dodi--
Uzaklaştırılmış 4 gün cezanın 2 günü kaldı.
23 Temmuz 2008; 22:35:46
arkadaşlar h9 almadan önce düşünmüştüm h9 mu almalı yoksa slr mı sonra korktum slr ı beceremem diye ama şimdi slr alıcam ilan verdim dh ye satıyorum h9 umu ne alsam?
Ben de sizin gibi Slr2like alırken tereddüte düşmüştüm. Dslr çok başımı ağrıtır diye korktum. (parasal açıdan) Şimdi ben de FZ18'imi satıyorum. Orta seviye bir Dslr düşünüyorum. 400d gibi.
SLR sistem ciddi bi bütçe ister; kafanda oluşturduğun ekipmanı öngörmelisin ki aldıktan sonra başın yanmasın. Ayrıyetten çekim teknikleri hakkında ciddi bilgi ister, iso-enstantane-diyaframı yutmuş olmak üstüne alan derinliği, fokal uzaklıklar, diyafram etkenleri vs vs hakkında da bilgi sahibi olmak gerekir. Keşke kit almakla bitse
Tabii herşeyin başı temel bilgi; iso-enstantane-diyafram
SLR sistem ciddi bi bütçe ister; kafanda oluşturduğun ekipmanı öngörmelisin ki aldıktan sonra başın yanmasın. Ayrıyetten çekim teknikleri hakkında ciddi bilgi ister, iso-enstantane-diyaframı yutmuş olmak üstüne alan derinliği, fokal uzaklıklar, diyafram etkenleri vs vs hakkında da bilgi sahibi olmak gerekir. Keşke kit almakla bitse
Tabii herşeyin başı temel bilgi; iso-enstantane-diyafram
Hmm anladım. Peki bir dslr aldığımızda da yine daha iyisini almak isteyeceğiz değil mi? Mesela 350D ve 400D aldık farzedelim. Bu makinelerin (body olarak) hangi yönleri bizi tatmin etmez? Neden 40D almaya yönelme ihtiyacı duyabiliriz? Lens olarak da 18-55 kit + Sigma Apo DG 70-300 elimizde mevcut olsa ne kadar verim alabiliriz? Ben daha çok insan (çocuk, aile) fotoğrafları ve gece fotoğraflarına meraklıyım. Aile derken ''hadi şuraya dizilin de bir fotoğraf çekeyim'' değil. Tamamen doğal, habersiz çekilen fotoğraflardan hoşlanırım. Profesyonel olarak yapmayı düşünmüyorum. (yarışmalara katılmak vs gibi) 2 hafta önce tatil için Sinop'a gitmiştim. Belki görmüşsünüzdür; Bir başlık açmıştım yardım amacıyla. Makinemin şarj aletini evde unutmuştum. Sinop'ta eniştem bana bir EOS 350D temin etti. Ben de 1 hafta boyunca kullandım. Daha önceden kısa bir süre 400D kullandığım için 350D yabancı gelmedi. Ve ayarlarına hakim olmayı başardım. (kendi açımdan söyluyorum) 350D'den benim FZ18'e geçince afedersiniz ama eşekten düşmüş gibi oldum. Ve hala kendime gelemedim. FZ18'i satışa çıkardım ve DSLR almaya karar verdim. Uzun oldu sanırım biraz. İyi çalışmalar dilerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaba -- 25 Temmuz 2008; 8:40:02 >
SLR sistemde gövdeden çok lens önemlidir kalite babında, gövdeden beklenti iso performansı olabilir model yükseltmek için, keskinlik vs ahım şahım fark yoktur. 18-55 kit lens başlangıç için iyi gelcektir ama vakti geldiğinde kullanıcı kendi anlicaktır yetmediğini, aynı şey 70-300 apo için de geçerli.