Şimdi Ara

## ECS Black Serisine 790GX Yonga Setli Yeni Anakartını Ekliyor ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## ECS Black Serisine 790GX Yonga Setli Yeni Anakartını Ekliyor ##


    Dünyanın en büyük anakart üreticilerinden biri olan ECS daha çok OEM'e ağırlık verdiği için yakın zamana kadar son kullanıcılar arasında çok fazla bilinen bir marka değildi. Fakat firma Black serisi adı altında hazırladığı yeni anakartlar ile son dönemin en çok konuşulan anakart üreticilerinden biri olmayı başardı. Bilindiği üzere ECS, Black serisi altında ilk olarak AMD'nin 780G yonga setini kullanan modelini duyurmuş ve bu model ülkemizde de kullanıcıların beğenisine sunulmuş hatta biz de Donanım Haber olarak video incelemesini yayınlamıştık.

    Devam eden süreçte yine AMD platformuna yönelik olarak Nvidia'nınGeForce 8200 yonga setini kullanan, Intel platformu içinse P45 ve X48 yonga setli yeni modellerini Black serisi altında kullanıcıların beğenisine sunan ECS, hazırladığı yeni modeli ile yine iddialı olmayı hedefliyor. A790GXM-A kod adına sahip olan yeni anakart AMD'nin henüz resmi olarak duyurusunu gerçekleştirmediği 790GX yonga setini kullanıyor. Siyah baskılı devresi ve renkli komponentleri ile dikkat çekmeyi başaran anakart kullanılan katı kapasitörleriyle de öne çıkıyor. AMD'nin soket AM2+ formundaki Phenom işlemcileriyle sorunsuzca çalışan ECS'nin yeni modeli 140 watt'lık ısıl güç tasarımına sahip olan Phenom 9950 gibi modellere de destek veriyor.

    Öte yandan anakartın geriye dönük olarak soket AM2 formundaki tek ve çift çekirdekli Athlon işlemcileriyle de kullanılabilen anakart pasif soğutma ile desteklenmiş. Kullanılan yonga seti itibariyle ATi'nin DirectX 10 desteği sunan ayrıca yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma yapabilen Radoen HD 3300 kod adlı entegre grafik işlemcisine sahip olan ECS A790GXM-A'nın grafik performansının 780G yonga setli modele göre %30+ daha fazla olması bekleniyor. Ayrıca 790GX yonga setiyle standartlaşması beklenen SidePort bellek teknolojisine de destek veren anakart sahip olduğu çift PCIe x16 slotu üzerinden 8x+8x konfigürasyonunda Crossfire kurulumuna da olanak tanıyabiliyor.

    PCIe 2.0 standardıyla da uyumlu olan anakart 4 adet DIMM slotu üzerinden 8GB'a kadar DDR2-1066MHz bellek desteği sunabiliyor. SB750 kod adlı yeni güney köprüsü sayesinde RAID 5 de dahil olmak üzere farklı RAID konfigürasyonlarını destekleyebilen 6x SATA-II konnektörü ile gelen anakart hız aşırmta noktasında da Black serisinin AMD tabanlı diğer anakartlarına göre daha iddialı olması bekleniyor. 8 kanal yüksek tanımlı ses, gigabit ethernet ve HDMI desteği gibi ekstra özelliklere sahip olan ECS A790GXM-A'nın fiyatı ve kullanıma sunulacağı tarih hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.

     ## ECS Black Serisine 790GX Yonga Setli Yeni Anakartını Ekliyor ##
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • alınası bir kart.
  • Ürün gayet güzel gözüküyor.

    AMD bir de adam gibi işlemci üretse alıp gidecek ama.
  • Güzel görünüyor
  • Kırmızı PCI-e 2.0 CrossFire X
  • tasarım harika olmuş ancak her iki PCIe x16 yuvalarının tam bitişigine güç girişi ve kapasitör çok yakın
  • Black serisini bilmiyorumda cross fire destekli bir modelini kullanmıştım gayet güzeldi
  • Walla taş gibi olmuş çok güzel duruyor. ECS Black serisi ile iyi işler çıkartıyo helal olsun
  • walla kart çok güzel ama bu ecs de çekindiğim tek nokta bios? bu kartların biosları saglammı kötü mü hiç bilmiyorum o yüzden sadece tasarımına yorum yapıcam:çok beğendim oc yapmada yanında yat yani
  • 8x+8x crossfire var arkadaşlar övülecek nesi varya?abartmayın bu kadar fanatiklik?kimse saf değil gidip 8x+8x alıcak cross yapıcak ohoo
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yekoo

    8x+8x crossfire var arkadaşlar övülecek nesi varya?abartmayın bu kadar fanatiklik?kimse saf değil gidip 8x+8x alıcak cross yapıcak ohoo


    Crossfire'den bahsedene bak,gitmiş SLI anakart almış

    Söyle bakalım,sen SLI yapacam diyemi aldın?
  • Black da tam olmuş harika
  • kart güzelde crossfire olayı biraz zayıf tekekran kartı ile çok güzel olur
  • Fiyat ucuz olursa bu kart tutulur ( ECS anakartları MSI dan daha sağlam )

    ECS ucuza sistem kuracaklar için en iyisi
  • ECS Black Edition anakartlar hep kaliteli oluyor zaten..
  • Bir önceki modelini almıştım .Ecs den bu kadar kaliteli bi anakart beklemiyordum zaten ucuz sisteme kurmak için almıştım ürün çok ii çıkmıştı .Bunu yeni AMD sistemim için alabilirim.Tebrikler ECS.
  • Board dehşet birşey ECS boş durmuyor yakında ECS, GIGABYTE-ASUS gibi olacak özellikle asus şu sıralar pahalı board çıkartmaktan başka işe yaramıyorr.... Kapasitörler deli manyak oc perf fena olabilir 140 watt sorunuda çözülmüşş ohooo oooo 780GM-A mı satmak zorunda kalacam galiba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihancndn -- 24 Temmuz 2008; 10:43:01 >
  • Fiyatı iyi olursa çok rahat tavsiye edilecek bir anakart olmuş, kuzey köprüsünü ve soğutucusunu işlemci fanından faydalanacak şekilde tasarlanması da bir artı değer katmış. Ne zaman çıkarlar piyasaya belli oldu mu acaba?
    Aslında yeni 790FX+SB750 ikilisini bekliyorum, hala onları da çıkartmadılar, yaz geçti gitti vallahi....
  • ECS 780 GM-A beni fiyat performans açısından oldukça etkilemişti. eğer bu kartında fiyat performansı iyi olursa kaçırılmıyacak bi kart. ecs bu aralar oldukça iyi iş çıkartıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.