Arkadaşlar yeni aldığım 4870 ekran kartım bozuldu. Windows xp, vista home premium ve ultimate kurup denememe rağmen ekran kartına driverları tanıtamıyorum. Ayrıca anakartıma başka bir ekran kartıda taktım belki problem anakarttadır diye taktığım ekran kartı canavar gibi çalıştı. Aygıt yöneticisine baktığımda "Bu aygıt başlatılamıyor. (Kod 10)" diye bir ileti var.Bunun anlamı nedir ?Nedir bendeki bu şansızlık..Ne yapmalıyım sizce ?
"No Ati graphics driver is installed or the Ati driver is not functioning properly. Please install ati driver appropriate for your Ati hardware." gibi bir hata veriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximilitan -- 24 Temmuz 2008; 0:13:17 >
saat 17.00dan beri uğraşıyorum ne yaptıysam tanıtamadım. Daha düne kadar normal bir şekilde çalışıyordu. Bugün eve gelip bilgisayarı açtığımda, vista yüklendi ve tam masaüstüne geçecekken görüntü gitti fakat windows çalışmaya devam etti. Şöyle bir durum daha var, ekran kartının driverını kaldırdığımda masaüstünde görüntü alabiliyorum. Bütün driverları xp ve vistada denedim ama sonuç aynı..
gayet normal bir şey değil mi bozulabilir tabi ki :) zaten "Ayrıca anakartıma başka bir ekran kartıda taktım belki problem anakarttadır diye taktığım ekran kartı canavar gibi çalıştı." demişsiniz servis yolu gözükmüş :)
şimdi servise vericem ekran kartını 1 ay gelmeyecek. Bir ara benzer problem x1600pro ekran kartımdada olmuştu ve yaklaşık 30 iş günü beklemek zorunda kalmıştım.
evet sıkıntılı bir dönem gerçekten ama başka bir bilgisayara takıp denediniz yine olmadıysa kartın bozukluğu herhalde kesin oluyor (tabi ki sürücü sıkıntısı yoksa). kolay gelsin.
quote:
Orjinalden alıntı: maximilitan
şimdi servise vericem ekran kartını 1 ay gelmeyecek. Bir ara benzer problem x1600pro ekran kartımdada olmuştu ve yaklaşık 30 iş günü beklemek zorunda kalmıştım.
nasılmı tanıtmaya çalışıyorum. İlk önce driver cleanerla bütün ekran kartına ilgili şeyleri siliyorum ve restart atıyorum. Pc açıldığında drivera sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır diyorum ve driverı kuruyorum. Bunun yanında driverı manual olarak aygıt yöneticisindende kurdum fakat sonuç yine aynı..