|
[cLone]:: -> Cevap: >>Rover Kullanıcıları Kulübü<< (21 Eylül 2008; 22:54:29)
|
merhaba arkadaslar. yine bir konuda sizi aydinlatayim. rover lar tipki bmw ler gibi 214, 216, 220, 414, 416, 420.. gibi adlanrilirlar. ilk rakam serisi, son iki ramak ise motor secenegidir. o donemler bmw kadar kaliteli araba uretip bmw den ucuza satan rover, ne oluyorsa bmw tarafindan satin aliniyor. yilini tam olarak hatialmiyorum ancak bmw nin ilk isi bu model benzerliklerini ortadan kaldirmak oluyor, yani 214, 216 yerine 200 geliyor ve rover 200 1.4 ve rover 200 1.6 olarak lanse diliyor. ayni sekilde 400, 600, 800 bmw bu imaji hafiften silmeye calisirken 2000 yilinda kolu bir degisime gidiyor ve kasa degisiklikleriyle beraber 200-25, 400-45, 600ve800 ise 75 olarak degistiriliyor. bmw artik istedigini elde etti ve benzerligi ortadan kaldirdi. simdi ya rover markasinin gelirini kasasina atacak yada roveri tam olarak kapatip yoluna devam edecek. o donem soylenenlere gore bmw rover i cok komik bir rakamaheba ediyor. ondan sonra basliyor, rover kotu, binilmez, alinmaz, satilmaz.. rivayetleri. ingilizlerin tofasi diyorlarya, keske tofas roverin janti kadar olsaydi. fabrikasi kapatilmis bir marka. dolayisiyla 2. eli zayif. dolayisiyla fiyatlar oldugundan kat be kat asagida. bmw 3serisi ortalama 50-60bin ytl, honda accord 40-50bin ytl, rover 75 20-30bin ytl bmw 1 serisi ortalama 30-40bin ytl, honda civic 20-30bin ytl, rover 45 10-15bin ytl eger fabrika kapatilmasaydi rover her ikisinin ortasinda olacakti ve ne orver icin kotu denilecekti nede parcasina pahali. o zaman parasi olan rover alabilecekti ve kimse laf etmeyecekti. ama simdi ne oluyor 30 binlik rover 10 bine satilinca yerli uretimle kiyaslaniyor ve pahali deinlip uzak duruluyor. bir bmw nin fari 450ytl iken hondanin fari 350 ytl roverin fari ise 400 ytl. dolayisiyla 10 binlik arabanin bir fari 400 ytl pahali oluyor. fakat 10 binlik araba 25-30 bin olsaydi onu veren onuda verecekti. aradaki farki kesinlikle rover kalitesine, konforuna, donanimina, prestijine deyecek bir fark. benim aracimi pert ettigim noktada benzerini megane yapmisti, megane nin kaputu kagit gibi katlanmis on cami kapatmisti. oysaki benim 45 te 2 buklum olmustu. meganin motoruna kadar gelen plakasida cabasi. (megane sadece bir ornek, ayni noktada 2 gune bir kaza oluyor ve hemen hemen hepsi pert ile sonuclaniyor. benim arac o kazaya ragmen aldigi hasar hafif kalir.) iyi aksamlar diliyorum.
|
|
|
|