arkadasim madem ki oyle bir sey diyorsun ne den o zaman GTX280 nin fiyatini 480 eurodan 320 euroya kadar cekti ? 320 euro ya satilan bir 9800GTX neden su anda 190 euro ?
su anda en pahali chipsetler yine nvidianin 790i ultra chipsetleri bumu ucuzluk xfx gibi bir marka neden para iadesi yapiyor ? zarar ettigi icin mi ? yoksa kullanicilarin hakki olan tucetici haklarindan oturu mu ?
bir sey dedim ATI olmasa halimiz harap
AMD de guzel islemci cikarsin bakalim intel yapabiliyormu boyle bir sey bu rekabetsizlikten kaynaklanan bir sey ekonomiden degildir
50 dolardan mal edip de 500 dolara da satmaz kimse
arkadasim madem ki oyle bir sey diyorsun ne den o zaman GTX280 nin fiyatini 480 eurodan 320 euroya kadar cekti ? 320 euro ya satilan bir 9800GTX neden su anda 190 euro ?
su anda en pahali chipsetler yine nvidianin 790i ultra chipsetleri bumu ucuzluk xfx gibi bir marka neden para iadesi yapiyor ? zarar ettigi icin mi ? yoksa kullanicilarin hakki olan tucetici haklarindan oturu mu ?
bir sey dedim ATI olmasa halimiz harap
AMD de guzel islemci cikarsin bakalim intel yapabiliyormu boyle bir sey bu rekabetsizlikten kaynaklanan bir sey ekonomiden degildir
50 dolardan mal edip de 500 dolara da satmaz kimse
atinin ne yararını gördün 175 dolara nvidia kıyağın allahını yapmış haberin yok
atinin kıyak mıyak yaptığı yok 8800gt 175 dolarsa 4850 anca 200 dolar eder hatta yurt dışında 140 dolar 8800gt son indirimlerden sonra ama 4850 hala 185 seviyesinde
4870 te etse etse en fazla 300 dolar eder daha fazla etmez millet gitmiş ati F/p F/p nerde F/p kafasını çalıştıran her insan f/p M/p olmadığı anlar haa ne olmuştur nvidia değeri 300 dolar olan kartı 450 den piyasaya sürmüştür sadece 2 kartın fiyatı yüksek diye millet nvidia yı kazıkçı belledi (zaten şu an kartlar tam değerinde satılıyor) sanki 8800gt leri 9600gt leri nvidia satarken nerdeyse aynı paraya 3870 satan ati kazıkçı değildi
meydan bos goren de derki kimse bir sey bilmiyor sana adam gibi bir sey soyluyoruz sen nereye cekiyorsun hangi kart daha performansli ona bak ondan sonra da dayanahin var ise soyle
sana vereceğim cevap kısaca şudur banane 8800gt fiyatının piyasa dalgalanmasından sen gitmissin en pahalı markaları getirmisin bu gösterdiklerin nvidia yı değil xfx i asus ı kazıkçı yapar bütün firmalar çipi aynı fiyata alıyor sen üreticiyi değil sadece firmaları kazıkçı anti kullanıcı dostu olduklarını göstermissin
linkleri Newegg den çünkü daha kabul edilebilir birsite olmadığını düşünüyorum
yukarda 10 kere yazdım isteyen istediği fiyattan satar bana nvidia nın ati nin önerdiği fiyattan gel 9800gtx+ 199 dolar olacak bu demekki piyasadan 199 dolara bu kartı alırsınxfx 300 dolardan satsın beni bağlamaz gider palit alırım 199 dolar palit olmaz msi olur ama 199 dolar olur merak etme ati 199 dolar çekti 4850 ye 199 dolardan satıldı bir kaç firmada gitti 210-230 arası sattı isterse satar almassın olur biter
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAVMAN -- 25 Temmuz 2008; 16:02:48 >
arkadasim sen kendi bildigini oku ben Hollandada yasiyorum ve bana satilan fiyat bunlar newweg den alis veris yapma imkanim yok ancak sen hala baska seyden bahsediyorsun neyse daha fazla tartismanin bir anlami yok
ilk olarak konu dan bahsedersek almis basini gitmis ....ati vs nvidiaya donmus...bunlar gelecegin yatirimlari ancak anlamadigim bir nokta var ATI de bu sekilde yeniliklerden bahsederken sahlandiriliyor ne hikmetse nvidia olunca gir gir basliyor
yau alti ustu bir yeni teknolojiden bahsediliyor tmm kesinlikle sunu kabul etmek lazim eger ki bu gun ATI gibi grafik dunyasinin lider isimlerinden biri olmasa idi su anda ki halimiz perisan idi nedeni ne gelince de GTX 280 480 eurodan 320 euroya kadar geriledi hatta daha ucuzlari da var bu da nvidia nin ne kadar bir parabaz firma oldugunu gosteriyor
yani demek oluyorki %20-80 basarili bir kart icin ve oyunlarda ki yuksek fps miktari icin ne kadar para harcamamiz gerektiginden bahsediyor lakin ben uzuluyorum bu duruma millet gir gir geciyor aslinda calinan paralariniza aglamaniz lazim hatta dava bile acmaniz lazim arkadaslar hakkinizi aramaniz gerekirken siz gir girdasiniz 9800gtx e cuval para verenlerin ellerinde kaldi kart ati bir seri cikardi fiyatlar 4850 su anda 132 eurodan satiliyor 9800GTX ise sasirmayin ama 320 eurdan 195 euro ya kadar dustu yani bu haksizliktir adaletsizliktir aslinda sizlerin nvidia ya iyi bir ders vermesi lazim ken siz gir girdasiniz
ekonomide öyle mantık olmaz adam isterse 50 dolara mal eder 500 den satar 8800gt 175 dolarken 4850 yi ati istesede 200 daha yukardan satamazdı kimse 5-6 fps için 30-40 dolar daha fazla ödemez asıl nvidia 8800gt ile nerdeyse 1 yıl önce atinini yaptığı kıyağın 10 katını yaptı zaten merak etmeyin elektronik piyasasında nvidianın kazandığının çok daha fazlasını kazananlar var bi intel çok daha kazıkçı kimse intele kazıkçı demiyor ama durum bu çok daha iyi işlemciyi pahalı satıyor satarda kimseye laf düşmez anca almassın olur biter
ati zaten patlattı bombayı nvidia hangi bombayı patlatacak olmayan bombayımı?
e...nin bombası bak ceza yicem sizin yüzünüzden
arkadaşım öncelikle ağzını topla onlar aticiyse sen de nvidiacısın sanırsam. ben anlamıyorum bu olayı hangi firma öne geçse diğer firma yerin dibine sokuluyor iki tarafta birbirinden haligan. yapmayın böyle şeyler. biri 8800gt den %30 olan 4850 için 3-5 fps die garip seyler söylüyor bir diğeri de 8*** serisiyle atiyi ezen nvidayı es geçip nvida yi yerden yere vuruyor nedir bu mantıksızlık anlamadım. nvidia atiye göre daha paracı bir firmadır doğru haklısınız. ati daha yüksek fiyattan da giriş yapabilirdi ondada haklısınız ama anlamadığınız bir nokta war ati bunu sizin hayrınızı düşündüğü için yapmadı nvidianın atiyi öldürmek için 8800gt yi salıvermesinin bir nevi öcü gibi birşey oldu. ati pazar payını tekrar kazanmak için gt200 gpusunun yüksek maliyeti ve kendi gpusunun düşük maliyet avantajından faydalanarak fiyatları mümkün olduğunca düşük tuttu. yoksa eski günlerindeki gibi populer vede yüksek pazar payına sahip olması zordu. sonuçta en hızlı kart gtx280 olacaktı yani işin içinde evdeki bulgurdan olmak wardı.garantiye aldı. ati 3*** serisinde izlemeye başladığı akılcı politikanın meyvelerini toplamaya başladı. aynı gpu ile *850 vede *870 iki vede x2 leri oluşturması arge anlamında atiye çok büyük bir maliyet avantajı kazandırdı . mimari çalışmalarında maliyetin azaltılması atiyi de oldukça rahatlattı. nvidia bu sürece kendi yolunda biraz inat etti ati 950 milyon transistörlü 4870 i ile nvidianın 1milyon 400 bin transistörlü gtx280 i ile arasında %13 performans farkı koymayı başardı. bu durumda atinin mimarisinin şu anda daha verimli olduğunu söylemek mümkün ama nvidia bu olaydan elbetteki dersini alıp buna göre karşılığını vericektir. böyle bir konuda fanatiklik yapmaya hiç gerek yok. siz fiyatların düşmesine sevinin gerisini boşverin bence
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aligurol -- 25 Temmuz 2008; 23:36:27 >