|
kirgiz -> Laptopumu parçaladım (23 Temmuz 2008; 18:52:11)
|
Son zamanlar oyunlarda, Warcraft III ve NFS Pro Street oynuyorum, donmalar olmaya başlamıştı. Bende dün laptopumu parçaladım heatsinkte oluşmuş tüm tozları aldım, laptopum hiç hava almıyormuş nerdeyse, yarısından fazla tıkanmış. Tekrar topladım ve şu anda ne donma ne de başka birşey oluyor, hatta klasörlere tıklarken önceden azcık beklerdi, şimdi tık tık giriyor [:'(] Size tavsiyem eğer laptopunuzu 1-2 senedir kullanıyorsanız kasasını açarak tüm tozları temizleyin. Ama yapabilceğnizi düşünmüyorsanız güvenilir ve iyi bir teknik servise götürün. Yada bana yollayın [&:][;)] Temizlerim beleş beleş. Ama ASUS laptoplara dokunmam hemen söyleyim, çünkü kasası çok dandik oluyor onların vida yerleri tornavidayla dokununca çatlıyor. O yüzden ASUS larla hiç uğraşmayın. Eskiden teknik serviste çalışmıştım 3 sene, ondan biliyorum ve en kolay açılan kasalar DELL dir, ondan kendime Dell laptop aldım sağlam olduğundan. Bir tavsiyem daha. Eğer LCD kapağınız açıp kapatırken sanki çatlıyacakmış gibi ses çıkarıyor ise, hemen elinize tornavidayi alin ve vidalarını sıkılaştırın çünkü zamanla zayıflıyor ve ileride çatlak oluşmasına yol açıyor. Inspiron kasalarında 6 tane vida LCD kapağınu tutuyor. Altta iki, yan arkasında iki tane ve üst panelin altında da iki tane vidası vardır. Sıkılaştırırsanız sanki sıfır laptopun kapağı gibi olur [:'(] Birazdan resim eklerim.
|
|
|
|