arkadaşlar güç düğmesine basmadan pc yi açmak için bios power on by kb yazıyo enabled yapıyorum şifre giriyorum 5 haneli kapalıyken yazıyorum hiç bişey olmuyo klavye ye elektrikmik mi gitmesi lazım yoksa başka ayar falanmı var
Klavyeniz USB ise bu özelliği kullanamayabilirsiniz, genelde PS porttan bağlanan cihazlarda sorun çıkarmaz. USB bekleme konumundayken elektrik alması gerekmektedir. Genellikle anakartlarda bu ayar default olarak devredışı olduğundan klavyeniz elektirk almaz. Anakartın üzerinde WusbPW şeklinde Jumper vardır (kullanıcı klavuzuna bakınız) onun modunu değiştirerek deneyebilirsiniz.
sifre sanırım en az 8 hanelı olacak diye hatırlıyorum ama 5 hanelı kabul ettiyse sorun yok. bilgisayarı kapattıktan sonra bilgisayarın gücünü keserseniz yani fisi prizden cıkarırsanız tekrar taktıgınızda sifre ile acamazssınız.
Ki dogru yerden ayarladıgınıza emın olun. Sıfreyıde sekız hanelı bırsey yazn bakalım olacakmı? Birde BIOS dan cıkarken F10 la cıkıyorsunuz değilmi? Yoksa yaptıgınız ayarlar kaydedilmez.