Şimdi Ara

EKRAN KARTI SATIN ALMA REHBERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ekran kartı secim rehberi adı altında nacizane görüşleri mi belirteceğim yanlışlarımı kusurlarımı belirtirseniz yararlı bir hal alır topic .konuyu acmamdaki amac son gunlerde ekran kartı onerisi isteyen kullanıcıların artmasıdır..

150 YTL ALTI
    Bu fiyat aralığında tercih olarak HD3850 256 MB ekran kartını öneriyorum cok yuksek cozunurluk ve aa af gibi ayarları acmadan oyunları rahatlıkla oynayabiliceğiniz bir karttır. Fiyatı:140 YTL KDV DAHİL

Eğer 3850 bütçenizi zorluyorsa 8600 Gt sonic+ modeline bakabilirsiniz Fiyatı:109 YTL KDV DAHİL oyunları medium high arası düşük çözünürlükte oynatacaktır...

150 YTL-200 YTL
    Bu fiyat aralığında seçeneklerimiz 3850 512 MB , 8800 GT 256 MB , 9600 GT 512 MB

Bu aralıka 9600 GT rakiplerinin önünde yer alıyor düşük fiyatlı HD3850 ise alternatifimiz.8800 GT 256 MB ise fiyat anlamında kaybediyor çünkü 9600 GT ile aynı fiyatta

Tercihimiz:9600 GT Fiyatı:181 YTL KDV DAHİL
    Alternatif:HD3850 512 MB Fiyatı:153 YL KD DAHİL

200 YTL-250 YTL
    Bu fiyat aralığında seceneklerimiz : HD3870 DDR3 HD3870 DDR4 8800 GT 512 MB

Bu aralıkta tercihimiz 8800 GT 512 MB 3870 performans olarak 9600 GT nin bile gerisinde bu yuzden secilmesini uygun bulmuyorum..

Tercihimiz:8800 GT 512 MB Fiyatı:228 YTL KDV DAHİL

250 YTL-300 YTL
    Bu fiyat aralığında seceneklerimiz 8800 GTS , HD4850

Bu aralıkta fazla yoruma gerek yok HD4850 kesin seçim..

Tercihimiz:HD4850 Fiyatı:270 YTL KDV DAHİL

300 YTL-400 YTL
    Bu fiyat aralığında piyasada tek ekran kartı var 9800 GTX

bu fiyat aralığındaki kartı almanızı önermiyorum ya 9800 GTX+ nın testlerini bekleyin secim yapın yada HD4850 alın

400 YTL-550 YTL
    Bu fiyat aralığındaki seceneklerimiz HD4870 , GTX 260

Bu aralıkta HD4870 GTX 260 dan genel olarak daha iyi sonuc veriyor ve parasının hakkını sonuna kadar hakediyor.

Tercihimiz:HD4870 Fiyatı:418 YTL KDV DAHİL

550 YTL ve ÜSTÜ
    Bu fiyat aralığında HD3870x2 , GTX 280 , 9800 GX2

Bu aralıktan öneride bulunmak istemiyorum çünkü bu kartlarla 4870 arasındaki farklar cok az illede en yüksek performansı istiyorum diyenler için önerim GTX 280

Tercihimiz:GTX 280 Fiyatı:811 YTL KDV DAHİL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lastingmoon -- 25 Temmuz 2008; 9:42:00 >

• fikirlerini paylaştığım için teşkkür ediyoruz
  • güzel bir düşünce. ancak bunlara kaynak göstermek gerekir, yani neye göre sıralanacaklar. herkesin oyun oynama kriteri beklentisi çok farklı.
    kimi cod4 online oyun yeter bana derken, kimi crysis crysis diyor başka bir şey demiyor. oyun perfromans sonuçlarını muhakak vermek gerekir diye düşünüyorum.
    aslında bunun çözümü 3800 ve 8800 serisinden itibaren 4800 ve gtx 200 serisine kadar müthiş bir çalışma rehberi hazırlamak, forumun bunu yapabilecek sponsorları ve de gücü var olduğunu düşünüyorum, böyle bir muhteşem çalışmayı da üst başlık yapıp güzelce yorumlandın mı türkiye de eşine rastlanmamış müthiş bir rehber olur.
  • çok t aönemli bir çalışma olmamış çünkü test performans gibi kriterler ortada yok
  • eline sağlık ben hd 4870 alıcam ama hala şimdi aceleye getirmeyip daha iyisi çıkacak diye biraz bekleme taraftarıyım
  • ya zaten ben bunu forum uyelerinin kafasında ufak bir fikir oluşması için proffesionallikten uzak bir sekilde yaptım

Ekleme:http://forum.donanimhaber.com/m_24696754/mpage_1/key_top%2Cekran%2Ckarti//tm.htm#24784977

sizinde katkılarınızlada ve araştırmalarlada daha iyi hale getirebiliriz bu konuyu ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lastingmoon -- 24 Temmuz 2008; 15:22:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cenova

güzel bir düşünce. ancak bunlara kaynak göstermek gerekir, yani neye göre sıralanacaklar. herkesin oyun oynama kriteri beklentisi çok farklı.
    kimi cod4 online oyun yeter bana derken, kimi crysis crysis diyor başka bir şey demiyor. oyun perfromans sonuçlarını muhakak vermek gerekir diye düşünüyorum.
    aslında bunun çözümü 3800 ve 8800 serisinden itibaren 4800 ve gtx 200 serisine kadar müthiş bir çalışma rehberi hazırlamak, forumun bunu yapabilecek sponsorları ve de gücü var olduğunu düşünüyorum, böyle bir muhteşem çalışmayı da üst başlık yapıp güzelce yorumlandın mı türkiye de eşine rastlanmamış müthiş bir rehber olur.

sora da şeref*izin biri çalar kesin

bazı sitelerde var aslında sağ tuş veya ctrl+v yapınca siteden atıyor o konulabilse mükemmel olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İyi bir düzenleme olmuş.Bundan sonra ekran kartı soranları direk olarak buraya yönlendirmek lazım.Araştırmadan konu açıyorlar genelde zaten.
  • trizor onun önlemleri alınabilir, olmadı video incelesi yapılır. ama forumumuzun böyle bir çalışmaya ihtiyacı var ve forumun bu yapabilecek desteği olduğunu düşünüyorum sponsorları tarafından.
    bence kullanıcılar için çok faydalı olur.
    lastingmoon, benim hep yapmak istediğim bu idi aslında, kullanıcılara rehber hazırlamak, ama benim imkanlarım bu kadar, forumun imkanları çok çok daha fazla. yabancı sitelerde görmeye alıştığımız bu tür çalışmayı biz forumumuzda da görmek isteriz.
    buradaki insanların amaçları oyun oynayabilecek sitemleri yoparlamak, o zaman her kesim için bazı çalışmalar yapılabilir.

ayrıca belki senin açtığın topik buna vesile olabilir lasting moon.
  • bende kartları tek tek test edebilicek imkan yok ama kartların test edildiği sitelerden derleme yapıp konuyu daha dayanaklı hale getirmeye çalışıcam
  • derleme yapmak da güzel bir fikir bu konudfa bile çok güzel çalışmalar çıkabilir, ama yine bazı kısıtlamalr iel karşı karşıya kalınabilir. en büyük sorun geniş segment aralığında tüm kartlar için her çözünürlük de testlerin bulunamayabilişi.
    donanımhaber ekibi çok güzelo video hazırlıyorlar, ancak çözünürlükler genel de üst düzeyde olup çoğu kullanıcı için anlamsız oluyordu. son video larda durum nasıl pek dikkat etmedim.
    bence ekran kartları incelemesi yapılırken, kartların perfromanslarını göstermek için değil, hangi segmentte hangi kartlar ne kadar başarı verecekler onun için Test yapılmalı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cenova

derleme yapmak da güzel bir fikir bu konudfa bile çok güzel çalışmalar çıkabilir, ama yine bazı kısıtlamalr iel karşı karşıya kalınabilir. en büyük sorun geniş segment aralığında tüm kartlar için her çözünürlük de testlerin bulunamayabilişi.
    donanımhaber ekibi çok güzelo video hazırlıyorlar, ancak çözünürlükler genel de üst düzeyde olup çoğu kullanıcı için anlamsız oluyordu. son video larda durum nasıl pek dikkat etmedim.
    bence ekran kartları incelemesi yapılırken, kartların perfromanslarını göstermek için değil, hangi segmentte hangi kartlar ne kadar başarı verecekler onun için Test yapılmalı.

çok doğru bir yorum özellikle videolarda 1280*1024 te aa af li sonuclar cok önemli cunku kac kullanıcı bu cozunurluğun ustunde kullanıyor ki kartları

derleme biraz zor olucak ama yapmaya calısıcam başka önerileriniz olursa o konulardada calısabilirim

• böyle bir derlem uzun sürebilir ama faydalı da olacaktır.
    aynı konunun aslında işlemciler içinde irdelenmesi gerekir.

her segment için hangi işlemci tavsiye edilmeli, oyunlarda işlemcilerin hızlarının ve önbelleklerinin önemi nedir, bu konuların açığa kavuşturulması gerekiyor.
    ve bunu araştırmak da hiç zor değil, sadece belirli segmentler düzenlemek bu segment aralıklarında ki kartları verdiğim karşılaştırma kriterleri arasında incelemek, ve kullanıcılara bu yönde mini rehberler hazırlamak.

sadece sponsor firmaların işlemci desteği gerekecek o kadar.

bunu derleme şeklinde internetten bulabilmek bilemiyorum ne kadar kolay ya da değil, zira testler yayınlandığı dönemde en azından belirli bir zaman dilimi için güncelliğini koruyabilmeli.
  • testlerde birbirine yakın performanslı kartları ayırırsam 4 erli yada 5 erli gruplara incelemeleri daha iyi bulabilirim gibime geliyor akşam ufaktan bi araştırma yapar burda paylaşırım büyük ihtimalle
  • acele etme bence, bir plan yap kafanda, neyi nasıl anlatacağım, görselleri nasıl düzenleyeceğim, neyi ne ile nasıl karşılaştırmayı düşünüyorum, bir çok siteden gelecek sonuçları kolay anlaşılacak şekil de nasıl hazırlarım diye. ha dersen ki ben bunları bir günde hazırlarım o zaman hiç problem değil.

böyle bir çalışmada bir çok kullanıcıdan, sitelerin bazılarının testleri öyle yok şu sitede sonuç böyle niye bunu değerlendrimiyoruz, bu site zaten şu cu bucuydu olmaz onu saymayalım, referans gösterdiğiniz fiyatlar nereden aldınız, yok o yok şu gibi birçok şikayet, temenni, yeri gelip fanatizim ile karşı karşıya kaldıracak reaksiyonlarda alacaksın, onu da ekleyelim.
    dediğim gibi bunu aslında forumumuz halletmeli, hepimiz ortak bir payda da donanımhaberdeyiz, bunu forumumuzdan beklememiz doğaldır, zira bu kullanıcıların talepleri önemli, forumu forum yapan biz kullancılarız ve sitemizi faydalı olacak çalışmalar yönünde desteklemeli gerekirse teşvik etmeliyiz.

• zaten konu kapsamlı bir konu aceleye gelmemeli akşam ufaktan araştırırım dediğim alt yapı olması amacı ile birde su kartları

1.GRUP.............2.GRUP..........3.GRUP
    9800gx2...........9800 gtx ........8800 gt 256
    gtx280.............hd 4850..........3870 ddr4
    gtx260..............8800 gts........3870 ddr3
    hd 4870............8800 gt .........3850 512 mb
    3870x2.............9600 gt .........3850 256 mb
    diye gruplara ayırsam daha iyi sonuclar ortaya cıkar mı acaba bu konuda yardımcı olursanız iyi olur
  • bu için çok detaylı inceleme yapmak gerekir, titizlenmek gerekir, bu kadar vakti ayırabileceğimi hiç düşünmüyorum.
    plan biçim istediğiniz gibi olabilir, önemli olan noktaları yukarıda saydım, bence o noktaları göğüsleyebilecekseniz gerisi bir teferruat olur çalışmanız da.
  •  EKRAN KARTI SATIN ALMA REHBERİ

benim fikrim, popüler oyunların tamamı bu şekilde incelenmeli.

ATI kartları bir tarafta, nvidia kartları diğer tarafta, aynı sistemde, aynı şekilde, güncel sürüceler ile.
    hal böyle olunca insanlar da hangi kartı neden alacaklarınıya da almıyacaklarını kendileri göreceklerdir.
    ATI ve nvidia yı biz değil de insanlar kendileri karşılaştırma imkanı bulacaklardır.
    her kartın güç gereksinimi, ısınması, fan sesi, gibi konular +-eksi bölümünde değerlendirilecek ama hiçbir zaman bir diğeri ile kıyas olmayacaktır. kıyası kullanıcının kendisi yapacaktır zaten.

ben böyle bir yaklaşımın kullanıcılara çok ama çok faydalı olacağını düşünüyorum.

tabi sizn derlemeniz de bir yaklaşım getirecektir.
    size kolay gelsin diyeyim

• ya ati nvidia diye ayırırsakta kişiler örneğin 4850 ile 9800 gtx le karşılaştırmada zorlanabilir diye düşünüyorum ben yukarda yaptığım gruplara göre listelesem olmaz mı yani olur derseniz araştırmaları ona göre yürütücem
  • siz istediğiniz gibi derleyebilirsiniz, ben sadece kendi fikrimi söyledim, sizin çalışmanız ile ilgili düşünmeyin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.