Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
PANASONIC 42PY8 Full Hd G11 Panel Plazma İncelemesi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> PANASONIC 42PY8 Full Hd G11 Panel Plazma İncelemesi Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Batistuta

25 Temmuz 2008; 1:42:51 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar, aranızda G11 Full Hd Panasonic Plazma kullanan varmı bilmiyorum ama (Panasonic kullananlar listesinde göremedim) 42PY8 hakkındaki izlenimlerimi yazmak istiyorum. Bilmiyorum acaba ayrı bir başlık açsaydım dahamı doğru olurdu ama siteye çok eskiden beri üye olmama rağmen sadece okur olarak takıldığımdan dolayı fazla başlık/mesaj yazmayı sevmiyorum.

Öncelikle fiyatından bahsetmek istiyorum: Teknosa'da 42PY8 3999/12 Taksit Yada 3599 Nakit ve tek çekim. En düşük fiyat garantisi (Sanırım bu modeli Tekofaks sadece Teknosa'ya veriyor)

****de o Modele en yakın 42pz8 var (px80/pv80 arasındaki fark gibi sadece dvb tuner farkı gördüm ben)

http://www.istanbulbilisim.com.tr/PANASONIC_VIERA-TH-42PZ8E-PLAZMA-TV,5151.html

Fiyat olarakta özellikle nakit alacaklar için çok fark olmadığından dolayı Tekofaks garantisini düşünerekten fiyat şuan için cazip gibi, o ayrı bir yorum konusu, bu konuda birşey diyemem.

Test Cihazı: Samsung 160gb Hd-Box Component çıkıştan dağıtıcı ile tüm cihazlara. 1080i-720p-480p. -- Toshiba HD-DVD
İzleme Mesafesi 3-3,5m. Aydınlık: ''mağaza Ortamı''

Tasarım: Tasarım olarak cihaz her ne kadar pv/px80'e benzesede kasasının daha büyük olmasıyla dikkat çekiyor. İki yan çıtası pv/px80'den yaklaşık 1 cm daha kalın ve üst çıta kısımda yukarı doğru hafif kıvrılıyor. Piano Black kaplama özellikle kalın yan çıtalarla birlikte daha heybetli ve şık kılıyor cihazı.

Panel Yapısı: Panel 42'' g10 full Hd panellere nazaran çok daha başarılı olduğu söylenebilir. Py70'e oranla daha parlak bir panel yapısına sahip olan cihaz kapalıyken aynı pv/px80'deki yansımayı yapıyor. Cihaz py70 gibi karanlık kalmıyor ve aynı px80 gibi canlı görüntü verebiliyor. py70+px8+pv80+py8+pioneer kuro'ya yanyana bakarken aralarında tüm ayarlamalara rağmen en soluk gösteren py70'ken diğer cihazlar hemen hemen aynı görüntü parlaklığı performansı veriyor. Bu bakımdan py8 42'' full hd bir plazma olmasına rağmen gayet başarılı.

Özellikler: 1920*1080 full hd g11 panele sahip olan cihaz 20.000:1 doğal kontrasta sahip. 2 Adet HDMI çıkışı var. Pc girişi yok, bunu hdmi/dvi dönüştürücü ile halledebiliriz. Yanda özelliklerini yazan etikette Eko Mod özellikle en alta eklenmiş. Pv/pv80'de eko mod olmasına rağmen yandaki etikete eklenmemişti. 100Hz çift tarama tüm modeller gibi bundada mevcut, tv modunda 100Hz'i kumandadan açıp kapayınca yine aradaki titreme farkını görebildim. Panelin menüsünde bile dolaşırken yazı yüksek çözünürlüklü panel avantajından dolayı px/pv80'den çok daha keskin ve net olduğunu görüyoruz. Diğer özellikleri zaten herkez biliyor tekrarlamaya gerek yok.

Sonuç: 42'' iyi bir plazma istiyorsanız kesinlikle düşünülmesi gereken bir panel. 42'' Kuro'yu full Hd performansında detay, keskinlik ve görüntü derinliğinde her şekilde geçiyor (Aman kuro'cular kızmasın). 480p Çözünürlük seviyesine getirdiğimde ise yine full hd olmayan plazmaları aratmıyor diyebilirim. Sadeleştirilmiş Model olduğundan dolayı biraz bağlantı seçenekleri düşük ama çoğumuza yeterli gelecektir. Sesi çok iyi sayılmaz. Zaten bu cihazı alan yanındada ev sinema sistemi alır :P Plazmanın Avantajlarından yararlanmak isteyipte Bluray PS3 gibi cihazlarıda bağlamak isteyenlere tavsiye ederim. Son olarak elektrik tüketimi bir önceki nesil full hd panel py70'ten 100-150w civarı daha düşük. px80 den yaklaşık 100w fazla. Samsung'un 42'' hd-ready plazmalar kadar elektrik çekeceğini bile düşünmüyorum :) (bak şimdi samsungçularda kızacak)

Tamamen kendi gözlemlerim bilgilerim sonucu oluşturduğum bir yazıdır. Eksik, hata varsa diğer tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Umarım Başlık Plazma alacaklara yardımcı olur, hatta py/pz8 ana başlığı olur. Yazıyı devamlı güncellemeye çalışacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batistuta -- 2 Ağustos 2008; 21:44:16 >

Olivetti PSC286SX-Amd 286sx 12Mhz / 80Mb Conner Hdd / 2x512K Ram / 1,44'' Floppy / 12'' Black White Olivetti Monitor / EGA 16 Colours VGA OB / IBMDOS 5.0 :)
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> PANASONIC 42PY8 Full Hd G11 Panel Plazma İncelemesi Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
GSmart i350 Video
GSmart i350 Video
LG L206WU-WF 20 LCD
LGden USB üzerinden de görüntü alış verişi yapabilen LCD monitör

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç