Şimdi Ara

## Fiyat İndirimleri Sonrası GeForce GTX 260'ın Satışları Artış Gösterdi ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## Fiyat İndirimleri Sonrası GeForce GTX 260'ın Satışları Artış Gösterdi ##


    AMD-ATi'nin Radeon HD 4850 modelini 199$, Radeon HD 4870 modelini ise 299$'dan kullanıma sunmasına paralel olarak Nvidia da çok daha yüksek fiyat seviyesinden satılan GeForce GTX 200 serisinin fiyatlarında indirime gitmiş, GeForce GTX 260 modelini Radeon HD 4870 ile aynı fiyat seviyesinde mücadele etmesi için 299$ seviyesine, an itibariyle kullanıma sunduğu tek grafik işlemcili en hızlı modeli olan GeForce GTX 280'ini ise 449$'a kadar çekmişti. Firmanın bazı partnerlerinden ve satıcılarından elde edilen bilgilere göre özellikle GeForce GTX 260'ın satışı performansı fiyat indirimleri sonrası artış gösterirken, GeForce GTX 280 modelinin sergilediği satış performansının ise çok iyi olmadığı belirtiliyor. Tabi Nvidia'nın önündeki en büyük engel GeForce GTX 200 serisinde kullandığı GT200 kod adlı grafik işlemcisinin yüksek maliyetleri. 65nm üretim teknolojisi ile hazırlanan ve 1.4 milyar transistöre sahip olan GT200 gpu'sunun yüksek maliyetler ve düşük üretim verimliliğinden ötürü firmanın fiyat anlamında daha agresif bir politika sergileyememesinin arkasındaki en önemli neden olduğu belirtiliyor. GeForce 9800GTX+ ile birlikte 55nm üretim sürecine geçiş yapacak olan Nvidia, GTX200'ün nanometrik anlamda küçültülecek GT200b kod adlı yeni versiyonu ile hem daha hızlı hemde daha ucuz modeller hazırlamayı hedefliyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Hala çok pahalılar
  • al beşe sat beşe nvidiayada kalsın bişe
  • Türkiye'de 300$'olsaydı burada'da iyi satış yapabilirdi ama eksik tarafları var bu yüzden yeni modeller beklenmeli bu seriler yüksek hızlı modelleri ile iyi bir başarım sunacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 23 Temmuz 2008; 14:06:21 >
  • Hadi bakalım az kaldı,eskiden Ultra tarzı kartları 700$ + KDV'den alırdık...ATI biraz daha sıkıştırırsa,o seviyedi kartlar $350 dolara kadar düşecek...İşte o zaman 2 yıl önce muhabbetini yapıp şakalaştığımız hatta imkansız dediğimiz olay olacak...En üst düzey ekran kartları 350 dolara alabileceğiz Şu yabancılar "Fare Yarış" larına bayılıyorum
  • Nvidia'nın ne kadar indirim yapsada fiyatlar halen yüksek. Memleketteki alım gücüde düşük oldumu Ati daha akla yatıyor hem fiyat hemde performans açısından.
  • iyide bu fiyatlar ülkemize geldimi birazda akıllı olup indirseler belki satacaklar
  • GT200b beklenmeli bence. Her anlamda daha iyi olcağı gözüküyor. Performans ve fiyatı inşallah tatmin edici bir seviyede olurda, beklenene değer bu sefer.
  • Az daha bekleyip indirimleri göreceğiz
  • gtx280 300 dolar olmadıkça hd4870 e devam gtx260 bana göre çok fos kart hd4870 in yanında eziliyor şimdi dersiniz iyi oc oluyor falan iyide oc li halinde hd4870 bazı yerlerde geçiyor bazı yerlerde aynılar hele bir oc olayı olsunda hd48.. serisinde o zaman gtx280 den başka kart kalmaz kafalarda
  • Ülkemize de yansısa bu fiyatlar. Satılır belki...
  • quote:

    gtx280 300 dolar olmadıkça hd4870 e devam gtx260 bana göre çok fos kart hd4870 in yanında eziliyor


    Bu işin "sana göre - bana göre"si olmaz. Anca fanatikler yapar onu.

    GTX 260'ın ezildiği falan yok. Fos değil. 280 300 dolar olsun, demeniz de abartıdan başka bir şey değil.
  • AMD Akıllı davranmak istiyorsa acilen 4800 serisinde indirime gitmesi gerekiyor. 4850 : 150$, 4870 ise 240$ yapmalı ve nvidia 'yı köşeye iyice sıkıştırmalı. nvidia kafasını kaldırırsa şüphe yok ki ağır bir darbe vurmak için hareketlenecek.

    AMD satış başarısının gazına gelerek en büyük benim edalarına kapılmamalı. Tıpkı AMD Athlon 'nun başarısı altında intel'i ihmal etmesi gibi. Ne oldu. İntel Core2 mimarisi ile AMD 'yi yerle bir etti.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mkidd

    Hadi bakalım az kaldı,eskiden Ultra tarzı kartları 700$ + KDV'den alırdık...ATI biraz daha sıkıştırırsa,o seviyedi kartlar $350 dolara kadar düşecek...İşte o zaman 2 yıl önce muhabbetini yapıp şakalaştığımız hatta imkansız dediğimiz olay olacak...En üst düzey ekran kartları 350 dolara alabileceğiz Şu yabancılar "Fare Yarış" larına bayılıyorum


    harbi pc fiyatına ekran kartları vardı

    nova da da gördüm anakart 1049 dolar diyordu oha dedim harbi çok pahalı bazı şeyler




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hikmetg

    AMD Akıllı davranmak istiyorsa acilen 4800 serisinde indirime gitmesi gerekiyor. 4850 : 150$, 4870 ise 240$ yapmalı ve nvidia 'yı köşeye iyice sıkıştırmalı. nvidia kafasını kaldırırsa şüphe yok ki ağır bir darbe vurmak için hareketlenecek.

    AMD satış başarısının gazına gelerek en büyük benim edalarına kapılmamalı. Tıpkı AMD Athlon 'nun başarısı altında intel'i ihmal etmesi gibi. Ne oldu. İntel Core2 mimarisi ile AMD 'yi yerle bir etti.


    doğru söylüyorsun bu pc iş dünyası harbi çok tehlikeli bi anda batıp çıkabiliyorsun Bill Gates te öyle demişti google ın çıkışından sonra

    core 2 resmen geçmiş anakartların işini bitirdi
  • bekle bekle nereye kadar???bekliyoruz bakalım...ne olacaksa
  • Yani kart upgrade ederek performans elde edeceğimize .. sürücü upgradi yaparak performansı arttsın daha iyi . kartlara yatırım yapmaktan imanımız gevredi vallahi.. sürücüleri parayla yapsın lar 5-10 dolar vs. daha iyi .... Para kazanmayı çokta iyi biliyor bunlar
  • ATİ Nvidiayı yola getiriyor buda bize yarıyor...
  • İyi de maalesef ülkemize pek yansımıyor bu indirimler. Hep duyuyoruz fiyat indirimleri diye ama bize pek yansımıyor.
  • Nvidia tıpkı intel gibi ancak intelin şu an pek rakibi yok gibi.
    Ama nvidia nın ati gibi ceberrud bir rakibi var ve bunu yıllardır tecrübe etmesi gerekirdi.
    Kim bilir belki gizli bir hamle filan yapıp 55nm süreci dahilinde 260 ın fiyatını 199 usd ye çeker!!!
    O zaman piyasa çok karışır ve biz kullanıcılar atiye şükranlarımızı tekrar dile getiririz!!!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.