Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
ntsc formatındaki videoları pal formatına çevirmek

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> ntsc formatındaki videoları pal formatına çevirmek Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
desailles

23 Temmuz 2008; 21:51:54 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

diyelim ki ntsc video kameramız var. ancak bazı görüntüleri ntsc'yi desteklemeyen bir tv'de izlememiz gerekiyor. bu durumda nstc'yi pal'e nasıl çeviririz? hangi programlar idealdir? zahmetli bir iş midir?
desailles

30 Temmuz 2008; 14:50:37 

böyle yoğun bir ilgi beklemiyordum doğrusu
Contrbas

2 Ağustos 2008; 6:15:31 

Hah uzunca bir süre dağ bayır dolaşıp çekimlerimi tamamladıktan sonra ancak gelebildim İstanbul'a ve bakalım neler olmuş DH de dedim. İşte en güzel konuyla karşılaştım.

Arkadaşım bunu yapmanın en güzel yolu şudur. Bir video edit programında (mesela Adobe Premiere 2.0) NTSC bir proje açacaksın. Bu projeye görüntünü capture edeceksin ve sonra da PAL olarak export edeceksin. En iyi yolu budur.

Bu alemin en manyak SONY manyağı benim...
desailles

3 Ağustos 2008; 13:36:27 

peki bu yolla çevirdiğimizde kalitede kayıp, ya da belli frekansları çevirememe gibi bir problem olur mu? bir de bu yöntem çok zaman alır mı?
nodar

5 Ağustos 2008; 16:25:15 

Ulead Video Studio ile yapabilirsin.
Jokerrose

15 Ağustos 2008; 23:47:58 

NTSC kameramdan çektiklerimi PAL e attığımda amatör biri olarak hiçbir fark göremediğimi söyleyebilirim. Normal tüplü tv kullanıyorum, belki HD bir LCD de durum fark ediyor olabilir ama ben şuanda NTSC ve PAL uyumsuzluğunu hakkında söylenen çoğu şeyi fos olarak niteliyorum. Normal bir kullanıcı olarak hiç fark göremedim.

CANON A710IS CANON HV30
nodar

16 Ağustos 2008; 14:30:19 

quote:

Orjinalden alıntı: Jokerrose

NTSC kameramdan çektiklerimi PAL e attığımda amatör biri olarak hiçbir fark göremediğimi söyleyebilirim. Normal tüplü tv kullanıyorum, belki HD bir LCD de durum fark ediyor olabilir ama ben şuanda NTSC ve PAL uyumsuzluğunu hakkında söylenen çoğu şeyi fos olarak niteliyorum. Normal bir kullanıcı olarak hiç fark göremedim.

Evet, haklısın... yıllardır bu convert olayı efsane gibi anlatılıyor. Aç bir video edit programı istediğini
başka bir fps ye progressive veya field li olarak çevirsin.
Yukarıda belittim zaten Ulead programı özellikle mpeg1,mpeg2 codeclerinde çok iyi...
MIND GAMES

17 Ağustos 2008; 16:39:05 

Aslında buna benzer bir konu kafama takılıp duruyordu!
Diyelim ben kafayı 24p'ye taktım!
Ancak benim video kamerada 24p çekim özelliği yok!
O zaman, her ne çektiysem, Vegas'ta açıp, bunu 24p yap diyorum!
Böylelikle de 24p özelliği olan bir video kamera almaktan kurtuluyorum??

Yoksa kazın ayağı öyle değil mi?

İlla 24p özelliği olan video kamera alman lazım diyen var mı acaba? Neden?

nodar

17 Ağustos 2008; 16:59:32 

Çok abartılıyor bu konu.. Sadece 24P değil diyelimki elinde 29.97 fps fieldli bir görüntü
dosyası var. Bunu bir video edit programıyla 10 fps progresiv de yapabilirsin. Yani konu şu;
diyelim ki Amerikaya gittin, aldığın kameranın sonra farkına vardınki ntsc özellikli olduğunu
anladın... Gerçi bizim forumda buna benzer o kadar soru soruluyorki "Amerikadan getirdiğim
kamera ntsc çıktı, eyvah n'apacağım" diye... Bu normaldir yani Amerika ntsc formatı kullanıyor zaten.
Normal olmayan bizim milletin ntsc karşısında panik olması.. Elinde bir pc veya mac varsa
açarsın bir edit programı ntsc dosyayı sürüklersin storyboarda/timeline'a çıktı bölümünden
pal özellikleri seçersin ok'ye basarsın olur sana pal video dosyası, bu kadar basit.
desailles

21 Ağustos 2008; 11:51:20 

arkadaşlar ilginiz ve açıklamalarınız için teşekkürler. gerçi ben bu arada pal bir kamera (panasonic nv-gs320) aldım ama yine de bu konuyu öğrenmiş oldum. hem de diğer arkadaşların işine yarayabilecek şeyler yazılmış oldu.
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Video >> ntsc formatındaki videoları pal formatına çevirmek Sayfa: [1]
Buraya git: