Beyler elimde yüklü miktarda bakır tel var... Fan da var.. Ben bu bakır tellerle bir soğutma bloğu oluştursam fanıda monte etsem sizce bu iş görür bişey olurmu?? Bakırdan soğutma bloğu yapımı çok sağlam olacaktır bundan emin olabilirsiniz... Yakında fotoları eklerim
Tellleri eritmek yok hacı.. Bi metal plakaya veya ona benzer bir platfotmdan şekil oluşturup (pc içine uyumlu bi şekil) ona sarmayı düşünüyorum. en alt kısmınıda çekiçle dövüp düzleştiricem..
Tellleri eritmek yok hacı.. Bi metal plakaya veya ona benzer bir platfotmdan şekil oluşturup (pc içine uyumlu bi şekil) ona sarmayı düşünüyorum. en alt kısmınıda çekiçle dövüp düzleştiricem..
ayrıca oto sanayınde kulanılan babır borularda (pipe) alıp, ıcıne bır madde dusunebılırsın yada uclarını acık bırakıp ısı atıcı olabılırler-yada mevcut fanla ve/veya bu sısteme montelı bakır boruların ıcınden hava akımı yaratabılırsın- halı hazırdakı bakır tellerde buna yardımcı ısı dagıtıcı olabılırler kolay gelsın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artenis -- 25 Temmuz 2008; 15:23:58 >
Tamam beyler hepinize teşekkür ederim bilgiler için. Zaten bi' CPU soğutucu değilde daha çok kuzey köprüsü yada chipset soğutucu gibi bi'şey düşünüyorum.. En kısa zaman da başlıyorum imalata ... Resimler burda olacak.. Bu arada önerilere devam, güzel birşey çıkartabiliriz... NOT: Daha önce benim bu yapmaya çalıştığımı yapan eden birisi varsa forumda veya nette, bana link atabilirmisiniz. Örnek almam açısından.
yüzey alanını geniş olması gerek o tel dediğiniz eğer boru şeklinde ise bir kenarını keserek düz bi şekilde açıp yaprak yapın ama yinede istediğiniz performansı vermiycekdir
Yok genişlik yok çokda ince değil ama. Sonuç olarak ben o telleri birbirine yapışık sardığım zaman(birbiriyle temas halinde) aynı şeyi elde etmiş olmazmıyım?? Yani düzlüğü telleri birbirine bitişik sardığımdada elde ederim... Eğer düzlükten kasıt chipsete değecek yüzü diyorsan orası düz olacak. Çekiçlere düzleştirerek(gene aynı birbirine sık sarılmış telleri) yapmayı planlıyorum..
Veya şöyle bir fikrim var... Elimde boy boy birkaç çeşit soğutma bloğu var... Bunların üzeriğne yapsam montajı ???
isabet olur ancak daha once soyledıgım bakır boruları kulanmanı verım acısında kesınlıkle onerırım! tellerde senın bunun ustune katman gereken seyler ancak planlı olmalısın bır cızım hazırla ıstersen ve koy bvuraya tartısalım kolay gelsın