Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Negatif filmlerimi digital ortama nasıl atarım?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Negatif filmlerimi digital ortama nasıl atarım? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
behic26

23 Temmuz 2008; 23:46:55 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhabalar...

Negatif filmlerimi buldum bunları digital ortama aktarmak için makro modunda çekmeyi denedim. Çok yaklaştığımda balık gözü gibi oluyor, uzaktan çekince küçük gibi oluyor...

Velhasıl duplike etmenin bir yolunu aramaktayım.

Makinem Fujifilm Finepix 5700.

Nasıl bir aparat, Nasıl bir teknik gerekli bir fikir arıyorum.

Yardımlarınız için peşinen teşekkür ediyorum.

SinanBest
Uzaklaştırılmış
20 gün cezanın 4 günü kaldı.

23 Temmuz 2008; 23:53:05 

makinayla olmaz bu iş.scanner kullanmalısın
yüksek çözünürlüklü olmasıda iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SinanBest -- 23 Temmuz 2008; 23:53:10 >
behic26

24 Temmuz 2008; 0:04:52 

@SinanBest
İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim.

Sanıyorum bu iş için özel bir scanner gerekli. Evdeki ile denedim beceremedim zaten...

Ankara'da bu işi nerede yaptırabilirim ve tahmini birim fiat nekadardır?

SinanBest
Uzaklaştırılmış
20 gün cezanın 4 günü kaldı.

24 Temmuz 2008; 8:21:09 

çokta özel bir scannera gerek yok.belki evinizdeki işgörür markasını söyleyin yardımcı olalım
behic26

24 Temmuz 2008; 23:13:32 

quote:

Orjinalden alıntı: SinanBest

çokta özel bir scannera gerek yok.belki evinizdeki işgörür markasını söyleyin yardımcı olalım

Merhabalar tekrar...

Scanner'ım HP Officejet Pro 1175c

Yardımlarınızı bekliyorum.

BaRBaRYaN

25 Temmuz 2008; 0:08:11 

merhaba @behic26
.
negatif film ve dia taramak için özel scannerler var onlar olursa daha iyi sonuç verir ama o tarz bir scanner bulamazsanız yeni satılan scannerlerde bu tarz işlemler için ek bir aparat veriliyor. o aparatı bulabilirseniz evde kolayca işinizi halledebilirsiniz. ankarada belki TRIPOD foto da yaptırabilirsin bunu. fotoğrafçılıkla ilgili birçok malzeme orda var çünkü

B a R B a R Y a N
Toshiba M115 - S3094 --- Sony H 50 --- Samsung L760
Fotoğraf Galerisi (Eklediğim tüm resimlerin orjinal boyutlarını burda bulabilirsiniz
http://www.flickr.com/photos/28489972@N05
PlutosDaddy

25 Temmuz 2008; 0:56:55 

3-5TL'ye CD'ye aktarım yapıyorlar, baskı almaya da gerek yok, negatif tarama

behic26

25 Temmuz 2008; 1:00:55 

quote:

Orjinalden alıntı: BaRBaRYaN

merhaba @behic26
.
negatif film ve dia taramak için özel scannerler var onlar olursa daha iyi sonuç verir ama o tarz bir scanner bulamazsanız yeni satılan scannerlerde bu tarz işlemler için ek bir aparat veriliyor. o aparatı bulabilirseniz evde kolayca işinizi halledebilirsiniz. ankarada belki TRIPOD foto da yaptırabilirsin bunu. fotoğrafçılıkla ilgili birçok malzeme orda var çünkü

Merhabalar...
Bir müsait zamanda uğrayıp fiyat sorayım.
Ama evde başarabilirsem daha zevkli olacak diye düşünüyorum.
Belki de yeni bir scanner almak daha ekonomik olabilir.
Teşekkür ederim. Hoşçakalın

behic26

25 Temmuz 2008; 1:05:48 

quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

3-5TL'ye CD'ye aktarım yapıyorlar, baskı almaya da gerek yok, negatif tarama

Sanırım tek kare için bu fiyat, eğer öyle ise biraz ağır olacak arşivi CD ye aktarmak.
Teşekkürler.

PlutosDaddy

25 Temmuz 2008; 1:17:57 

Makara fiyatı

EDIT:

Şöyle özetliyim; en son 4 makara filmi CD'ye aktarttığımda 12-13TL gibi bi meblağ ödemiştim hatrımda değil tam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 25 Temmuz 2008; 1:24:56 >

behic26

25 Temmuz 2008; 1:25:26 

quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Makara fiyatı

Makul o zaman. Tekrar teşekkürler.

yavuzzafer

25 Temmuz 2008; 2:10:07 

Ben bir ara uğraşmıştım. Scanner ile negatifleri tarattım sonuçta berbat ve karanlık görüntüler ortaya çıktı. Nedeni ise negatifin arkadan aydınlatılması gerekiyordu.Çaresini buldum denemeler yaptım ama öylece kaldı o iş.Negatif filmi kapağı açık olarak scannere yerleştirip arkasına aydınger ya da benzer buzlu cam onun arkasına da beyaz ışık verebilen (ayarlı ışık kaynağı daha iyi olur) ampul ile denerseniz olumlu sonuç alırsınız.Kolay gelsin.

CORE2DUO E4300 (1800@3000MHZ)//GIGABYTE 965P DS3(REV 1.0-F10)//VERITEC DDR2-800 2GB//PALIT 8600GT SONIC//2xSAMSUNG 750 GB+HITACHI 500 GB+SEAGATE 200 GB//ASUS 2014 L1T//TERMALTAKE PUREPOWER 420W//POWERCOM BNT 1000AP UPS//MIRAI DML-522W100

Yavuz

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2008; 14:28:13 

Bence de en makul seçenek bunu bir fotoğrafçıda yaptırmanızdır. Eğer çok fazla film varsa elinizdeki scanner malesef negatif tarama konusunda çok yetenekli olmadığından özellikle bu işi yapabilecek bir scanner almanızdır ancak bu tip scannerlar (bu işi gerçekten iyi yapabilenler) 300 YTL civarı satılıyor. Hangi seçenek sizin için makulse artık onu deneyin.

Bendeki Epson Photo 2400 bu işi harika yapıyor ama zamanında 200 EURO ödedim ona.

DH CITROËN KULÜBÜ için TIKLA
Nikon D200 + MBD200 Grip - Nikon N80 - Tamron 17-50 f/2.8 XR Di LD
Nikon 24-85 f/2.8-4 Macro - Nikon SB600 Harici Flaş
behic26

26 Temmuz 2008; 23:05:42 

Merhabalar...
quote:

Orjinalden alıntı: yavuzzafer

Ben bir ara uğraşmıştım. Scanner ile negatifleri tarattım sonuçta berbat ve karanlık görüntüler ortaya çıktı. Nedeni ise negatifin arkadan aydınlatılması gerekiyordu.Çaresini buldum denemeler yaptım ama öylece kaldı o iş.Negatif filmi kapağı açık olarak scannere yerleştirip arkasına aydınger ya da benzer buzlu cam onun arkasına da beyaz ışık verebilen (ayarlı ışık kaynağı daha iyi olur) ampul ile denerseniz olumlu sonuç alırsınız.Kolay gelsin.

Ben de denemelerimi Plexiglass kullanarak yaptım. Elimdeki Scanner'ın max. çözünürlüğü 300 dpi olduğu için çok kötü sonuçlar aldım.

quote:

Orjinalden alıntı: Yavuz

Bence de en makul seçenek bunu bir fotoğrafçıda yaptırmanızdır. Eğer çok fazla film varsa elinizdeki scanner malesef negatif tarama konusunda çok yetenekli olmadığından özellikle bu işi yapabilecek bir scanner almanızdır ancak bu tip scannerlar (bu işi gerçekten iyi yapabilenler) 300 YTL civarı satılıyor. Hangi seçenek sizin için makulse artık onu deneyin.

Bendeki Epson Photo 2400 bu işi harika yapıyor ama zamanında 200 EURO ödedim ona.

Oldukça çok sayıda negatif filmim var aslında. Hani hesap yapılınca belki donanımı amorti eder de geçer bile ama bu işi profesyonelce yapmıyacağım için yatırım yapmak ne kadar mânâlı olur...
Diğer taraftan da oldukça hoş, zaman geçirmek için yapılası bir uğraş...
Teşekkür ederim fikir ve katkılarınız için.
Hoş kalın...

Yavuz

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

5 Ağustos 2008; 13:03:02 

Aslında 300dpi oldukça yeterli bir çözünürlük ancak her makinenin 300dpi çözünürlüğü aynı değil. Örneğin bende birde xerox.un çok fonksiyonlu lazer scanner, printer.ı var ve rezalet tarıyor.

DH CITROËN KULÜBÜ için TIKLA
Nikon D200 + MBD200 Grip - Nikon N80 - Tamron 17-50 f/2.8 XR Di LD
Nikon 24-85 f/2.8-4 Macro - Nikon SB600 Harici Flaş
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Negatif filmlerimi digital ortama nasıl atarım? Sayfa: [1]
Buraya git: