Arkadaşlar Canon powershotS3 IS makinem var. bilenler bilir 6mp lik 12x zumluk iyi bir makinedir. ancak benim bir problemim var. aslında belki problem değildir ama genede bi sorayım dedim.
Şimdi zum olmadan çekimler , fokus , netlik falan gayet iyi. hatta ortalama 6-8 x lik zumlardada netlik falan gayet iyi. fakat nedense 12x zuma getirdiğim zaman , özellikle çok uzak yerleri çektiğim zaman netlik falan hak getire , gayet bulanık bir foto çekiyorum. fokus ayarını manuel yapiim diyorum gene olmuyor yani gene net çekemiyorum fotoları. makinenin ayarlarını oynuyorum , ama nafile ne yaptıysam bi türlü çözemedim şu işi.
öncelikle elinde bu makineden olan varmı , varsa 12x lil çekimleri nasıl iyimi netmi , yoksa bu makinelerin genel bir sorunu bumu. umarım ikinci ihtimal değildir. zira bu makineyi neredeyse sırf 12x lik zumu için aldım desem yalan olmaz. haa makine kompak bir makineye göre çok başarılı ama genede 12x te bi problemmi var acaba...
işte size çektiğim bi kaç örnek hiç kroplama yapmadım. sadece boyutlarını düşürdüm:
aslında onu bende düşündüm ama şöyle düşünsek nasıl olur , diyafram çok kısık 8.0 da , enstanten hızı ise yüksek , 1/1000 lerde falan , bu durumda elin titremesi falan pek öenmli olur mu. zira 1/1000 de çekim yapıyorsun. ayrıca lumix inde 12x lik bi makinesi var. bilirmisiniz, onunla çekilen fotolara bakıyorum , netliği idare eder makinenin, yani en azından benimki kadar kötü değil..
quote:
Orjinalden alıntı: Hirotaro
makinayı sabitlemen lazım.12X zoomda makina çok hassaslaşıyor.Sabitlemeden çekmen için Cerrah gibi elinin olması lazım...
1/1000 de el titremesi fotoğrafa yansımaz. 1/80e kadar falan ciddi bir sağlık sorunu yoksa herkes net fotoğraf çeker bence.örnek fotoğraflarınız thumbnail olduğu için bişey anlaşılmıyor ama bence odaklanma noktanız yanlış diye bu sorunla karşılaşıyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FelixCrail -- 24 Temmuz 2008; 16:14:50 >
odaklanma noktası sonsuzda. yani fokus sonsuza ayarlı otomatikte , zaten manueldede sonsuz seçiyorum ancak genede olmuyor..
fotolarıda hemen düzeltiyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: FelixCrail
1/1000 de el titremesi fotoğrafa yansımaz. 1/80e kadar falan ciddi bir sağlık sorunu yoksa herkes net fotoğraf çeker bence.örnek fotoğraflarınız thumbnail olduğu için bişey anlaşılmıyor ama bence odaklanma noktanız yanlış diye bu sorunla karşılaşıyorsunuz.