey köprüsü yada chipset soğutucu gibi bi'şey düşünüyorum.. En kısa zaman da başlıyorum imalata ... Resimler burda olacak.. Bu arada önerilere devam, güzel birşey çıkartabiliriz...
NOT: Daha önce benim bu yapmaya çalıştığımı yapan eden birisi varsa forumda veya nette, bana link atabilirmisiniz. Örnek almam açısından.

ƜĦƴ ƧØ ƧЯĪØƱƧ ???

PeGaSuS@01

25 Temmuz 2008; 17:14:32 

yüzey alanını geniş olması gerek o tel dediğiniz eğer boru şeklinde ise bir kenarını keserek düz bi şekilde açıp yaprak yapın ama yinede istediğiniz performansı vermiycekdir

Q6600 3.5ghz 1.4v(SIVI SOĞUTMA)/gigabyte X38ds4/2x1gb ocz reaper 934mhz 5-4-4-12@2.35v/his hd3870 ICEQ turbo 870mhz-2500mhz/seagate sata2 250 gb/lc power 550wat/tehermaltake SHARK/BENQ 22''
/SIVI SOĞUTMA BİLEŞENLERİ MC-Block-CPU/MAGICOOL Extreme I - 120mm Radyatör/ATMAN F202 POMPA//
ALPHACOOL Alphacola - 1L UV-Yeşil SIVI/
The Jolly Joker

Sisteme Gözat

25 Temmuz 2008; 17:20:55 

Yok genişlik yok çokda ince değil ama. Sonuç olarak ben o telleri birbirine yapışık sardığım zaman(birbiriyle temas halinde) aynı şeyi elde etmiş olmazmıyım?? Yani düzlüğü telleri birbirine bitişik sardığımdada elde ederim... Eğer düzlükten kasıt chipsete değecek yüzü diyorsan orası düz olacak. Çekiçlere düzleştirerek(gene aynı birbirine sık sarılmış telleri) yapmayı planlıyorum..

ƜĦƴ ƧØ ƧЯĪØƱƧ ???

The Jolly Joker

Sisteme Gözat

25 Temmuz 2008; 17:26:59 

Veya şöyle bir fikrim var... Elimde boy boy birkaç çeşit soğutma bloğu var... Bunların üzeriğne yapsam montajı ???

ƜĦƴ ƧØ ƧЯĪØƱƧ ???

artenis

26 Temmuz 2008; 11:48:06 

quote:

Orjinalden alıntı: The Jolly Joker

Veya şöyle bir fikrim var... Elimde boy boy birkaç çeşit soğutma bloğu var... Bunların üzeriğne yapsam montajı ???

isabet olur
ancak daha once soyledıgım bakır boruları kulanmanı verım acısında kesınlıkle onerırım! tellerde senın bunun ustune katman gereken seyler ancak planlı olmalısın bır cızım hazırla ıstersen ve koy bvuraya tartısalım
kolay gelsın

The Jolly Joker

Sisteme Gözat