Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
avid xpress pro no dongle was forund sorunu??

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> avid xpress pro no dongle was forund sorunu?? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
bosverbe

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

24 Temmuz 2008; 11:57:57 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaslar Avid Xpress Pro programını kurdum calıstırmak isterken bu sorun cıkıyor acılmadan kapanıyor bilgisi olan varmı bu programı calıstırmak istiyorum
MIND GAMES

24 Temmuz 2008; 13:30:17 

Avid çok baba bir program. Final Cut gibi falan. Keşke ikisini hakkıyla kullanmayı öğrenebilsem bir gün...

Bunu buldum... belki işine yarar : http://www.filmmaker.com/node/11485

bosverbe

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

29 Temmuz 2008; 23:06:37 

bu tv lerdeki magazin programları bununla hazırlanıyormus atv deki harika pazar mesela...ya bu programı calıstırmam lazım ama bu uyarıyı asamıyorum dediginiz yerede baktım ama sorunun cozumu ile ilgili pek birseye rastlayamadım tesekkurler yinede
Contrbas

2 Ağustos 2008; 6:44:55 

quote:

Orjinalden alıntı: bosverbe

bu tv lerdeki magazin programları bununla hazırlanıyormus atv deki harika pazar mesela...ya bu programı calıstırmam lazım ama bu uyarıyı asamıyorum dediginiz yerede baktım ama sorunun cozumu ile ilgili pek birseye rastlayamadım tesekkurler yinede

Kardeş sana önce şunu söyleyeyim Avid Xpres ile magazin programı montajlayan adamın emin ol anası ağlıyordur. Eğer böyle klip falan gibi çok layer li çok effect li bir video yapmayı düşünüyorsan sakın bulaşma Avid'e derim. Hele xpres serisinden ne kadar hızlı kaçabilirsen o kadar hızlı kaç. Xpres serisi Avid in en ucuz serisidir ve hiç bir halta yaramaz. Avid de magazin programı montajlıyor olabilirler ancak bunu yapmak tam bir aptallıktır. Avid eğer dizi film, drama veya sinema gibi işler yapacaksan son derece iyidir ama onun haricinde bir iş yapacaksan tam anlamıyla insanın anasını ağlatan bir programdır. Avid'in kullanımı en rahat sürümü Adrenalin sürümüdür ki o bile insanı perişan eder. Sana tavsiyem şudur. Eğer Avid öğrenip bir production şirketinde çalışmayı düşünüyorsan OK derim ama yok böyle bir amacın yoksa sakın bulaşma. Programı kullanmayı öğren ama çok da birşey bekleme. Piyasada bildiğiniz veya bilmediğiniz tüm profesyonel montaj programlarını son derece iyi kullanırım (Vegas hariç). Ancak Avid kadar iğrenç bir program daha görmedim. Heleki o bahsettiğiniz magazin programı tarzı işlerde kullanılacaksa. Birkere timeline da ne yaparsan herif render istiyor arkadaş. Bir mix effecti koyuyorsun render yapıyor. Bir key koyuyorsun render yapıyor bu ne yaaa. Hatta Avid dizi veya sinema dışındaki işlerde kullanılamayacağı için bu tarz yapımlara da hitab etmek amacıyla Pinnacle yi satın aldı. Pinnacle nin Liquid ve Chorame Edition serileri artık Avid Liquid ve Avid Chorame olarak çıkıyor. Yani Avid öyle baba bir program falan değildir.

Şimdi gelelim senin sorununa. Avid dongle cart denen bir cartla çalışır. Bu kart bilgisayarın USB girişine takılan USB belleklere benzer küçücük bir USB stick tir. O kart olmadan programı kullanamazsın. Ancak piyasada crack li bir Avid bulabilirsin. Dongle Cart a ihtiyaç duymayan. Sen programı nerden yüklediysen bak bakalım içine crack i var mı. Şu an senden dongle cart istiyor o program.

Ama dediğim gibi bence yorulmana değmez Avid. Tabi tercih senin...

Bu alemin en manyak SONY manyağı benim...
MIND GAMES

2 Ağustos 2008; 16:22:42 

"Birkere timeline da ne yaparsan herif render istiyor arkadaş. Bir mix effecti koyuyorsun render yapıyor. Bir key koyuyorsun render yapıyor bu ne yaaa."
derken...???

Render etmeyi gerektirmeyen program/programlar mı var?

Bunu özellikle merak ediyorum, zira, boş zamanlarında boyuna Vegas'ın Forum'umu karıştırıp duruyorum! Elin oğlu nelerle iştigal ediyor diye öğrenmek için! Bu forumda rastlamıştım! Başlık şu idi : "Vegas'ın bir sonraki versiyonunda neler olsun, hangi özellikler olsun"! Yazanların hemen tümü "akıllı render'ı olsun demişler! Yani diyelim 8 dakikalık bir video var. Bunun bir yerine 30 saniyelik bir effect koydum, Vegas, hepsini, 8 dakikanın tümünü render etmek yerine, sadece ilgili kısmı render etsin, böylece render etme süresinden kazanalım" ana temalı yazılardı!
Bununla mı ilgili bu dediklerin?

Avid baba bir programdır derken... Burada Avid'in savunmasını yapacak değilim. Sadece, iki "baba" kitapta rastladım!
Birincisi İlker Canikligil'in kitabında. Avid ya da FCP demekte! Diğerleri, Adobe, Vegas basit kalıyormuş bunlara göre.
Diğer kitap ise Douglas Spotted Eagle'ın "The Full HD" adlı kitabı. Bu kitapta da yazar, Avid diyor, başka bir şey demiyor! Her bir şeyini Avid'le yapıyormuş!
Zaten sen de bir yerde kabul ediyorsun durumu "Avid eğer dizi film, drama veya sinema gibi işler yapacaksan son derece iyidir..." derken!?!?

bosverbe

10 Ağustos 2008; 13:58:29 

arkadaslar bilgiler için çok tesekkurler...avidi öğrenmek istiyorum ...şu an için profesyonel anlamda kullanmıyaçagım..program bende mevçut ama dediğim sorundan çalısmıyor... çraçklı avid de açıkçası bulamadım....dediğiniz avid Dongle Card Reader i nerden alabilirim?

Contrbas

14 Ağustos 2008; 14:09:34 

Dongle Cart tek başına satılmıyor. Onu Avid programıyla birlikte veriyorlar. Hatta şöyle ki aldığın kart kaybolursa yenisini alamıyorsun. Ancak kırılması beya bozulması durumunda eski kartı götürüp yenisiyle değiştiriyorsun.

MIND GAMES

14 Ağustos 2008; 15:52:46 

Bu işin 2.el pazarı oluyor mu acaba?
Diyelim adam Avid bişi aldı. Çok geçmeden ihtiyaçlarına uymadığını anladı. Avid başka bişiye ya da diyelim Conapus'a terfi etti.
Elindekini de satıyor??? Bunu takip edebilecek bir yer var mı yoksa tamamen şans eseri rastlanacak bir şey mi?

Avid'in sitesinden rastgele baktım da Avid Media Composer 3.0 1.890 Euro imiş!

mosyec

4 Kasım 2008; 16:53:49 

Merhabalar konuyu daha yeni buldum onun için şimdi cevap yaza biliyorum.
Avid in kötü oldugunu söyleyen arkadası acıkcası cok merak etitm avid in kötü yanları neler miş acaba kullanımı cok zor diyor ve avid kullanıcıları arayuzune ve kullanımına hayranlar ve israrla degişmemesini istemektedirler ve FCP bile avid tus kombinasyonlarının aynısını kullanmaktadır.
Render istemesi konusunada gelince render etmeyen bir sistem varmı?
Her efekt realtime olamaz bu bir gercektir.Avidin kendi içinde gelen bir cok efekt realtime dir.sonrada eklenen efektler render isteye bilir.
Çok yaygın bir programdır bütün kanallarda neredeyse vardır ve bir cok dizi film avid ile yapılmaktadır.eger kötü olmus olsa idi Avid bir tercih olmazdı.
Sureklı render istemesenin bir nedeni vardır kurulumda bir sorun olmus ola bilir ve konfigurasyonun dogru olmaya bilir yada stabilize ayarladı yanlıstır.bu durum için yetkli servisiyle görüşürseniz hersey daha stabil çalışacaktır.

Arkdasım senin dongle olayına gelincede DOngle Key bir lisanstır.böyle bir seye gerek duyulmasının sebebi crack kullanımının engellenmesidir.DOngle bir USB bellege benzemektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosyec -- 4 Kasım 2008; 16:57:54 >

aseze
Contrbas

5 Kasım 2008; 2:53:20 

Arkadaşım galiba benim anlatmaya çalıştığım doğru anlaşılmamış. Avid, drama sinema gibi işlerde on numara iş çıkarır bu doğru. Ancak iş magazin, klip tarzı işlere gelince kesinlikle iğrenç bir program haline geliyor. Zaten arkadaş orada bilmem hangi kanalda magazin programları yapılıyormuş diyor. Benim sert çıkışım o nedenle. Ben 20 senedir bu işin içindeyim. Son 8 yılımı da yönetmenlik yaparak geçirdim. Avid'i Türkiye'de en iyi kullanan isimlerle çalıştım. O adamlar emin ol nasıl kurulması gerektiğini kurulum hatası olup olmadığını çok iyi bilir. Hatta benden de iyi bilirler. Ortaya çıkan takılma kilitlenme sorunlarına, Uncompress avi'yi 2 dakikadan fazla yapamamasına v.b. sorunlara yetkili satıcının teknik servisinin verdiği cevap versiyon hatası olmuştur. Maalesef yapacak birşey yok. Konfigürasyon'un yanlış olması konusuna gelince ben bir ev kullanıcısı değilim. AVID adrenalin setlerimizi (dikkat: -lerimizi diyorum. Yani birden çok set) program olarak alıp toplama bilgisayarlara kurmadık. Onbinlerce Euro'ya workstation bilgisayarlarla aldık. Yani biz kurmadık. Kurulu halde aldık. Evet AVID pek çok yerde kullanılıyor. Ancak bunun nedeni AVID'in mükemmel bir NE kurgu seti olması değil. İlk çıkan NE kurgu seti olması itibariyle kullanıcısının çok fazla olmasıdır. Ancak AVID'de farketmiştir ki ellerindeki kurgu seti aktüel ve magazin türü programları yapmaya uygun değil. Bu tarz hızlı ve çok effectli, bol timeline lı montaj isteyen işlerde AVID kullanılamıyor. Kullanıcılar bu tarz işlerde Velocity, Edius, Final Cut, Pinnacle Liquit Ed., Adobe Premiere, Vegas tarzı kurgu setlerini tercih ediyorlar. Üstelik bu setlerle AVID'in yaptığı işler olan drama ve sinema gibi yapımlar da en az AVID kadar başarılı çıkarılıyor. Yani çok yönlü iş yapan yapım firmaları AVID almışsa bir başka set daha almak zorunda kalıyor. Bu nedenle AVID bu müşterileri kendi bünyesinde tutabilmek adına Pinnacle'ı satın alarak Pinnacle'ın Choreme Edition ve Liquid Edition adlı ürünlerinin ismini değiştirdi ve AVID Choreme Edition - AVID Liquid Edition isimlerini verdi.

FCP'nun, AVID tuş kombinasyonlarının aynısını kullanmasının nedeni yine AVID'in çok mükkemmel olması değil o kombinasyonun artık standart hale gelmesidir. Hangi montaj setini başına oturursan otur J,K,L tuşları standarttır. geri oynat (ne kadar çok basarsan o kadar hızlanır), oynat, hızlı ileri oynat. I tuşu ve O tuşu standarttır In, Out, Bunları değiştirmek Amerika'yı yeniden keşfetmeye çalışmaktır ancak yine de söylüyorum. Ben AVID kadar tek yönlü çalışan, operatöründen başkasının kullanmaktan hoşlanmadığı, kullanım açısından operatörünü zorlamak için elinden geleni yapan bir set daha görmedim. Kime AVID desen sana ilk söyleyeceği şey lanet olası render der. AVID dışındaki tüm setler render sız çalışır. Sadece final render yaparlar. Bu da kullanım açısından son derece avantajdır. Bir videoya effect uygularsın render ister (render ı çok uzun sürer) sonra bakarsın istediğin gibi olmadı o effektin ayarını az bir değiştirirsin tekrar render ister. Render yapmadan görme imkanın yoktur. falan filan. Ben AVID'i sevmiyorum. Bana da kimse sevdiremez. Kimse de çok iyi olduğunu anlatamaz. Tavsiye de etmem. Sorun var mı???

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> avid xpress pro no dongle was forund sorunu?? Sayfa: [1]
Buraya git: