yakin zamanda 1920x1200 çözünürlüklü 24" bir lcd ekran almayi planliyorum ama kafama takilan ufak bir soru var, şimdi ben bu monitörü aldığımda bütün oyunlari tam %100 net olarak oynamak icin 1920x1200 çözünürlüğündemi oynamaliyim ? yani bildiğim kadari ile çözünürlük lcd nin tam pixellerine oturmadigi zaman crt kalitesinde görüntü vermiyor, bu durum 1920x1200 luk bir ekranda 1680x1050 oyun oynarsam beni rahatsız edermi yoksa hic benim bahsettigim gibi bi sorun olmazmi hayatta ? yardim lutfen :)
o monitoru almak demek high end kart sınıfından kartlara mahkum olmak demek...her yıl cebinizden cıkacak olan yuzlerce liralık kart degisim masrafını goze alıp o monitoru alın derim...bir daha dusunun lutfen:)
o monitör için çok ama çok sağlam bir ekran akrtı lazım sana aslında 22" veya 19" olarak yapabiliridn seçimlerini ama illa alacam dersen o monitöre uygun bir ekran karı olarak GTX280 önerirm :D:D:D tabi 1020 ytl yi gözden çıkarman lazım :D:D:D:D
şunu anladım ben pc de hangi parçayı yükseltirsen mutlaka yanında birini de çekiyor 8800gt almıştım monitör 17incti sonra 22ince cıktım bazı oyunlarda 1680x1050 de ayar kıstım bi kaç ay sonra belki kart eskiyecek gene masraf.sen 24 inc alırsan isin zor.bu işle böyle:)
1920x1200 çözünürlükte 4870 kullanıyorum şu ana kadar bir problemim olmadı bu çözünürlüğün üzerine AA de açıyorum o yüzden ekran kartı tercihini bu şekilde yada yine yakın güçte nvidia ekran kartı alırsanız problem yaşayacağınızı sanmam. bir süre sonra oyunlar daha da geliştiğinde de AA açmayabilirsiniz bu şekilde en az 1-2 sene her oyunu oynayabileceğinizi düşünüyorum
Çok daha fazla abartıldığı kadar problem olmuyor. Bende ekran kartımın düşük olması nedeniyle 800*600 bile oynadığım oluyor (bkz:cryis) çok da abartıldığı gibi değil. Ama 1920x1080 monitörde 800*600 oynanmaz tabiki
O kadar abartılacak bir sorun olmuyor görüntüde.Bende 22" monitör var ve ati 2600xt ekran kartı.Crysis'i hem 1680x1050 ve 1024x768'de denedim ve öyle denildiği gibi bir çamurlaşma göremedim.Yani 200$lık bir ekran kartı rahatlıkla yeterli olacaktır .Ama tabi ki lcd monitörün kendi çözünürlüğünde oynamak daha iyi.