4+1 ses sistemim var.Ses kartından 2+1 i seçince hepsinden ses geliyo fakat 4+1 dersem arkadan duyulmayacak derecede az ses geliyor.Sebebi nedir acaba arkadaşlar yardım lütfen.
Kablolarda sorun yok onlar tamam,ama 4.1 yazmasına rağmen sistem 4.1 olmayabilir Nymphadora arkadaşımız haklı olabilir.Ses sistemim MİKADO diye bişe sonuçta...
dostum 4.1 hangi medya yı dinliyorsun yani kaynaktan 4 kanal ses ayrı ayrı kodlanmışmı çıkıyor, DVD filmler veya DTS Audio CD ler gibi yoksa normal mp3 ve stereo filmlerde mi sorun oluyor. 2.1 seçtiğinde ön sol-arka sol ve ön sağ-arka sağ hoparlörlerden aynı ses geliyorsa stereo kayıtlar için normali bu zaten.
Ha yok ayrı ayrı değil,woofer in arkasından ses katına 2 stereo kablo giriyor(front,rear olarak) ve gene woofer in arkasından 4 tane höperlör çıkışı oluyor.2+1 seçtiğimde dediğiniz gibi oluyor o doğru,ama 4+1 seçtiğimde neden arkalarda çooooook az ses geliyor.Mesela açıyorum creativenin programını test e basıyorum "front left,front rigt" diyor,"rear left,rear right" ı diyo ama zor duyulacak şekilde.Nedendir anlamadım.