Arkadaşlar ekran kartı secim rehberi adı altında nacizane görüşleri mi belirteceğim yanlışlarımı kusurlarımı belirtirseniz yararlı bir hal alır topic .konuyu acmamdaki amac son gunlerde ekran kartı onerisi isteyen kullanıcıların artmasıdır..
150 YTL ALTI Bu fiyat aralığında tercih olarak HD3850 256 MB ekran kartını öneriyorum cok yuksek cozunurluk ve aa af gibi ayarları acmadan oyunları rahatlıkla oynayabiliceğiniz bir karttır. Fiyatı:140 YTL KDV DAHİL
Eğer 3850 bütçenizi zorluyorsa 8600 Gt sonic+ modeline bakabilirsiniz Fiyatı:109 YTL KDV DAHİL oyunları medium high arası düşük çözünürlükte oynatacaktır...
Bu aralıka 9600 GT rakiplerinin önünde yer alıyor düşük fiyatlı HD3850 ise alternatifimiz.8800 GT 256 MB ise fiyat anlamında kaybediyor çünkü 9600 GT ile aynı fiyatta
Bu aralıkta HD4870 GTX 260 dan genel olarak daha iyi sonuc veriyor ve parasının hakkını sonuna kadar hakediyor.
Tercihimiz:HD4870 Fiyatı:418 YTL KDV DAHİL
550 YTL ve ÜSTÜ Bu fiyat aralığında HD3870x2 , GTX 280 , 9800 GX2
Bu aralıktan öneride bulunmak istemiyorum çünkü bu kartlarla 4870 arasındaki farklar cok az illede en yüksek performansı istiyorum diyenler için önerim GTX 280
Tercihimiz:GTX 280 Fiyatı:811 YTL KDV DAHİL
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lastingmoon -- 25 Temmuz 2008; 9:42:00 >
cenova
Uzaklaştırılmış 29.998382719903 gün cezanın 12 günü kaldı.
24 Temmuz 2008; 15:18:51
güzel bir düşünce. ancak bunlara kaynak göstermek gerekir, yani neye göre sıralanacaklar. herkesin oyun oynama kriteri beklentisi çok farklı. kimi cod4 online oyun yeter bana derken, kimi crysis crysis diyor başka bir şey demiyor. oyun perfromans sonuçlarını muhakak vermek gerekir diye düşünüyorum. aslında bunun çözümü 3800 ve 8800 serisinden itibaren 4800 ve gtx 200 serisine kadar müthiş bir çalışma rehberi hazırlamak, forumun bunu yapabilecek sponsorları ve de gücü var olduğunu düşünüyorum, böyle bir muhteşem çalışmayı da üst başlık yapıp güzelce yorumlandın mı türkiye de eşine rastlanmamış müthiş bir rehber olur.
güzel bir düşünce. ancak bunlara kaynak göstermek gerekir, yani neye göre sıralanacaklar. herkesin oyun oynama kriteri beklentisi çok farklı. kimi cod4 online oyun yeter bana derken, kimi crysis crysis diyor başka bir şey demiyor. oyun perfromans sonuçlarını muhakak vermek gerekir diye düşünüyorum. aslında bunun çözümü 3800 ve 8800 serisinden itibaren 4800 ve gtx 200 serisine kadar müthiş bir çalışma rehberi hazırlamak, forumun bunu yapabilecek sponsorları ve de gücü var olduğunu düşünüyorum, böyle bir muhteşem çalışmayı da üst başlık yapıp güzelce yorumlandın mı türkiye de eşine rastlanmamış müthiş bir rehber olur.
sora da şeref*izin biri çalar kesin
bazı sitelerde var aslında sağ tuş veya ctrl+v yapınca siteden atıyor o konulabilse mükemmel olur
kafama hayat düştü
cenova
24 Temmuz 2008; 15:37:49
trizor onun önlemleri alınabilir, olmadı video incelesi yapılır. ama forumumuzun böyle bir çalışmaya ihtiyacı var ve forumun bu yapabilecek desteği olduğunu düşünüyorum sponsorları tarafından. bence kullanıcılar için çok faydalı olur. lastingmoon, benim hep yapmak istediğim bu idi aslında, kullanıcılara rehber hazırlamak, ama benim imkanlarım bu kadar, forumun imkanları çok çok daha fazla. yabancı sitelerde görmeye alıştığımız bu tür çalışmayı biz forumumuzda da görmek isteriz. buradaki insanların amaçları oyun oynayabilecek sitemleri yoparlamak, o zaman her kesim için bazı çalışmalar yapılabilir.
ayrıca belki senin açtığın topik buna vesile olabilir lasting moon.
bende kartları tek tek test edebilicek imkan yok ama kartların test edildiği sitelerden derleme yapıp konuyu daha dayanaklı hale getirmeye çalışıcam
cenova
24 Temmuz 2008; 15:48:20
derleme yapmak da güzel bir fikir bu konudfa bile çok güzel çalışmalar çıkabilir, ama yine bazı kısıtlamalr iel karşı karşıya kalınabilir. en büyük sorun geniş segment aralığında tüm kartlar için her çözünürlük de testlerin bulunamayabilişi. donanımhaber ekibi çok güzelo video hazırlıyorlar, ancak çözünürlükler genel de üst düzeyde olup çoğu kullanıcı için anlamsız oluyordu. son video larda durum nasıl pek dikkat etmedim. bence ekran kartları incelemesi yapılırken, kartların perfromanslarını göstermek için değil, hangi segmentte hangi kartlar ne kadar başarı verecekler onun için Test yapılmalı.
derleme yapmak da güzel bir fikir bu konudfa bile çok güzel çalışmalar çıkabilir, ama yine bazı kısıtlamalr iel karşı karşıya kalınabilir. en büyük sorun geniş segment aralığında tüm kartlar için her çözünürlük de testlerin bulunamayabilişi. donanımhaber ekibi çok güzelo video hazırlıyorlar, ancak çözünürlükler genel de üst düzeyde olup çoğu kullanıcı için anlamsız oluyordu. son video larda durum nasıl pek dikkat etmedim. bence ekran kartları incelemesi yapılırken, kartların perfromanslarını göstermek için değil, hangi segmentte hangi kartlar ne kadar başarı verecekler onun için Test yapılmalı.
çok doğru bir yorum özellikle videolarda 1280*1024 te aa af li sonuclar cok önemli cunku kac kullanıcı bu cozunurluğun ustunde kullanıyor ki kartları
derleme biraz zor olucak ama yapmaya calısıcam başka önerileriniz olursa o konulardada calısabilirim
cenova
24 Temmuz 2008; 16:01:09
böyle bir derlem uzun sürebilir ama faydalı da olacaktır. aynı konunun aslında işlemciler içinde irdelenmesi gerekir.
her segment için hangi işlemci tavsiye edilmeli, oyunlarda işlemcilerin hızlarının ve önbelleklerinin önemi nedir, bu konuların açığa kavuşturulması gerekiyor. ve bunu araştırmak da hiç zor değil, sadece belirli segmentler düzenlemek bu segment aralıklarında ki kartları verdiğim karşılaştırma kriterleri arasında incelemek, ve kullanıcılara bu yönde mini rehberler hazırlamak.
sadece sponsor firmaların işlemci desteği gerekecek o kadar.
bunu derleme şeklinde internetten bulabilmek bilemiyorum ne kadar kolay ya da değil, zira testler yayınlandığı dönemde en azından belirli bir zaman dilimi için güncelliğini koruyabilmeli.