Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
seagete 500 gb 32 mb 7200

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> seagete 500 gb 32 mb 7200 Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
dinar626

Mesaj: 286


 24 Temmuz 2008; 11:56:44 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

başlıktaki hdd war ben bunun ncq özelligini kullanmak istiyoorum ama nasıl olcagını bilmiyorum bilenlerden yardım istyorum acil

_____________________________

Zenapyus

 

Mesaj: 16


 24 Temmuz 2008; 15:53:32 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

hocam aynı harddisk bendede var ve ben NCQ özelliğini otomatik yaptığını sanıyodum..ayrıca onu etkinleştirmekmi gerekiyormuş..bilen varsa banada yardım etsin..:))

_____________________________

cdexos

Mesaj: 1624


 24 Temmuz 2008; 15:58:52 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.


quote:

Orjinalden alıntı: Zenapyus

hocam aynı harddisk bendede var ve ben NCQ özelliğini otomatik yaptığını sanıyodum..ayrıca onu etkinleştirmekmi gerekiyormuş..bilen varsa banada yardım etsin..:))

Bios dan ahci seçilip,windowsu kurarken disketden sata sürücülerini yükleyeceksiniz,kısacası bu.Linkte anlatılmış
http://portal.cizgi.com.tr//library/topic.aspx?id=152

_____________________________

2x2GB Team Xtreem Dark @1066 Mhz|E6600 @3.0 Ghz|2xSeagate ST3250410AS(Raid 0)
Zenapyus

 

Mesaj: 16


 24 Temmuz 2008; 16:38:39 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

hocam sağolasın tahmin ettiğim gibi güncel nforce un güncel sürücünü yüklediğin zaman otomatik görüyo..

_____________________________

saviola83

Mesaj: 2354


Sisteme Gözat

 25 Temmuz 2008; 14:17:33 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

ncq ne işe yarıyor ???

_____________________________

bigmobidik

 

Mesaj: 251


 25 Temmuz 2008; 14:55:56 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

NCQ (Native Command Queueing): İngilizce kelimelerinin kısaltması olan NCQ Türkçe'de "Dahili Komut Sıralama" olarak geçer. 2003 yılında ortaya çıkmıştır. Sabit diskin, aldığı komutları -okuyucu kafanın durumuna göre- en yakınında kayıtlı olandan en uzaktakine doğru bir öncelik sırasına yerleştirebilme teknolojisine verilen addır.


Intel, 915 ve 925 yonga setleriyle birlikte yeni bir kaç teknolojiyi öne çıkardı. Bunlardan birisi NCQ, yani Native Command Queuing. NCQ, eskiden beri SCSI disklerde bulunan TCQ (Tagged Command Queuing) teknolojisine benziyor. Burada amaç, diske verilen okuma emirlerini en optimize şekilde sıraya sokarak, okuma kafasının hareketini, erişim ve arama için geçen süreleri azaltmak.

Peki nedir bu NCQ? NCQ'yu anlamak için basit bir asansör senaryosu çizelim. Otelimizin lobisinde bekleyen asansöre 3 kişi bindi diyelim. İlk binen 9. katın düğmesine bastı, ikinci binen 3. kat düğmesine bastı, üçüncü kişiyse 5. kat düğmesine bastı. Bu durumda, eğer asansör önce direkt 9. kata çıkar, ilk kişiyi indirir, sonra direkt olarak 3. kata iner ve ikinci kişiyi indirir, sonra da 5. kata çıkıp son kişiyi indirirse, inanılmaz zaman ve enerji kaybı yaşanmış olur. İlginçtir ki günümüzün diskleri aynı bu asansörün mantığıyla çalışmaktalar. Oysa akıllı bir asansör sistemi, bu üç kişiyi de tek seferde inecekleri katlarda bırakabilir, zemin kattan yola çıkıp 3, 5 ve 9 katlarda durarak herkesi istediği katta indirebilir. İşte NCQ sisteminin de yaptığı bu, birbiri ardına verilen komutları inceleyip, en optimize şekilde işlenecek şekilde tekrar sıralamak. Mesela diskin kafası merkeze yakın durumdayken, önce en dış kenardaki A verisini, sonra orta bölümdeki B verisini okumak isterseniz, disk A'ya doğru ilerlerken kafanın zaten B'nin üzerinden geçeceğini farkediyor ve A'ya giderkern arada B'yi okuyuveriyor. Sonuç sadece artan disk performansı değil, aynı zamanda azalan kafa hareketi nedeniyle azalan gürültü, azalan ısınma ve artan dayanıklılık. Dolayısıyla NCQ, tamamiyle kazanç sağlayan bir teknoloji.

NCQ'nun performans artışlarını ev kullanıcılarının sistemlerinde değil, daha çok sunucu sistemlerde göstereceği iddia edilse de, konunun henüz çok yeni olması ve yeterli test araçlarının olmaması incelikli testler yapmayı şimdilik olanaksız kılıyor. Yapılan ilk testlerde NCQ ile donanılmış 7200rpm disklerin, Western Digital'in 10000rpm'lik ünlü Raptor serisi disklerin üstünde performans sağladıkları görülmekte, ama bu iki disk serisi farklı veri yoğunluklarında kayıt plakları kullandıkları için bu karşılaştırmaların ne derece sağlıklı olduğu tartışmalı.

NCQ sistemini kullanabilmek için öncelikle diskinizin NCQ destekli olması gerekiyor. İkinci olarak, SATA kontrolcünüzün NCQ destekli olması gerekiyor. Intel ICH6R ve RW dışındaki SATA kontrolcüler arasında şimdilik sadece Silicon Image Sil 3124'de NCQ desteği bulunuyor. Ayrıca NVIDIA nForce 4 serisi de NCQ destekliyor. Üçüncü olarak, eğer Intel yonga seti kullanıyorsanız disk kontrolcüsü tipinizi BIOS'dan AHCI (Advanced Host Controller Interface) olarak ayarlamanız ve Intel Application Accelerator 4 sürücüsünü yüklemeniz gerekiyor. NVIDIA için BIOS ayarı gerekli değil ama NVIDIA SW IDE sürücüsünü kurmanız şart. Bu 3 şartı karşıladığınızda sisteminiz NCQ destekli olacaktır. NCQ desteğinin aktif olup olmadığını, Intel Application Accelerator'un içinden kontrol edebiliyorsunuz.

"http://tr.wikipedia.org/wiki/Native_Command_Queuing"'dan alındı
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> seagete 500 gb 32 mb 7200 Sayfa: [1]
Buraya git:



Donanım Haber Video İnceleme
Recom 580W güç kaynağı
Hybrid soğutma ile derin sessizlik!
OCZ Vendetta ve Vendetta 2
Sessiz ve Soğuk! Vendetta serisi işlemci soğutucuları mercek altında
 


Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle
 
Reklamlar




















Videolarımız
 
GeCUBE X-Turbo Dual HD3870 X2

Toshiba Dizüstü Standı


Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET


0.641