Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Sony 46D3550 Vs. Toshiba 46XF350

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: kagan06
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Cevap: Sony 46D3550 Vs. Toshiba 46XF350 Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 [4] 5 6 7 8 9   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
albani

31 Temmuz 2008; 16:16:25 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

İyi günler

Şimdi gelelim ZF serisinin(bu seri aslında 350/351/355/356 diye gitmektedir) genel settingsleri ve diğer sıkıntıları
ile professional settignsleri v.s v.s

--------
Dynamic/Standard/Cinema/User modları

-Dynamic;aydınlık(ortamda ışık fazla ise)>>Red/Blue çok fazladır!!
-Standard;değerler,Dynamic ten biraz daha düşük ve renkler yumuşak tanımlamada
-Cinema;bu ayar en doğruya yakın renkler üretiyor,sadece biraz Reddish var!
-User;Default gelir,kullanıcı değiştirebilir(ayar yaparken Default değerleri bir kenara not ediniz!)

-Dynamic;aynı zamanda "Showroom" ayarıdır(genelde satıcılar burada bırakırlar!)
Blueish fazladır(Mavi renk fazla üretiliyor)+Işık ayarı çok fazladır,bu seçenekten kaçının!!!!

-Standard;ayarlarda ise,renk sıcaklığını biraz arttırdığımızda "orange-brown" bir tonlama hakim olabiliyor!

-Cinema;en iyi ayarlama buradan yapılabiliyor!bizde buradan başlayacağız;
--ColorTemp>WARM da olsun
--Brightness>(siyahların belirlenmesi)>>
--Contrast>(beyazların belirlenmesi)>>

Uyarı;Bu ayarlar(Bright.Cont.) %100 yapılamıyor(Tosh buna imkan tanımıyor!)
Driver component ayarları bozuluyor o zaman! ve "adding-clipping" dediğimiz>>görüntü üstüne
bindirme gibi oluyor! bu Brigth.Contr. genelde yarı seviyelerde bırakabilirsiniz,yada ortam
aydınlamasına göre kendiniz belirleyeceksiniz

Not;Ayarlar için ortam aydınlığı çok çok önemlidir!
1-TV nin bulunduğu ortamın aydınlanma durumu ile duvarların renkleri!(Contrast ayarında duvarlar önemlidir)
2-Gece ortamı
3-Gündüz ortamı

Not;PDP/LCD ler>>CRT ler gibi değildir,kaldıki onlarda ortam aydınlanmasından etkilenselerde,paneller en fazla
etkilenenlerdir,yani bir defa ayar çekeyim de ömür boyu kullanayım olayı panellerde olamaz!!!

Ancak Tosh larda farklı settingsleri yapıpta bunları Memory ye atamıyorsunuz,size sadece tek bir ayar hakkı
veriyor(büyük eksiklik ve "eksi puan"!!)

-Standard;bu seçenekte ise ışık çok fazladır,günüdüz kullanımı için uygundur>>
Uyarı;Bu panelde,çoğu diğer LD lerdede olupta neredeyse kimsenin bilmediği;Auto-dimming olayı vardır??
sistem kendisi devreye girer,şaşırmayın sonra (yaw bunun ayarı değişiyor filan diye)
--Bu aslında bir Sharp buluşudur,bütün üreticilere bunun lisansını kullandırmaktadır,ama en başarılı bu işlem
Sharp larda olmaktadır

Bunun çalışmasında>Bright/Contr/Sharpn sisteme otomatik olarak devreye girer+

Genelde çoğu insan bunu bilmez ve buradaki değerleri değiştirirler kafalarına göre!
Sakın "Standard Default" değerleriyle oynamayınız!!!
Gerçi siz değişklik yapsanız bile sistem bunu resetler ve kendi değerlerini kullanır!

-Gece ortamında ve ortamın karanlık gibi halinde ise doğru TV izlenebilmesi içinde "User settings" ayarını
kullanınız!

Basic ayarlar(Kumandadan);
İşe önce Backlight ı kısarak başlıyoruz,"Wash-out" dediğimiz ekrandaki yıkanmış-beyaza çalan ve renkleri soluklaştığı
durumu önlememek için.
-Tabi TV nin bulunduğu ortamın aydınlığı en belirleyici unsurdur!!zifiri karanlıkta LCD izlenmez,mutlaka ışık vermelisiniz!
-Normal gündüz aydınlığı durumunda ise Backlight 25/25 arasında bir yerde bırakın.
Ama ortam çok karanlık ise 20 nin altınada inebilirsiniz ama size sağlıklı resim vermes bu durumda

Not;Bu işin profesyonelleri LCD kullanımı için normalde,ortamın tek bir aydınlanma durumu olmasını isterler
ama bu pek mümkün değildir,ondan dolayıdırki bu insanlar ve meraklıları "Projector" sistemleri kullanırlar
veya DLP Proj/D-ILA v.s gibi cihazları özel "Cinema Saloon" dedikleri mekanlarda izlerler!!

PDP ve LCD müthiş mekan seçer,duvar seçer,aydınlık seçer,yani seçerde-seçer

Cihazın yarı veya profesyonel ayarları içinse;
1-DVE türü medialar
2-Professional Calibration yaptırmak(Türkiye için mümkün değildir>>USA/Canada/İngiltere de vardır bu işlem)

Tosh ta>>external izleme yardımıyla baktığımızda(test cihazından)>>diğer LCD lerde de olduğu gibi "oversature"(renk
doydunluğu fazlalığı)durumunu görmekteyiz özellikle "Green" sahasında!!!
Genelde LCD lerde Green fazladır!

Ancak D65(Greyscale)ayarını yapmadan Color Management ayarı yapılamıyor!!!(buda büyük eksikliktir!!)
İşte burada problem başlıyor??şöyleki;Tosh size(hangi akla hizmetse!!) ServiceMenu den girilipte CUT-DRIVE
ayarlama seçeneklerini vermiyor(nasıl işse,bana göre en büyük eksiklik bir tane daha)
Yüksek-Alçak seviye "RGB" ayar seviyesi yapılamıyor(çok kötü)

D65 ayarı için ServiceMenu den giriliyor>>
UYARI;ne yaptığınıza çok dikkat ediniz lütfen,aksi takdirde panel "Garanti Dışı" kalır!!!
Prof.Calib değilseniz sakın hiç bir şeye dokunmayınız buradan!
--------
Colour Temp;ayarından sonra (Prof.ayarlamadna sonra)>>"4DEr"{4 Delta Error} hatası bulunmuş(bunu yapan uzman test ekibi)
ancak bununda insan gözü tarafından görülemeyeceği belirtilmiştir!dolayısıyla Prof.Calib.den sonra panel çok iyi seviyeye
ayarlanabiliyor
%3 lük bir sapma var renk sıcaklığından ancak buda görülemeyecek kadar önemsizdir!

"Gamma Curve" skalası ise doğru seviye gelebiliyor 2.2 değerini buluyor+
AVF Test ekibinin not değerleri;""10""" üzerinden

--Genel yapım kalitesi;7
--Bağlantı seçenekleri;7
--Kullanım;7
--Dizayn;8
--Contrast;8 (1.800;1 Native)
--Resolation;8
--Black level;8
--Renk üretimi;8
--GENEL ORTALAMA;8

Not;bugün notlar yine 10 üzerinden verilsede,eskiden örneğin 4-5 sene evvel "8 excellent" iken,bugün
8 normal olmuştur ve min.9 isteniyor panellerde!!!!hatta 8.5 içinde bazen eksi yorumlar gelebiliyor uzmanlardan
Dolayısıyla not olarak artık "8,5" alacaksınızki sınıfı geçesiniz

Ancak şöylede olabilir bir kurum 8 verirken bir başka kurumda 8.5 verebiliyor dolayısıyla burada marj "0,5" nottur
ama "1" not eksik olamaz,benim senelerdir izlediğim kabul görmüş İngiliz testlerinde en fazla 0,5 oynuyor ama
USA siteleri bazen uçabilir yada paneli yere çakabilir
Onun için aklı başındaki Amerikalıda USA yorumlarına değilde İngiliz yorumlarına itibar eder!

Benim XF hak.şahsi yorumum ise>>>ortalama 8 alan bu panelin hakkı Prof.Calib dan sonra kesinlikle 8.5 tur++

Bazı Artı-Eksileri;İngiliz değerlendirmesidir bunlar
ARTI;
--ebatına göre,fiyatı makul(bizi bağlamaz,bizde hala pahalı!!)
--Full CMS Control yapılabiliyor yinede Prof.Calib ile(buda bizi bağlamıyor!)
--LCD olabilecek çok iyi Siyah seviyesi
--Video Processing hem HD hemde SD için oldukça iyi
--Dizaynı çok güzel
--24fps izlemede stabil-rahat

EKSİLERİ;
--D65 ayar sadece ServiceMenude olabiliyor
--Picture settings ayrı ayrı yapılamıyor
--Söylendiği gibi çok ince değil(kim diyor buna ince panel diye acaba )

Aslında bu artık-eksi ler çok fazladır,sadece benim aldığım AVF böyle bazı şeyleride tesbit etmiş+++

RS.COM a bir dosya yükledim indirip inceleyin

http:/****.com/files/133809012/ToshXFSeSetbyCAN.rar

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 31 Temmuz 2008; 16:21:01 >

Albanez

Not;ZF Başlığı haricinde msg yazmıyorum!
PM atmayınız lütfen,e.Mail ile ulaşabilirsiniz+
scorpi0

31 Temmuz 2008; 16:32:36 

Herkese selam..

Bir suredir foruma okuyucu olarak takiliyordum, bu vesileyle ben de yazmaya baslayayim.

Gecen hafta kampanyadan ben de bir adet 46XF350 edindim. Yaninda HD-EP30 ve 4 adet HD-DVD ile beraber.

Bu ara yazlikta oldugumuz icin TV'yi detayli inceleme firsatim henuz olmadi. Ancak gordugum kadariyla izlenimlerimi paylasayim.

Ingilizce manual'in 21. ve 22. sayfasinda gorulebilecegi uzere Picture ayarlarinda 3D Color Mngmnt. ON secildiginde bir altindaki Base color adjustment secenegi secilebilir hale geliyor. Base color adjustment penceresinde Red, Green, Blue, Yellow, Magenta ve Cyan renklerininin her biri icin Hue, Saturation ve Brightness ayari yapilabiliyor. Benim TV'de de dafault olarak hepsi 0 geldi.

Saygilar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpi0 -- 31 Temmuz 2008; 16:33:44 >
HiGHWAYMOUSE

31 Temmuz 2008; 16:44:58 

quote:

Orjinalden alıntı: scorpi0

Herkese selam..

Bir suredir foruma okuyucu olarak takiliyordum, bu vesileyle ben de yazmaya baslayayim.

Gecen hafta kampanyadan ben de bir adet 46XF350 edindim. Yaninda HD-EP30 ve 4 adet HD-DVD ile beraber.

Bu ara yazlikta oldugumuz icin TV'yi detayli inceleme firsatim henuz olmadi. Ancak gordugum kadariyla izlenimlerimi paylasayim.

Ingilizce manual'in 21. ve 22. sayfasinda gorulebilecegi uzere Picture ayarlarinda 3D Color Mngmnt. ON secildiginde bir altindaki Base color adjustment secenegi secilebilir hale geliyor. Base color adjustment penceresinde Red, Green, Blue, Yellow, Magenta ve Cyan renklerininin her biri icin Hue, Saturation ve Brightness ayari yapilabiliyor. Benim TV'de de dafault olarak hepsi 0 geldi.
Saygilar...

Albani hocam,

Benim bahsetmeye çalıştığım ve sıfır dediğim ayarlar burası idi.

Scorpi0 sanada selam..foruma ve topiğe hoşgeldin.

Nacizane Sony 52V4000 Lcd Tv İncelemem
Rehber > Notebook (Nvidia ekran kartlı) - LCD Tv (Sony) Bağlantısı
Ölü pixel testi nasıl yapılır?
Lcd ve Plazma İçin Basit Görüntü Ayarları
Video Klip: Trafik kazalarının altında yatan sebepler ve yaşattığı acılar.

albani

31 Temmuz 2008; 17:24:30 

SElamlar

yaw nasıl iş anlamadım "sıfır" nasıl gelir???
Bu renklerin hepsi sıfır olsa renklerin uyumu olmaz!!

Siz sanırım settings yapılabilmesi için gelen menüden bahsediyorsunuz??

Peki o zaman şöyle sorayım>>>Dynamic/Standard/Cinema/User dan birisini seçin
ve tekrar^3D Mang açın bakalım ne gelecektir???

Sıfır olamaz yaw beyler

Panel elimde yokki bunu tam anlıyayım,sıfır olamaz bir kere,zira her rengin bir sürü ayarları var
nasıl sıfır olacak hepsi!!

Albanez

jorel

31 Temmuz 2008; 17:34:45 

arkadaşlar konuyla alakasız olucak ama bişey sorucam..
ben bu cihazı (hangisine karar verebilirsem artık) aldıktan sonra geceleri kablosuz kulaklıkla izlemeyi düsünüyorum.
kablosuz kulaklıklar için ne dersiniz? verimli mi? yoksa çok parazit yapıyor mu?

HiGHWAYMOUSE

31 Temmuz 2008; 18:03:57 

quote:

Orjinalden alıntı: albani

SElamlar

yaw nasıl iş anlamadım "sıfır" nasıl gelir???
Bu renklerin hepsi sıfır olsa renklerin uyumu olmaz!!

Siz sanırım settings yapılabilmesi için gelen menüden bahsediyorsunuz??

Peki o zaman şöyle sorayım>>>Dynamic/Standard/Cinema/User dan birisini seçin
ve tekrar^3D Mang açın bakalım ne gelecektir???

Sıfır olamaz yaw beyler

Panel elimde yokki bunu tam anlıyayım,sıfır olamaz bir kere,zira her rengin bir sürü ayarları var
nasıl sıfır olacak hepsi!!

Hocam bu ayar kısmı kaydırma çubuğu şeklinde . Ortada duruken sıfır değerini gösteriyor. Sağa ve sola kaydırdığımızda - veya + değerler alıyor diye hatırlıyorum. Yani resim programlarında olduğu gibi 0-256 arası sayılardan oluşmuyor.

scorpi0

31 Temmuz 2008; 18:29:42 

Evet
quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE
Hocam bu ayar kısmı kaydırma çubuğu şeklinde . Ortada duruken sıfır değerini gösteriyor. Sağa ve sola kaydırdığımızda - veya + değerler alıyor diye hatırlıyorum. Yani resim programlarında olduğu gibi 0-256 arası sayılardan oluşmuyor.

Evet, sanirim default degerleri gostermeden (0 kabul edip), +/- seklinde ince ayar yapmaya yonelik bir interface yapmislar.

Toshiba 46XF350, Toshiba HD-EP30, Onkyo HT-S760 (US), Wii (NTSC-U), XBOX (NTSC-U), Sony KP-46WT500 (NTSC), Next YE-2000CX, Vestel Millenium 32708, Vestel Digiturk DCR, Nikon D50, Sony DSC-W120, Samsung SGH-U600, Samsung SGH-E900, Asus EeePC 701 (US)
HiGHWAYMOUSE

31 Temmuz 2008; 18:49:11 

Mesela birisi şöyle yazmış bu ayarlarla ilgili.

Active Backlight Control - Off
Cinema Mode - On
Film Stabilization - Smooth
Active Vision M100 - On
3-D-Colour-Man. - On
xyYCC - Auto

Backlight 30
Contrast 80
Brightness 60
Color 45
Tint 0
Sharpness 0
Black Stretch - Off
MPEG. - Low
DNR - Auto
Color Temp. - Warm

3D Color Management:
Red +1 +1 -7
Green -15 -10 0
Blue +3 +2 +7
Yellow -1 +4 -2
Magenta -3 -1 -2
Cyan -1 -6 +3

Source: www.hifi-forum.de

They seem pretty good to me.

albani

31 Temmuz 2008; 21:19:00 

3D Color Management:
Red +1 +1 -7
Green -15 -10 0
Blue +3 +2 +7
Yellow -1 +4 -2
Magenta -3 -1 -2
Cyan -1 -6 +3

Not;dikkatinizi çekerim yukarıda ayarlar XF için değildir ZF içindir,çünkü dikkat ederseniz oradaki bazı özellikler XF de yoktur,ancak
resim üretimi devresi aynı olabilir,deneyerek anlaşılır bu!

Evet böyle bir tablo gelmelidir+

yaw zaten herifler öyle bir panel yapmışlarki,ayarlar kısmı ne eski sistem nede yeni sistem,kafalarına göre takılmışlar
Drive-Cut ayarı yapılamıyor,NEDEN!!!bunu Tosh a sorsam,cevap bile vermez!

Hadi bunu geçtim,iyide 3D Mang ayarlarıda anlaşılmaz ve içinden çıkılmaz gibi,+invidual settings te yok v.s v.s

İyide millet Türkiye de Prof.Calib.nereden bulupta yaptıracak

Şimdi ben bu XF ve ZF leri neredeyse bir senedir takip ediyorum kaldıki XF lerde Avrupada çok geç çıktı(Kasım-Aralık gibi)!

Görülen o ki bu panelde iki durum vardır
1-Prof.Calib ile panel çok çok iyi duruma gelebiliyor
2-Bunun haricinde adam gibi ayar tutmuyor,çünkü mümkün değildir!

Üstelik ayarlar kısmı yetersiz ve tam spesifik ayarlama olması mümkün değildir
----------------------
Yukarıda bir arkadaşın verdiği(Almanya çıkışlı)ayarları referans alarak bir deneyin,ancak bende panel olmadığı
için uzaktan kumanda ile bazı şeyleri size bildiremiyorum,sanırım ya menüde dandiklik var ve sıfır diye gösteriyor
yada default settings ler nerede o zaman!!!

Örneğin Green ayarlamada; -15,-10,0 vermiş>>>bunlar Hue/Saturation/Brightness değerleridir ayrı-ayrı olarak,sanırım
"Green hinge" fazla olduğu için kısılmış bunlar!!zaten normalde Gamma da Green alan(bölge) oldukça fazla,dolayısıyla
düşürmüş bunları

Size verdiğim dosyayı indirip oradan Calibration öncesi ve sonrası ayarlama resimleri/çizelgeleri vardır,,inceledinizmi bunları?

Selamlar

Not;artık benden bu kadar XF için,sanırım yeterince bilgi verdim++

Albanez

scorpi0

31 Temmuz 2008; 22:08:36 

Albanez bey,

Son bir sorum olacak. Bu Avrupa'da satilan XF350 serisi Amerika'daki XF550 serisi ile ayni midir? AVSForum'da XF550 icin bir hayli calibration bilgisi mevcut (gerci cogu servis menu'den). Bu ayarlar bizim XF'lere de uyar mi acaba? Okudugum kadariyla orada bahsedilen ayar secenekleri bizimkiler ile tamamen ayni degil, muhtemelen firmware'ler farkli ama paneller ayni ise cogu ayar uyar diye umit ediyorum...

Tesekkurler..

Toshiba 46XF350, Toshiba HD-EP30, Onkyo HT-S760 (US), Wii (NTSC-U), XBOX (NTSC-U), Sony KP-46WT500 (NTSC), Next YE-2000CX, Vestel Millenium 32708, Vestel Digiturk DCR, Nikon D50, Sony DSC-W120, Samsung SGH-U600, Samsung SGH-E900, Asus EeePC 701 (US)
albani

31 Temmuz 2008; 22:49:30 

quote:

Orjinalden alıntı: scorpi0

Albanez bey,

Son bir sorum olacak. Bu Avrupa'da satilan XF350 serisi Amerika'daki XF550 serisi ile ayni midir? AVSForum'da XF550 icin bir hayli calibration bilgisi mevcut (gerci cogu servis menu'den). Bu ayarlar bizim XF'lere de uyar mi acaba? Okudugum kadariyla orada bahsedilen ayar secenekleri bizimkiler ile tamamen ayni degil, muhtemelen firmware'ler farkli ama paneller ayni ise cogu ayar uyar diye umit ediyorum...

Tesekkurler..

İyi akşamlar

Hayır XF350 ile XF550 farklı ve XF350 daha alt seviye TV dir
USA XF550>>Europe ZF355 ile aynıdır!
USA LX177=XF350 ile aynıdır+aslında buda tam aynısı değildir!kısaca tam karşılığı yok bu modelin,kaldıki
USA pazarında farklı özellikler olabiliyor!

USA da XF550 serisine "Cinema Regza" diyorlar,ancak orada bu panel çok başarılı vede tutulmuştur,aynı serinin
farklı F/W leridir bunlar+

Ayrıca her zaman olduğu üzere Japon/Kore üreticilerin ilk serileri USA da piyasaya çıkarlar!!!
Bu arada renk üretim sistemi hemen hemen aynıdır,dolayısıyla çeşitli ayarlar buradan alınarak yapılabilir,ama
büsbütün bozmakta vardır tabiki!

XF lere ServiceMenudan siz mühadale edemezsiniz!
Bir defa Drive-Cut ayarına imkan tanımıyor>Service Menu!!!
D65 ayarı için>>SMenuden girilsede elle yapılacak bir ayar değildir bu!

Kısaca size bu seride Tosh ne verdiyse Basic Menuden bunları ayarlayıp kullanacaksınız!

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 31 Temmuz 2008; 23:11:24 >

Albanez

hasans

1 Ağustos 2008; 0:53:19 

3D Color Management:
Red +1 +1 -7
Green -15 -10 0
Blue +3 +2 +7
Yellow -1 +4 -2
Magenta -3 -1 -2
Cyan -1 -6 +3

ayarları ile hiçbir değişiklik olmuyor.
siz denediniz mi?

Toshiba 46XF350, Toshiba HD-EP30--- Harman Kardon Avr 255 ---Pure Acoustics Dream 77 Slw 10 Sub ---Logitech Harmony® 880---Tunçmatik Digitech 900 ---HP Pavilion dv6650et Intel® Core� 2 Duo islemci T7500 2,20 GHz, 2048 MB 667 MHZ Ram, HDMI---Next 8000 XCAM Plus
terran48

1 Ağustos 2008; 9:54:51