## Nvidia İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ekran kartı

fx57 -> ## Nvidia İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 10:09:04)

[image]http://www.donanimhaber.com/resimler/image.aspx/news_nvbigbangIaIa_fx57.jpg[/image]

25-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştireceği NVISION '08 etkinliğinde 55nm GT200b gpu'su başta olmak üzere bazı önemli tanıtımlar yapması beklenen Nvidia'nın hazırlayacağı sürücüler ile ilgil olarak takip edeceği yol haritasının casus fotoğrafı ortaya çıktı. Her ne kadar görüntü çok net olmasa da bazı detayları kestirebilmek mümkün. Nvidia'nın hazırlayacağı sürücüler ile üzerinde duracağı noktalar arasında kalite iyileştirmeleri, performans iyileştirmeleri, OpenGL 3.0 desteği ve DisplayPort gibi görüntü arabirimlerine yönelik destek yer alacak gibi görünüyor. Öte yandan ortaya çıkan ilgili yol haritasının en dikkat çekici noktası ise Eylül ayı için planlandığı anlaşılan "Big Bang II". Bilindiği üzere firman Eylül ayında 55nm GT200b gpu'sunu da duyurabilir. Tabi ilgili yol haritasının sürücüler ile ilgili olduğunu da göz önüne aldığımızda Big Bang II ile firmanın tam olarak neyi planladığı açıkçası merak konusu.

Mene -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 10:11:21)

yav ilk bomba neydi kaçırmışım ben [8D] yoksa G92 miydi ilki

IhtiyarDelikanli -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 10:16:34)

puahaha nvidia gene çorba ısıtıcak desenize[:D]

Uzayauzak -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 10:19:15)

Orada sanki BigBang II nin altında
...
...
Display connectivity
Quality Improvements
Performance Improvements
OpenGL 3.0(?)
yazıyor gibi

sadtneverdie -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 10:19:29)

eger surucuyle opengl 3 destegi verebiliyorlarsa cok daha fazlasini yapabilirler anlasilan nvidia ezildi demek icin biraz beklemek lazim

.45 ACP -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 10:25:28)

quote:

Orjinalden alıntı: Mene

demek ki bu habere yapilabilecek ilk yorum bu ben de boyle dusunmustum.

lastingmoon -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 10:29:20)

arkadaşlar resim bende mi bulanık gozukuyo yoksa gizli cekim fln mı resim birde gercekten birinci bomba neydi yoksa gtx280 serisi ellerinde patladı ya o mu [:D]

fx57 -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 10:29:59)

quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP

quote:

Orjinalden alıntı: Mene

demek ki bu habere yapilabilecek ilk yorum bu ben de boyle dusunmustum.

İlk büyük patlama olarak SLI teknolojisi gösteriliyor. Zaten görüldüğü üzere yol haritası sürücüler ile ilgili. Yani yeni bir donanımdan ziyade yazılım tabanlı bir yenilik yada gelime beklemek gerekiyor.

ahmetkep -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 10:32:49)

o bombanın içinde fiyat politikasında indirim varsa o zaman tadından yenmez

teknotakip -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 10:34:25)

NVIDIA'ya göre bomba olabilir ama bize göre çok da büyük bombalar patlatamadı bu aralar. AMD'de bomba patlattı :D

.45 ACP -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 10:36:56)

hocam o SLI olayina hic girmeyelim istersen.gt200b dir bu o mevzu 2. patlama.[sm=evillol.gif] "o bombanın içinde fiyat politikasında indirim varsa " ahmet ben elvisim.[sm=evillol.gif]

orc123456 -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 10:42:08)

bomba değildir gazıdır o sıkışmıştır, fiyat performans üzerine de çalışıyorlardır umarum, göz boyama çıkmasın yine

The Wanted -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 10:45:58)

[;)]
ilk bomba neymişki acaba ikincisini patlatıyolar
ne bombası ya iki tane torpil atacaklar[;)][sm=s17.gif]

sayko35 -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 10:53:07)

Eylül'e kadar bekleyecekmiyiz şimdi[8D]

realcem -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 10:54:54)

Adam çalışıyor ne diyelim bekleyip göreceğiz [:'(]

X2 -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 11:05:31)

Her yeni sürücü ile zaten performans iyileştirmesi,kalite iyileştirmesi vs. geldiği, driver notlarında yazıyor.

Yapsa yapsa; içine daha çok transistör doldurulmuş, daha iri, çıkış fiyatı 1000$ olan bir kart çıkarır.

mav1li -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 11:12:18)

quote:

Orjinalden alıntı: The Wanted

[;)]

Ortaya bir çatapat iki de kızkaçıran atacaklarmış. [8D]

lapry -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 11:17:16)

quote:

Orjinalden alıntı: mav1li

quote:

[;)]

Ortaya bir çatapat iki de kızkaçıran atacaklarmış. [8D]

Kız kaçıran puahhaahaa[sm=s17.gif] Yahu şimdi böyle gülüyoruz ama dünya hali belli olmaz nvidia hakikaten bomba patlatabilir.
Şöyle bir durumda var eğer I.bomba SLI ise ki bence bombadan ziyade balon patlaması gibidir,bu II. bomba denileninde pek bomba olmayacağı çıkartılabilinir.Şahsi fikrim budur ama dediğim gibi BELLİ DE olmaz[sm=s18.gif]

stradivardi -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 11:24:44)

quote:

Orjinalden alıntı: Uzayauzak

...
...
Display connectivity
Quality Improvements
Performance Improvements
OpenGL 3.0(?)
yazıyor gibi

evet bunlar yazıyor yazılım üzerine şeyler dösterilmiş opengl 3.0 ne getirecek merak ettiğim bu benim gerisi laf olsun

scaniaperest -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 11:30:37)

quote:

[;)]

İlk bomba SLI imiş... Ama bnece GTX serisiydi, o da elinde patladı... [sm=biggrinking.gif][sm=biggrinking.gif][sm=ok.gif][sm=ok.gif]

nos23 -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 11:34:48)

ati bombacı mülaimi gönderirse ellerinde patlayabilir[8D]

kaleci07 -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 11:38:39)

dikkat etsinde bomba elinde patlamasın :D[sm=s17.gif]

sadtneverdie -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 11:43:01)

bazi arkadaslar ukalalik etmis ama boyle ciddi bir firmanin sli dan sonra ikinci bomba olarak gordugu birseyin kucumsenmeyecek bir gelisme olacagiini gormek lazim

Fettah34 -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 11:48:25)

AMD'nin kobrası gibi olmasında. [8D]

soothsayer312 -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 11:50:31)

quote:

Orjinalden alıntı: sadtneverdie

bazi arkadaslar ukalalik etmis ama boyle ciddi bir firmanin sli dan sonra ikinci bomba olarak gordugu birseyin kucumsenmeyecek bir gelisme olacagiini gormek lazim

Atinin böyle zirveye çıkmasına pek alışkın değiller, e tabi birde öncenin getirdiği eziklik var..
Tarafsız bir yorum yapmalarını beklemek yanlış olur..
Bekleyip görmek en güzel yorum olur..
Sonuçta bilir kişi onlar.. Biz ancak para verip alırız.. Onlar biz eğlenelim diye yapmıyorlar bunu..
Atide Nvidiada para kazanmak için yapıyor..

EMINX84 -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 11:50:45)

1. bomba riva 128 di grafik dünsayında bie devrim yaratmıştı nvidia. şimdi ise 1 KB yani 1024 bit çıkarmayı düşünüyor ki bu akıllara zarar. yabancı bir formda okumuştum argesi 2 yıl sonrasının teknolojisi üzerinde çalışıyorlarmış.

okyanusum -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 11:51:28)

bukadar anti nvidia cı adam toplanmış yorum yapıyo nedir yani olay ati daha adam gibi sürücü çıkaramazken adamlar takır takır çalışıyo!8 serisi çıktığında ati varlık gösteremezken şimdi yerlere göklere sığdırılamıyo!rekabet ortamında kimse kimsenin altında kalmaz mrk etmeyin bekleyin ve görün nvidia dersini almıştır..[sm=s19.gif]

Kènan -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 11:53:07)

quote:

+1
Önumuzdekı haftalarda gorecegız...

drkayzer -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 11:53:43)

nvidia büyük firma ati şimdiye kadar kaç tane doğru düzgün kart çıkardı[:o]

orc123456 -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 12:06:49)

quote:

Orjinalden alıntı: drkayzer

boş yorum yapmayalım

Ermeydan -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 12:08:25)

quote:

Orjinalden alıntı: stradivardi

quote:

Orjinalden alıntı: Uzayauzak

...
...
Display connectivity
Quality Improvements
Performance Improvements
OpenGL 3.0(?)
yazıyor gibi

evet bunlar yazıyor yazılım üzerine şeyler dösterilmiş opengl 3.0 ne getirecek merak ettiğim bu benim gerisi laf olsun

Birisi bu casuslara iyi bir kamera versede doğru düzgün cekse su fotograflarıda rahat rahat okusak[;)]

saidakkas -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 12:08:41)

Ellerinde patladı bu seferki [sm=icon_smile_big.gif] , atmaya fırsat bulamadılar, ATi alan Üsküdar'ı geçti, arkasından bakakaldılar, halbusem daha atacağlardı o bombayı. [sm=muha.gif]

achfighter -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 12:10:45)

nvidia 8800 serisi ile alacağını aldı zaten o zaman da ATI bakakaldıydı hatırlatırım

artenis -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 12:11:46)

goruldugu uzere yazılım da ARGE ıle yapılabılceklerı eylulde gorecegız-bu konuyu bı baslık da tartısmıstık gecen ay, vardıgımız kanı tamda boyle ıdı donanımdakı gelısme yazılımla paralel gıtmıyor! bunu gtx200 gpu sunun uretım malıyetı nedenıyle ve halı hazırdakı bu gpu yu degıstırmek yerıne yazılımı gelıstımek NVIDIA tarafından yapılıyor ve karı her ıkı tarafa olacak donanıma nazaran.

sertert -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 12:12:30)

nvidia bi taraflarında patlıycak gt200b leri kastetmiştir. başına gelceği biliyo [sm=s17.gif] [sm=s17.gif]

Sunaoğlu -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 12:20:35)

Kendi patlamayacaksa bekleyelim biraz [sm=biggrinking.gif]

dellino -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 12:21:39)

quote:

Neye dayanarak bu yorumda bulunuyorsunuz?
Agp 9xxx, X800, X19xx serilerindeb haberdar olmadan böyle yorumlar yapmayın. Bu forumda 9xxx serisi ile O/C yapanlar için yıllardır unutulmayan bir konu var.

Assasin31 -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 12:23:59)

ati son teknolojiyi nvidia ise 2 yıl önceki teknolojiyi kullanmakta nvidia da arge yapmıştır donanımsal physx ile de çok üstün hale gelecek tahminimce 55nm gtx200 lerden bişey beklemyin aynı gpu 55nm üretiliyor revizyon yo bişey yok asıl bomba gtx300 ile gelicek tahminimce böyle bir karta ati cevap vermeyi bırakın 37xx serisini mumla arar tahminimce bence nvidia o isimlendirmeyi yaptı ise buna değmelli gtx300 ü duyuracak olabilir

ahmetkep -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 12:27:23)

quote:

hocam o SLI olayina hic girmeyelim istersen.gt200b dir bu o mevzu 2. patlama.[sm=evillol.gif] "o bombanın içinde fiyat politikasında indirim varsa " ahmet ben elvisim.[sm=evillol.gif]

bende cüneyt arkınım :P
o dileğimin olmucağını biliyorum zatende, SLI birinci patlama ise bu patlamada bi hayli ilginç bir teknoloji olacak gibime geliyor.

Assasin31 -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 12:29:40)

quote:

Orjinalden alıntı: ahmetkep

quote:

o dileğimin olmucağını biliyorum zatende, SLI birinci patlama ise bu patlamada bi hayli ilginç bir teknoloji olacak gibime geliyor.

slı zaten vardı 3dfx 1998 de filan 2 tane voodoo2(hatta farklı kartlarda bile oluyor diyebiliyorum) ile kullanıyodu sli nin nesi 1.bigbang anlamadım

aQua~MaDooR` -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 12:37:07)

quote:

Orjinalden alıntı: kaleci07

dikkat etsinde bomba elinde patlamasın :D[sm=s17.gif]

[sm=evillol.gif]Patlamaz bu sefer inş. [sm=icon_smile_big.gif]

Fettah34 -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 12:44:08)

quote:

Orjinalden alıntı: Assasin31

ati son teknolojiyi nvidia ise 2 yıl önceki teknolojiyi kullanmakta nvidia da arge yapmıştır donanımsal physx ile de çok üstün hale gelecek tahminimce 55nm gtx200 lerden bişey beklemyin aynı gpu 55nm üretiliyor revizyon yo bişey yok asıl bomba gtx300 ile gelicek tahminimce böyle bir karta ati cevap vermeyi bırakın 37xx serisini mumla arar tahminimce bence nvidia o isimlendirmeyi yaptı ise buna değmelli gtx300 ü duyuracak olabilir

GTX in cevabı RV870 ve Cif çekirdekli GPU ya sahip olacak olan R800 olacak. GTX lerden 4 kat daha küçük olacak. Eğer GTX ler denildiği 576mm2, RV870 ve R800 lerde 140mm2 olursa bugünki satışlarını mumla arar nvidia. [8D]

ahmetkep -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 12:46:29)

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ahmetkep

quote:

slı zaten vardı 3dfx 1998 de filan 2 tane voodoo2(hatta farklı kartlarda bile oluyor diyebiliyorum) ile kullanıyodu sli nin nesi 1.bigbang anlamadım

voodoonunki biraz farklıydı.2 tane pcı girişli karta uygulanabiliyordu.yıl 98 değil 2000 yada 2001 di.
daha sonra voodoo tarih olunca onunki patlama sayılmadı.2005 te pcı-e için tekrar başlayınca ,aradaki zaman farkında kimse o teknoloji ile uğraşmayınca bingbang oluverdi.

Assasin31 -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 12:51:18)

quote:

Orjinalden alıntı: Fettah34

quote:

GTX in cevabı RV870 ve Cif çekirdekli GPU ya sahip olacak olan R800 olacak. GTX lerden 4 kat daha küçük olacak. Eğer GTX ler denildiği 576mm2, RV870 ve R800 lerde 140mm2 olursa bugünki satışlarını mumla arar nvidia. [8D]

bikere 576mm2 nin gerçek olması mümkün değilde onu geçelim hocam r800 de 140 olması pek muhtemel gözükmüyor hem nvidia da 55nm çıkarmayabilir kartı belki ayrıca donanımsal physx desteği gelirse kart bi gömlek üste geçer oyuncunun gözünde ayrıca
atinin çift çekirdeği eline yüzüne bulaştırma ihtimali çok yüksek ilk kartlardan kimse bi şey beklemesin daha çift gpular bile yıllardır geliştirilmekte ve adam gibi oturtulmuş değiller milyon tane driver problemi var yıllarca düzelmemesinin de nedeni problemin driver merkezli değil donanım merkezli olması çift çekirdeğe güvenecekse ati gitsin şirketi şahin k.ya devretsin vallahi daha az risk almış olur[;)]

hikmetg -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 12:53:33)

Neredeyse 4 katı büyüklük 4 katı maliyet demek.

Yeni çıkacak işlemciler de 1.000$ 'ı bulur. Ati elini kulunu sallaya sallaya satışlar yapar.

Bence nvidia hiç olmadığı kadar zor anlar yaşıyor. Artı nvidia 'nın eli daha zorda. Çünkü gelecekte cpu / gpu projeleri daha da artacak. nVidia akıllı olsa ya x86 lisansı alır. ki biraz zor ya da microsoftu x86 dışına destek vermesi için ikna etmeye çalışır. lobicilik yapar.

Fettah34 -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 13:00:18)

quote:

bikere 576mm2 nin gerçek olması mümkün değilde onu geçelim hocam r800 de 140 olması pek muhtemel gözükmüyor hem nvidia da 55nm çıkarmayabilir kartı belki ayrıca donanımsal physx desteği gelirse kart bi gömlek üste geçer oyuncunun gözünde ayrıca
atinin çift çekirdeği eline yüzüne bulaştırma ihtimali çok yüksek ilk kartlardan kimse bi şey beklemesin daha çift gpular bile yıllardır geliştirilmekte ve adam gibi oturtulmuş değiller milyon tane driver problemi var yıllarca düzelmemesinin de nedeni problemin driver merkezli değil donanım merkezli olması çift çekirdeğe güvenecekse ati gitsin şirketi şahin k.ya devretsin vallahi daha az risk almış olur[;)]

Olur olmaz ayrı şey ama şu an piyadaki dedikodular bunlar. Nvidia'nın Physx desteği karşısınında AMD'nin Havoc desteği var ve physx'den cok daha yaygın.

RV770 55nm ve 256mm2 idi, RV870 ise 40nm olacak ve rahalıkla 140mm2 olabilir. Cünki GPU içindeki birimleri sadece %20 arttırıyor Ati. Kısaca RV870 RV770 den ortalama %20 daha performanslı olacak deniyor.

GTX350 ise 55nm olarak üretilecek ve GPU içindeki birimleri 2 kat artacak dolayısıyla zar boyutu 576mm2 olacak. Yani eğer senin dediğin gibi küçük GPU yapacaksa 55nm de yapması imkansız.

Sen istediklerini söylüyorsun ben ise piyasada dolaşan dedikoduları söylüyorum.

max975 -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 13:02:07)

hadi bakalım ne bombası[:D] ses bombası olmasın[:)]

taner11 -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 13:06:36)

Bu konu baya matrak yorumlar yaptırmış ne güzel. nv ci arkadaşlar da alınmışlar nedense hiç gerek yok.bırakın yesinler birbirini ati nv karlı biz çıkıyoz

real_kuru -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 13:10:00)

Big Bang I neydiki ?

3dmarks.exe yi 3dmurks.exe yapınca Nvidia kartlarda %25 performans düşüşü yaşanmasımıydı yoksa AA ve AF açtığımız halde çaktırmadan kapatmasımıydı ? [:D][:D]

Nvidianın o kadar çok bombası varki hangisi ni big bang olarak niteliyorlar bilmiyorum....

<edit: imla ve harf hataları>

Assasin31 -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 13:11:50)

quote:

Orjinalden alıntı: Fettah34

quote:

Olur olmaz ayrı şey ama şu an piyadaki dedikodular bunlar. Nvidia'nın Physx desteği karşısınında AMD'nin Havoc desteği var ve physx'den cok daha yaygın.

RV770 55nm ve 256mm2 idi, RV870 ise 40nm olacak ve rahalıkla 140mm2 olabilir. Cünki GPU içindeki birimleri sadece %20 arttırıyor Ati. Kısaca RV870 RV770 den ortalama %20 daha performanslı olacak deniyor.

GTX350 ise 55nm olarak üretilecek ve GPU içindeki birimleri 2 kat artacak dolayısıyla zar boyutu 576mm2 olacak. Yani eğer senin dediğin gibi küçük GPU yapacaksa 55nm de yapması imkansız.

Sen istediklerini söylüyorsun ben ise piyasada dolaşan dedikoduları söylüyorum.

donanımsal physx ile havoc bir değil hovoc sadece fizik hesapları yapan api dir 3-5 driver editlemesi ile nvidia da kazanır o desteği
burdaki olay donanımsal yani ageia nın 3-4 yıllık argesi ile üretilen işlemcinin gpu ya entegre olması durumu(yada karta artık nasıl yapılırsa)
atinin aynı şeyi yapması için 3-4 yıl arge yapıp yeni bir fizik işlemcisi yapmak zorunda yada nvidia dan alacak bi şekilde

ayrıca yukarda yazmıştım bence ati 40nm ye geçerse nvidia 55m de zorlama yapmaz bence 55nm gt200b yiçıkarıp geçecektir

MrPerFormance -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 13:15:42)

Yazılım üzerinde bir gelişme olacaksa bu fiyata yansımasın. Nvidia bu yükseltiverir fiyatları.

yugams -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 13:33:30)

ya arkadaşlar kimi ati diyo kimi nvidia la birbirinizi yiyorsunuz resmen bari ati veya nvidia size para veriyormu[:D] bugün biri üstün yarın digeri ne varbunda hayat işte önemli olan hangisi iyi ise onu almak yazık verdiğimiz paralara şimdi ati üstün yeni bir kart alacak kişi atiye yönelmeli yok kardeş ben nvidia cıyım diyipte bile bile kötü kart almak akıl karımı ee nolucak 5-10 sene sonra şimdi imkansız yok canım okadarıda fazla dediğimiz kartlar belki giriş seviyesi bir kart olacak mesela benim ilk ekran kartım umc 540kb isa mıydı vsa mıydı neydi böyle bir kart işte ee şimdiki kartlar ne durumda yani gelecek yaşanmadan kimse bilemez boşuna paralamayın kendinizi size diyom fanatikler [:D]

drkayzer -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 13:41:06)

quote:

Orjinalden alıntı: dellino

quote:

Agp 9xxx, X800, X19xx serilerindeb haberdar olmadan böyle yorumlar yapmayın. Bu forumda 9xxx serisi ile O/C yapanlar için yıllardır unutulmayan bir konu var.

bi kere 9xxx serisi kendim kullandım berbattı performans çok kötüydü x19xx serisi ise ısına ısına patlıycaktı 100dereceyi gören ısılarda çalışıyordu boş yorum yapmayın[:-]

Farabî -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 13:44:57)

quote:

quote:

quote:

bi kere 9xxx serisi kendim kullandım berbattı performans çok kötüydü x19xx serisi ise ısına ısına patlıycaktı 100dereceyi gören ısılarda çalışıyordu boş yorum yapmayın[:-]

9800Pro berbat mıydı?

Bence siz boş yorum yapmayın.

lastingmoon -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 14:02:02)

ya ısınıyodu ne demek oc den başka bir şeyi etkiliyor mu o zaman piyasadaki nvidia serisini dağıtmadı mı 9*** serisi ayrıca cok iyi bi oc yetenekleri vardı [>:]

ozzzy222 -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 14:07:46)

quote:

[sm=friendship.gif]

drkayzer -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 14:09:25)

arkadaşım x1950xt aldı oyun açtıktan sonra maşallah kamyon gibi ses çıkarmaya başlıyodu harcadığı elektrikte cabası bence siz boş konuşmayın[&o][&o]

ozzzy222 -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 14:13:42)

TAMAM TARTIŞMAYIN BÜTÜN KIZLAR GÜZEL ŞEY pardon bütün kartlar güzel [sm=biggrinking.gif]

eric13 -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 14:24:21)

quote:

quote:

quote:

[8D][sm=s17.gif] allahım bu postu alıp imzaya koymak lazım aslında

Fettah34 -> Cevap: ## Nvidia'ya İkinci Büyük Patlamaya Hazırlanıyor ## (24 Temmuz 2008; 14:24:40)

quote:

9800Pro ve X1900 serisin hakkında bu yorumu yapan adamı kaale almak bile günahtır.
Bırakın takılsın kendi kendine.

Dahada zorlarsanız FX serisinin 9800 leri, 7900 lerinde X1900 leri tokat manyağı yatığını iddia edebilir. Adamın damarlarına işlemiş Nvidia. [8D]

Sayfa: [1] 2 3   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.953125