Coolaler, Pi sayısının bir milyonuncu basamağını 7.281 saniyede hesaplamayı başardı.
Çin asıllı PC donanım sitesi Coolaler, Super Pi 1M yazılımında pi sayısının 1 milyonuncu basamağını 7.281 saniye ile dünyada en hızlı hesaplayan bilgisayarı kullandı. hız aşırtmasını benchmark, their setuDünya rekoru kıran bilgisayarın sistem özellikleri şu şekilde:
Intel Core 2 Duo E8600 @ 6.253 GHz (625 x 10) - VCore 1.936V DFI LAN-Party UT P35 ana kart. G.Skill 4GBPI DDR2 @ 1285MHz bellek. Sıvı nitrojen soğutma.
maşallah işlemciye adam neredeyse 2 volt vermiş çoğu kişi ramlerine o kadar vermiyor yanlız kafama takılan bişey var p35 chipsetle nasıl olduda bu adam 625 mhz yapmış
maşallah işlemciye adam neredeyse 2 volt vermiş çoğu kişi ramlerine o kadar vermiyor yanlız kafama takılan bişey var p35 chipsetle nasıl olduda bu adam 625 mhz yapmış
P35 ler FSB konusunda X48 ler den daha başarılı. Benim anlamadığım bu 8600 ün çarpanı 9.5 değil mi yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum.
P35 ler FSB konusunda X48 ler den daha başarılı. Benim anlamadığım bu 8600 ün çarpanı 9.5 değil mi yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum.
8600 3.33ghz ,yani 333x10 , doğru ,yarıca işlemci ES olduğundan kimbilir belki kilidi de yoktur.
sıvı azot :S ile kırılmış rekor rekordan bile sayılmaz günnlük kullanıbilen bi sistemle kırılan rekor nedirki
günlük kullanabilen bir sistemle neden rekor kırmak isteyesinki?
quote:
Orjinalden alıntı: R-34
boşuna bu işler sıvı azot kullanıyorlar sanki normal kullanıcı için önemli
normal kullanıcılar için önemli olup olmadığını niye umursasinlerki? overclock bir iş yada yapılması zorunlu birşey değilki, ben dahil bütün oc'ciler için hobi'dir bu.. ister nitjoen ile soğutur ister kurubuzla..
Bu arada dikkatimi birşey çekti.. 4Gb ram kullanılmış sistemde.. nerdeyse imkansızdır 4Gb ile böyle bir rekorun kırılması.. eminimki zorunluluktan kullandı 4Gb, eğerki 2Gb kullansaydı çok daha yüksek skorlar alabilirdi.. hele çıksında E8600 daha ne rekorlar göreceğiz