dostlar sistem dfı lanparty p35 e8400 ve ocz platinum cl4 800 ram şeklinde ben biosdan direk cpu frekansını 400 e cıkardım save dedim pc bi kere kapandı acıldı cpu 3.6 oldu böyle basit olunca kafama takıldı sistemim stabilmi şuan görünürde bişi yok nası anlarım ne yapmalıyım bu aarada ilk o.c deneyimim
dostlar sistem dfı lanparty p35 e8400 ve ocz platinum cl4 800 ram şeklinde ben biosdan direk cpu frekansını 400 e cıkardım save dedim pc bi kere kapandı acıldı cpu 3.6 oldu böyle basit olunca kafama takıldı sistemim stabilmi şuan görünürde bişi yok nası anlarım ne yapmalıyım bu aarada ilk o.c deneyimim
orthos yapacaksin en az 6 saat yada 24 saat hheheh bence stabil su an 3.6 mhz den sonra voltaj istecek neyse gule gule kullan
stabil değil çok az voltaj verirseniz stabil olacaktır tek tek arttırın voltaj verirken o anakartla o işlemciyi günlük 4.3 te kullanırsınız tabi soğutucunuza da bağlı ama ortalama bir soğutucuyla dediğim değerde kullanırsınız.ben aynı anakartla e7200 ü big type vp ile günlük 4.35 te çalıştırıyorum:)
E8400 çok güzel giden bir cpu'dur.. adım adım anlatıorum yapacağın şeyleri bu sana kesin çözüm verir.. önce cpu-z'yi açıorsun sonra wprime32m yada 1024m açıorsun, bu programlar 2 çekirdeğede full yüklenmeni sağlıyacaktır.. program çalışırken cpu-z'den vcore'a bakıosun. örnek veriorum 1.33 olsun vcore.
bios'una giriosun cpu voltajını AUTO'dan 1.33'den sonraki değeri seçiorsun.. örnek veriorum 1.33025 ondan sonra gene bios'undan C1E gibi seçenekleri kapatıosun hangilerini kapatman gerekiğini kullandığın parçalara göre senin belirlemen gerekior.. ben biostaki bütün ayarları disabled yapıorum fakat senn hepsini disabled yapmana gerek yok.. C1E disabled yapman yeterli olacaktır.. bundan sonra %99.99 sistemin stabildir. taib sıcaklıklara bakmayı unutma 55 dereceyi geçmesin..
ha hala stabil olup olmadığını merak ediorsan;
1-) sp1m 32M 2-) wprime 1024M 3-) 2 adet orthos 4-) 3dmark06 cpu testi
bu programları çalışmaya hazır hale getiriorusun ama çalıştırmıorsun, 3dmkar06 programından sadece cpu test-1 ve cpu test-2 adlı testleri seçiorsun diğerinin yanındaki işaretleri kaldırıorsun, sonra optionsa girip repeat seçeneğini 20 yapıorsun... 1,2 ve 3 nolu programları çalıştırıosun ve son olarak 3dmark06 programından RUN'a basıorsun
bu testleri başarıyla bitirirsen, hiçbir şekilde problemle karşılaşmazsın gelecekte
DÜZELTME: ANAKARTININ MARKASINI ŞİMDİ GÖRDÜM, BİOSTAKİ "CPU FEATURES" BÖLÜMÜNE GİR VE multi-core hariç bütün seçenekleri disabled yap..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldf1re -- 27 Temmuz 2008; 3:39:38 >