Video işleme kabiliyetleri bence AV receiver alınırken dikkat edilmesi gereken en son şeylerden biri, fakat bir çok kullanıcı için önemli bir kıstas. Home Theater dergisi çeşitli video testleri ile içinde üst model video işleme çipleri barındıran AVR'lerin video performansını karşılaştırmış. Test de kullanılan modeller aşağıda, yeni ekipman alacak kullanıcılar için faydalı olabilir.
Onkyo 875 ve Denon 5308. İkisinde de HQV işlemci var. Yanlız 5308'inki Realta HQV, 875'inki Reon HQV. Reon Realta'nın kırpılmış hali. Testte her ikisi de benzer performans göstermiş. Tek fark realtanın HD video için de noise reduction yapabilmesi.
Bu testi daha önce okudum. Home Theatre her ay geliyor bana. Internette 2 ay geriden yayınlıyorlar. Alıntı için teşekkürler.
Akseaus koyarken biraz çekinceliydim belki sen koymuşsundur diye aslında:)
Senin 875 ile aşkın nasıl gidiyor?
Ne farkeder hocam, koymuş olsaydım da tekrar iyidir..:)
875 ile hala balayındayız. Gayet memnunum. Yanlız bu aralar biraz ayrı düştük, aralıklı tatiller falan. Biraz istirahat ediyor. Ama çok şükür şu bela iş halloldu. Her tür testten geçti.
Bunun sebebi birazda kullanıcıların görüntüyü ayrı bir bağlantıyla, Receiver'e girmeden direk Tv'ye bağlamasından kaynaklanıyor.
Zaten kısıtlı bütçelerle anfi ve hoparlör kombinasyonunu oluşturan kullanıcılar, bu konuyu 2. plana atıyor.
Ama önümüzdeki yıllarda, Plazma ve Lcd tv'ler piyasa oturduğunda bu konu da bir önem kazanacak. Ama şu da var ki, eskiden beri pek alışkanlık değil bu bağlantı türü. Görüntüyü direkt tv ye bağlamak varken neden bir cihazdan daha geçireyim ki diye düşünülüyor.
quote:
Orjinalden alıntı: Akseaus
Video işlemcilerle ilgili konular pek ilgi çekmiyor maalesef Hi-def-man. Benim imzamdaki konu da öyle gariban gariban aşağı sayfalarda sürünüyor. :)
DefinitiveTechnology Bp7001Sc Front, Clr 2000 Center, 4 ad Bpx Rear ve SuperCube Reference. Acoustic Research Pro II Serisi ara kablolar. Pioneer Vsx-ax5ais 7.1 Thx A/V Receiver. Pioneer Dv-600, Toshiba Hd-Ep30Ke Hd-Dvd Player, Pioneer 515 Laser Disk Player, Chinon 9000 Super 8 mm Sesli Film Makinesi ,Pioneer 436 XDE 109 Plazma, Omnitronic Bd1520 Pickup. Audio Sound Studio 2x4 mm Hop. Kabloları. Pioneer A-A9-J Stereo anfi, Pioneer PD-D9-J, Monitor Audio RS8 Speaker. Oelhbach XXL5 High-End Speaker Cable, Ixos 716 High-End Analog Cable.
DT'de nasil bir goruntu iyilesmesi oldu ? HD maclarda biraz iyilesme oldu, diye yazmistin genel olarak yayin goruntusu iyilesiyor mu ? selamlar
quote:
Teste göre en iyiler:
Onkyo 875 ve Denon 5308. İkisinde de HQV işlemci var. Yanlız 5308'inki Realta HQV, 875'inki Reon HQV. Reon Realta'nın kırpılmış hali. Testte her ikisi de benzer performans göstermiş. Tek fark realtanın HD video için de noise reduction yapabilmesi.
Bu testi daha önce okudum. Home Theatre her ay geliyor bana. Internette 2 ay geriden yayınlıyorlar. Alıntı için teşekkürler.
DT'de nasil bir goruntu iyilesmesi oldu ? HD maclarda biraz iyilesme oldu, diye yazmistin genel olarak yayin goruntusu iyilesiyor mu ? selamlar
quote:
Teste göre en iyiler:
Valla hocam ben söylediğim şeyi tekrar ediyorum: Pioneer plazman varsa HQV'ye falan ihtiyacın yok. Hikaye. Sen hiç kafanı karıştırma bunlarla. 606 veya 706'ya yazılmaya devam. Bir de alternatif olarak bence Pio LX'leri de düşünebilirsin. Teknika bunlar hakkında iyi şeyler söylüyor. Orhan'dan bir fiyat al istersen.
DefinitiveTechnology Bp7001Sc Front, Clr 2000 Center, 4 ad Bpx Rear ve SuperCube Reference. Acoustic Research Pro II Serisi ara kablolar. Pioneer Vsx-ax5ais 7.1 Thx A/V Receiver. Pioneer Dv-600, Toshiba Hd-Ep30Ke Hd-Dvd Player, Pioneer 515 Laser Disk Player, Chinon 9000 Super 8 mm Sesli Film Makinesi ,Pioneer 436 XDE 109 Plazma, Omnitronic Bd1520 Pickup. Audio Sound Studio 2x4 mm Hop. Kabloları. Pioneer A-A9-J Stereo anfi, Pioneer PD-D9-J, Monitor Audio RS8 Speaker. Oelhbach XXL5 High-End Speaker Cable, Ixos 716 High-End Analog Cable.
abi görüntü işleme istiyosan . bunu 80 kere gözlerinle test etmelisin her kezin gözüne göre değişeceği söylenmekte . iyileşme durumunun . yazdılar daha önce denk gellmedıyse okuduklarım benım sadece görüntü işleme yapan cihazların bu işi hakkıyla yaptığı yönün de . bende ki 875 yada denon 5308 deki çipler ve işlemciler bile hikaye abi . kerdeşin olarak söylüyorum bunları boş şeylere kapılma diye içimden geçiyor
quote:
Orjinalden alıntı: felmali
abi bunlar iyi de
quote:
Teste göre en iyiler:
En baba video processor lu AVR'yi de alsan TV'nin processorunu bypass edemiyorsun, Pioneer Kuro kalitesinde bir processor tek başına daha iyi bile sonuç veriyor. Akseaus a katılıyorum.
Bence Onkyo larda alınması gereken Ultra sertifikalı 80x serisi gene de, 806nın gücünü biraz kırpmışlar boyutlarını biraz ufaltmışlar bu arada.
Pioneer, kuro'lardaki processoru kendi AVR'lerinde niye kullanmıyor ki? Acayip iş yapar, upscale içinde başka bir işlemci kullanır olur biter
Edit: cevabı da kendim buldum, bu sefer de kuro satamaz değ