Hazırladığı anakartlar ile sektörün dikkat çekici isimlerinden biri olan Asrock, AMD'nin 770 yonga setini kullanan yeni bir anakart hazırladı. A770CrossFire kod adını taşıyan yeni anakart AMD'nin referans tasarımına göre bazı farklılıklar içeriyor. Zira kart üzerinde güney köprüsü olarak aynı yonga setini kullanan diğer pek çok anakartın aksine SB600 yerine SB700 yongası kullanılmış ve bu sayede ekstra bağlantı özellikleri açısından avantaj elde edilmesi hedeflenmiş. SB700 köprüsünün yanı sıra Asrock'ın 770 yonga setli yeni anakart Crossfire desteğine de sahip. Bilindiği üzere AMD, geçtiğimiz Kasım ayında yeni yonga setlerini anons ederken 790FX'i Quad-Crossfire düşünenler, 790X'i 790FX'e gücü yetmeyenler ve Crossfire kurulumu (8x+8x konfigürasyonunda) gerçekleştirmek isteyenler, 770'i ise firmanın yeni nesil Phenom işlemcileriyle sadece tek bir (single) ekran kartı kullanmak isteyenler için konumlandırmıştı. Fakat diğer bazı üreticiler gibi Asrock da hazırladığı 770 yonga setli yeni anakartı ile Crossfire desteği sunuyor. A770CrossFire sahip olduğu çift PCIe X16 slotu üzerinden kullanıcılara çoklu ekran kartı kullanabilme fırsatı tanıyor. AMD'nin soket AM2 ve AM2+ formundaki işlemcilerine destek veren A770CrossFire, 4 adet DIMM slotu üzerinden 8GB'a kadar DDR2-1066MHz bellek desteği sunuyor. Pasif soğutucuları ve katı kapasitörleriyle dikkat çeken anakart üzerinde farklı RAID konfgirüsyonlarını destekleyen 6x SATA-II konnektörü yer alıyor ve NCQ, AHCI ve "Hot Plug" gibi fonksiyonlar destekleniyor. PCIe x16 slotlarına ek olarak 3x PCI ve bir adet te PCe x1 slotu bulunan Asrock'ın yeni anakartı 8 kanal yüksek tanımlı ses ve gigabit ethernet gibi özellikleriyle birlikte geliyor. Asrock'ın güç tasarrufu için geliştirdiği Intelligent Energy Saver teknolojisini de destekleyen A770CrossFire'ın fiyatı hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Aynen katılıyorum. Baksanıza PCI-e yuvaları birbirinin içine girmiş nerdeyse . O kadar geniş alan var. Bari araya 2 tane PCI yuvası koyda CF yapcaklar faydalansın..
allahım bu mühendisler gerizekalımı yoksa gerizekalı taklidimi yapıyorlar? bi tane hd4870 taksam oraya hani crossfire yapcak pcie yuvası nerede? aa pardon hd4870 in altında kaldı her zaman şunu sölerim gigabyte ve asustan başka anakart üreticisi tanımam asrock masrock hikaye bunlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dodocan -- 23 Temmuz 2008; 13:46:33 >
allahım bu mühendisler gerizekalımı yoksa gerizekalı taklidimi yapıyorlar? bi tane hd4870 taksam oraya hani crossfire yapcak pcie yuvası nerede? aa pardon hd4870 in altında kaldı her zaman şunu sölerim gigabyte ve asustan başka anakart üreticisi tanımam asrock masrock hikaye bunlar
Arkadaşım ilk pcıe soltu ile ikincisinin arasındaki boşluğu görememek için kör olmak lazım.Tamam kartın iyi olduğunu savunmuyorum ama bu kadarda dikkatsizce eleştirilmez.
Arkadaşım ilk pcıe soltu ile ikincisinin arasındaki boşluğu görememek için kör olmak lazım.Tamam kartın iyi olduğunu savunmuyorum ama bu kadarda dikkatsizce eleştirilmez.
Orjinalden alıntı: Lawagolem
quote:
Orjinalden alıntı: dodocan
Cf bakımından engelliyecek bişey yok.Çif slot bit kart takıldığında ikinci pcıe boş kalır.Ama sıcaklık bakımından birbilerini etkilerlermi onu bilmiyorum
Ben güç girişlerine kafayı taktım, 24 pin ve diğer girişleride taktıgımız zaman, arkadaki ekzos fanının önu kapanıyor gibi , ve kablo karmaşası olacak gibi bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ...
Gigabyte X38DS5- Intel core2 Quad Q6600 (2.4ghz go rev)- Zalman S9700led- Sparkle GeForce 8800 GT- Kingston 2x1Gb 1066 Mhz- Seagate 250gb sata2 16mb NQC- Asus 1814BLT 18X Drw- Akasa 3.5" internal kart okuyucu- Hıgh Power Rock solid 1000W- Asus Vento 7700- Hyundai N91W 19 LCD-
tmm bende sıcaklık bakımından konuşuyorum zaten arada biraz boşluk olsa hem ekran kartı hava alır hemde daha iyi olur
quote:
Orjinalden alıntı: Lawagolem
Cf bakımından engelliyecek bişey yok.Çif slot bit kart takıldığında ikinci pcıe boş kalır.Ama sıcaklık bakımından birbilerini etkilerlermi onu bilmiyorum
allahım bu mühendisler gerizekalımı yoksa gerizekalı taklidimi yapıyorlar? bi tane hd4870 taksam oraya hani crossfire yapcak pcie yuvası nerede? aa pardon hd4870 in altında kaldı
sıcaklık!!....