150*18=2700 mhz'yi gördüm. ama stabil değildi pc res attmaya başladı orthos testinde. 144*18 = 2600 mhz'de sistem stabil.
bu değerlere voltaj vermeden çıktım. sistemde sıcaklık artışı olmadı hiç . 6 yıllık pc'yi dün ilk defa tamamen söktüm. her yerini güzelce temizledim. işlemci üzerindeki macunu filan temizledim. elimde macun olmadığı için macunsuz geri taktım =) .
şuan 2.6 ghz'de boşta ; anakart : 37 hdd : 33 cpu : 46 ( yük altında 55-60 arası değişiyor genelde 55 'de )
acaba voltaj versem 2.6 nın üzerine stabil olarak çıkabilir miyim? 2.8 i denediğimde biosdan çktığımda pc kapanmıştı direk. bunun nedeni voltaj mı , yoksa ramler mi sorun çıkartıyor ? Bu arada p4 serisinin o.c kapasitesi böyle yüksekmiydi. pc de epey bir performans artışı oldu 2.6 ' da =) . genelde bu pc'yi msn+skyp+internet için kullandığımdan iyi oldu böyle .
edit : msi anakartlarda biosda ram böleni-değerleri vs gibi yerler yok onları nasıl açabilirim. giga anakartlarda ctrl+f1 ile açılıyor . msi'da böyle bir tuş kombinasyonu var mı?
kardeş benım anlamadığım (bu konuya yabancıyım biraz) voltaj yukseltmeden nasıl cpu yu oc yapabildin benm AMD +2,8 işlemcim var sende yeni başlıyosan banada yol gösterir isen çok memnun olurum!!! diğer bileşenler; 1.5gb ram ddr400 atı x1950 ekran akartı asus k8n anakart
kardeş pm den msn adresimi verdim... Bende 200*9.0=1800 olan işlemcimi
225*9=2025 mhz e getirdim ama sistemin stabil olup olmadığını ve yaptığım bu overclock un ne kadar bi performans artışı sağladığını nerden anlayabilirim???? Yardımcı olursanız sevinirm!!!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QbLaY!!! -- 24 Temmuz 2008; 14:08:47 >
otrhos programı ile stabil olup olmadığını anlarsın. performans artışı için çeşitli programlar var. 3dmark , everest , wprime vs... . üstteki resimler everestdeki cache mem. benc'ine ait.
Ok.Ben 235 e kadr çıktım res falan atmadı makına ama 240 yapınca pc açılmadı zannedersem ram lerden ötürü.Ram lere ait katsayıyı nasıl düşüreceiğim bilmiyorum resimli anlatımla bnm bıos tutmuyo benzer gördüğüm tek bi kat sayı var orda da en düşük 2 var zaten ramlarde ddr400 yani 2*235=470 oluyo buda ram ler için fazla sanırım ve bu yuzden pc açılmıyo 2 nin altına çkekebilmem lazım nasıl yapmam gerekır???