Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Canon A590 IS aldım ( fotoğraflı )

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: Canon A590 IS aldım ( fotoğraflı ) Sayfa: <<   < önceki  1 [2]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
mbbilici

27 Temmuz 2008; 15:05:36 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

edenizli hocam! sen firmware güncellemekten mi bahsediyorsun?

mbbilici
edenizli100

27 Temmuz 2008; 15:34:38 

firmware güncelleme değil bu, CHDK'yi hafıza kartına atıyorsun, o da makine başlarken kartın içindeki firmware'i çalıştırıyor. Makineyi kapatınca tekrar canon'un orjinal firmware'ine dönmüş oluyor makine. Makine üzerinde hiçbir değişiklik yapmıyor yani. Sadece o CHDK yüklediğin hafıza kartını taktığında makine windows yüklerken cd'den açılış yapar ya aynı onun gibi karttan açılıp işlem yapıyor.
Kalıcı bir update değil yani.
Verdiğim linklerde CHDK sitesindeki sıkça sorulan sorular bölümünü bi incele istersen, orada ayrıntılı olarak anlatıyor ne yapıp ne yapmadığını...
mbbilici

27 Temmuz 2008; 15:40:55 

evet meseleyi anladım ama A570 IS için dosya bulamadım.

mbbilici
Ege45

27 Temmuz 2008; 16:04:03 

A590 IS in normalde pil seviye göstergesi yokmu lcd ekran üzerinde.. Pilin bittiği makina çalışmayıncamı anlaşılıyor.

edenizli100

27 Temmuz 2008; 16:18:55 

pil göstergesi yok, ancak pil azaldığı zaman yanıp sönen pil işareti çıkıyor. Ondan sonra da yaklaşık kaç foto çekileceğini deneye deneye alışarak öğreniyorsun. Yoksa cep telefonundaki gibi 7 çubuk kaldı, 5 çubuk kaldı gibi bir işaret yok. Önceki mesajlardaki ekran fotolarında %63 2.418 mV gibi değerlerle bir de pil işareti görüyorsun ya onlar sonradan ekleniyor, orjinalinde sadece pil azaldığında yanıp sönen bir işaret çıkıyor...
Diyalektik

28 Temmuz 2008; 13:03:06 

Teşekkür ederim dostum pil göstergesiyle ilgili yaptığın inceleme ve resimler ile birlikte..

A570 ve diğer destekleyen canon kullanıcılarına destek olacağından eminim.

Ama A590 IS için herhalde şu an için böyle bir şey söz konusu değil.

hakanoztuna06

28 Temmuz 2008; 14:39:47 

Hayırlı olsun Diyalektik güle güle kullanın(Biraz geçte olsa yeni gördük )
Benim farklı bir sorum olacak. Sizlerin sadece foto amaçlı makina aldığınız belli yorumlardan, peki hiç video çekimi ile ilgili araştırma yapmışmıydınız makinayı almadan önce? Şimdi video çekimi konusunda makinadan memnun musunuz? Ben de böyle bir makina almayı düşünüyorum ama foto yanında iyi veya iyiye yakın bir video kalitesi olsun istiyorum. Belki bazı arkadaşlar diyebilir o zaman video kamera al diye; fakat hem iyi foto hem de biraz kaliteli video çeken bütçemi fazla zorlamayacağım bir makina almak istiyorum. Düşünceleriniz nedir acaba? İyi günler diler, saygılar sunarım.

Asıl yetimler anadan babadan değil, ilim ve ahlaktan yoksun olanlardır. Hz. ALİ
Diyalektik

28 Temmuz 2008; 15:42:09 

Teşekkür ederim @hakanoztuna06 ,

Bu makineyi almadan birkaç ay önce ben de senin gibi hem video hem de iyi fotoğraf çeken bir şey almak istiyordum.
Panasonic FZ50'yi inceledim.Çok güzel bir cihaz.İyi video çekebileceğini söylediler ama ne derece doğrudur bilemem.(fiyatı da 800 YTL gibi bir rakam olduğu için açıkçası o zamn alamamıştım müsait değildim)
quote:

Panasonic DMC-FZ50 - Video kayıt
Panasonic Lumix DMC FZ50 dijital kamera ile fotoğraf çekimlerinin yanısıra video görüntü de kayıt edilebiliyor. VGA (640 x 480 piksel) çözünürlüğünde 30 kare/saniye hızında kaydedilebilen video görüntülerde aynı zamanda 16:9 geniş format 848 x 480 piksel çözünürlüğü de tercih edilebiliyor.

Bu cihazla(canon A590 IS ) video çekimi de yaptım.Yakınlaştırma seçeneği de mevcut ama optik olarak değil malesef.2.0 MP bir telefonun video çekiminden iyi ( örn;asus 535)
Tabiki bulunulan ortam,görüş açısı,renklerin canlılığı ve ortam da video çekiminde bildiğiniz üzere etkili bir şey.Yani bu dengeyi en iyi ayarlayabilecek olan video kameralardır kuşkusuz.Ama fotoğraf çekmenin zevkine varınca video çekmeyi düşünmedim..Tabi video kamerayı elinize alınca da belki o daha zevkli gelecek ve bu da aslında koşullara göre tercih edilebilecek br şey..Yani ihtiyaç meselesi..
Sizin için fotoğraf çekmek öncelikli ise kompakt bir makina başlangıç için iyi olabilir.
Ama video modunu çok sık ve yapacağınız çekimler çok hareketli şeylerse canon'n A590 modelini önermem.Çünkü benim amacım fotoğraf çekmekti..Çok da güzel görüntüler elde edilebiliyor A570 topiğine bakarsanız..Biraz da iş kullanıcıda bitiyor..Ama dediim gibi elinizde titreştirmeden durdurmak çok zor bu makineyi..Tripod bir anlamda önlüyor..Ama video kameradaki başarıyı elde etmek çok ama çok zor bu makinede...Size o kadarını söyleyebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diyalektik -- 28 Temmuz 2008; 15:42:33 >

hakanoztuna06

28 Temmuz 2008; 15:53:40 

Teşekkürler yorumunuz için. Galiba benim işim zor kafam baya karışacak gibi. Çünkü canonda 2 si bir arada zor gibi. Videoda optik zoom kullanılamaması çok kötü. Birde sony'nin makinalarına bakayım belki onlarınki biraz beklediğim gibidir. Tekrar teşekkür ederim, iyi günler.

Asıl yetimler anadan babadan değil, ilim ve ahlaktan yoksun olanlardır. Hz. ALİ
Diyalektik

28 Temmuz 2008; 16:15:25 

quote:

Orjinalden alıntı: hakanoztuna06

Teşekkürler yorumunuz için. Galiba benim işim zor kafam baya karışacak gibi. Çünkü canonda 2 si bir arada zor gibi. Videoda optik zoom kullanılamaması çok kötü. Birde sony'nin makinalarına bakayım belki onlarınki biraz beklediğim gibidir. Tekrar teşekkür ederim, iyi günler.

Ben teşekkür ederim okuduğunuz için..
Evet,galiba seçim yapmakta zorlanacaksınız ama sony'nin 350 YTL'lik bir modelini kullanmıştım video için( modelin ismini hatırlayamıyorum 7.2 MP idi değişik renk seçenekleri de mevcuttu belki araştırırsanız bulursunuz) onda digital zoom da yoktu haberiniz olsun...ama fotoğrafı çok güzel çekiyordu...Eğer bütçeniz uygunsa bir video kamera almayı deneyin..Tabi bu bin YTL civarında olabilir.Yani fotoğrafı iyi çeken videolar da mevcuttur piyasada..

İyi günler dilerim..Umarım en kısa süre içinde karar verirsiniz.Çünkü süreyi çok uzatırsanız hep daha çok bilgileniyorsunuz ve işin içinden çıkamıyorsunuz..Gidip görüp inceleyip ,satıcılardan bilgi almak ve hatta kullanmanızı-denemenizi sağlayacak olan desteği alırsanız daha iyi olur..Benden söylemesi

vuralemre

29 Temmuz 2008; 1:14:35 

tabi tabi arkadaşım en doğrusunu düşünüyorsun..allah iyi günlerde kullanmanı nasip etsin inşallah...
quote:

Orjinalden alıntı: Diyalektik

quote:

Orjinalden alıntı: vuralemre

iyi günlerde kullan ama daha uygun bir fiyata alabilirdin gibi geldi bana.ya da bu fiyata daha uygun bi makine olabilirdi.neyse hayırlı olsun..

Eyvallah hocam artık sorun değil..Ben ne şekilde olursa olsun güzel bir makine aldığımı düşünüyorum.O anda verdiğim bir karardı bu.Makineyi gördüm,beğendim ve bunu artık sorun etmiyorum.

Hakkıdır Hakk'a tapan milletimin istiklal !!
Diyalektik

29 Temmuz 2008; 11:02:08 

quote:

tabi tabi arkadaşım en doğrusunu düşünüyorsun..allah iyi günlerde kullanmanı nasip etsin inşallah...
quote:

Orjinalden alıntı: Diyalektik

quote:

iyi günlerde kullan ama daha uygun bir fiyata alabilirdin gibi geldi bana.ya da bu fiyata daha uygun bi makine olabilirdi.neyse hayırlı olsun..

Eyvallah hocam artık sorun değil..Ben ne şekilde olursa olsun güzel bir makine aldığımı düşünüyorum.O anda verdiğim bir karardı bu.Makineyi gördüm,beğendim ve bunu artık sorun etmiyorum.

Sağolasın arkadaşım.

askan22

29 Temmuz 2008; 14:00:07 

quote:

Orjinalden alıntı: hakanoztuna06

Hayırlı olsun Diyalektik güle güle kullanın(Biraz geçte olsa yeni gördük )
Benim farklı bir sorum olacak. Sizlerin sadece foto amaçlı makina aldığınız belli yorumlardan, peki hiç video çekimi ile ilgili araştırma yapmışmıydınız makinayı almadan önce? Şimdi video çekimi konusunda makinadan memnun musunuz? Ben de böyle bir makina almayı düşünüyorum ama foto yanında iyi veya iyiye yakın bir video kalitesi olsun istiyorum. Belki bazı arkadaşlar diyebilir o zaman