|
albani -> Cevap: TOSHİBA 2G ZF575 SERİSİ (25 Ekim 2008; 20:19:39)
|
İyi akşamlar Beyler bazılarınız sanırım bir takım şeyleri karıştıyor! örneğin olayın bir kere TNB ile ne alakası varki! TNB hak.ben zamanı gelince bazı şeyler yazıyorum ama,bazı olaylarda sapla-samanı birbirinden iyi ayırt edeceksiniz! Bu arada ZF575 diye bir başlık var ve oradan devam ederseniz iyi olur,yüzlerce başlık açılıyor sitede,sonra çoğu insan takip edemeyip haklı olarak şikayet etmektedir! Dolayısıyla ben özellikle ZF355 başlığını açarken 575 ide bilerek ilave etmiştim ve ilk msg ımda bu yukarıda gördüğünüz Sn.atsuma nın alıntı yaptığı mesajdı++ ------------------ Üretim/Satış v.s tüm konular Toshiba ana firmasının bir tercihidir,burada TNB faktörü diye bir şey söz konusu olamaz+ TNB,TR de bir çok Tosh ürününün sadece Distribütör firmasıdır,beğenirsiniz-beğenmezsiniz,şahsen bende beğenmiyorum ama ben yorumları sadece TNB nin TV konusundaki,durumlarına göre yapıyorum! üstelik TF de bu konuyu ilk açtığımda oldukçada eleştirmiştim! Bunlar ayrı şeylerdir,sattığı mal ise ayrıdır,TNB firması Tosh gibi bir panel satıyorsa,ben alırım vede aldım+ Ancak burada her şey TNB değildir ve benide fazla enterese hiç etmiyor,ben ""papaza kızıp oruç bozan"" adam değilim!!! Tosh dünyada kendisini panel aleminde çok ciddi ispatlamış bir üreticidir+altyapısında tutupta,aklınıza gelmeyen sektörlere kadar bir numaralı üreticidir!beni bunlar ilgilendirir,kısaca beni mal ilgilendirir,TNB de zaten gördüğüm kadarıyla TR deki diğer Distribütör firmalardan kötüde değildir,hatta bazılarından iyidir bile,TR de asıl sıkıntı TNB değil,genel olarak bütün Distribütör firmalar biz müşterilere karşı sıkıntılıdır,dikkat ederseniz bütün markalardan çeşitli şikayetler geliyor Distribütör firma/Servis/Garanti v.s konusunda, dolayısıyla TNB ye değil hepsine yüklenmek gerekiyor! ""al birini-çal ötekine"" misali!!! hangisi süper dört-dörtlük hizmet veriyorki! ------------ -Atsuma sormuş>>SD yayınlar diye>>evet bahsettiğin kanallar örneğin veya DVD/DivX v.s v.s kısaca "HD" harici bütün kaynaklar "SD" dir OK mi?? -Caution ise TNB ye bindirmiş ama,buda onların hiç umurunda olmaz! takma kafanı sen böyle şeylere -Upscale oalyınıda sanırım yanlış anlıyorsunuz,böyle bir şey sizin anladığınız manada "YOKTUR" bu olay sadece yayının durumuna göredir!!! Bunuda belirtmiştim sanırım 575 yazımda! atlamayın bunu! SD lerde genel olarak bir standart olmadığından dolayı her yayın anında upscale edilecekte 1080 olacak diye bir şey kesinlikle söz konusu değildir!!! Ancak genel olarak Tosh özellikle HDReady/FULLHD bütün serilerinde SD lerde olabildiğince başarılıdır,en alt modeli olan AV5x serisinde bile güzelden öte çok iyi bir SD kalitesi vardır!!bunuda ilgili başlıkta görebilirsiniz+ FULLHD lerde ise,tekniği gereği elbette bozulma v.s olacaktır ki bu olay bütün FULLHD LCD lerde böyledir,ama örneğin ZF355 lerde>>SD ler olması gerekenden çok iyidir,üstelik TR de neredeyse sadece 46" sı kullanılmasına rağmen ebat büyük olmasına rağmen SD ler son derece iyidir,keza yayın kaliteside yüksekse süper denilebilir(bir LCD ye göre,çünkü bunlar PDP değildir ve onlar kadar SD lerde başarılı olamasalarda ben özellikle 46" olmasına rağmen SD leri son derece başarılı buluyorum,yani bundan iyisi "Şamda Kayısı"misali olur[:D] Ben bugün itibarıyla tam bir sene oldu ZF355 leri incelemeye alalı,TR de de ilk ben işledim ZF355 konusunu böyle en ince detayına kadar+ USA/İngiltere den hergün takip ettim,notlar tuttum v.s v.s+ Bu model çok çok iyi arkadaşlar,parasına görede bana göre en iyisi diyebilirim,ben teknik olarak çoğu şeyide bildiğim için,bunu rahatlıkla söylüyorum,zaten kendimde kullanıyorum! Bu seriye laf ettirmem,zaten hiç bir ülkede de böyle bir şey görmedim!!!ZF355 için konuşursam+ Hata/Arıza v.s payı en az TV! Ancak geçenlerde çıkan bazı hatalar ve bizdede çıktı bazı bir kaç arkadaşta ki bu olay dünyanın her yerinde oldu,ama her marka/model/seride o kadar fazla şeyler oluyorki Tosh ların durumu bunlara bakarak en minimumda dır,bunuda çok idalı söylüyorum! "Line-defect" dediğimiz bir hata oluştu,USA/İngilterede de bazı sitelerdeki üyelerde gördüm,TV değişerek olay hallediliyor,TR de ise bir kişide sanırım oldu(bizim bildiğimiz/duyduğumuz>>"Giryanmavi" arkadaşta çıktı,ve onunda parası iade edilecektir,sanırım bugün edildi veya P.tesi) TV si değişemiyor,çünkü ZF355 ellerinde yokmuş(bana pek inandırıcı gelmedi ya)!! "Z" serisi teklif ettiler,bunuda ben Giryana kabul ettirtmedim! Ama USA/İngiltere de stoklarda fazla olduğu için şimdilik değişim yapılıyor,ancak oran büyük ihtimalle yine azdır++ Ben bu olay çıkınca hemen tipik bir "panel" arızası dedim ve bu olayı USA/İngiltere deki 2 ayrı Foruma da yazdım(+bir kaç foruma daha yazmıştım) İlk önce Board dedi kimileri!! veya başka şeyler ama ben "Samsung" panel olduğu için,kesin panel arızası dedim!!!gerçi olay hala net belli değil ama bana göre Samsung panel arızasıdır bu olay,başka bir şey değil,bunuda şöyle anlıyoruz,örneğin USA da birisinin panelinde bu arıza olunca,Servis yeni bir MainBoard ile gelmiş müşterinin evine!!(hangi akla hizmet anlaşılır değil) TV yi halının üstüne yatırmış ve Board değişmiş ama hikaye tabi,yine arıza devam ediyor[sm=s20.gif] ülen sen nereden anladın şak diye Board tan olduğunu,demekki USAda da böyle dandik Servişler varmış,tabi arıza devam ettiği için o kişinin TV si değişti,ama gelen TV de yine 2 ay sonra aynı arıza çıkınca ben "KESİN" panel diye tanı koydum!!! Paneline gelirsek,Samsung S-LCD nin,herkesin bildiği S-PVA tipi Modül kullanılıyor,nerede kullanılıyor>>Samy/Tosh/Sony nin High-End yani en üst serilerinde ayrıca Mid-Level dediğimiz Orta-seviye modellerde de bazı markalar bunları kullanıyor Sony/Samy/Tosh firması+ Bu paneller "Siyahta bugün en iyi panellerdir",Sharp ASV hariç+ Dolayısıyla üreticilerde mecburen bu panelleri kullanıyor,sadece LGE/Phil/Hitac ve bazı diğer ana üreticiler ise ağırlık olarak IPS kullanıyorlar ama herkes kabul ediyorki en iyi paneller S-PVA ve Samsung üretiyor bunları,ama sıkıntı panelde işte,dolayısıyla Sony de yada Tosh ta ve hatta Samy de çıkan ve genellikle(hatta büyük çoğunluk)arızalarda bu modüller yüzünden olmaktadır,bana göre aman-aman kalitede paneller değil bunlar,kötünün iyisi gibi! Bakınız son günlerde ben TR de ve özellikle dışarda çok fazla Dead-pixel sorunu görüyorum,hangi panel yine malum Samy nin "S-PVA" sında[sm=s20.gif] Daha Ghosting/Smearing/Bluring v.s v.s hiç saymıyorum bile,hele hele Backlight bleeding ide hiç saymıyorum!!! ----------------- Tosh a gelirsek ve konu 355/575 ise,hata payı son derece düşük gitmektedir+ ---------------- Bir önemli bilgide şu olacak sanırım>>Tosh bildiğim kadarıyla ZF355 serisini iptal etmiştir!!!! ZF575 olarak çıkacak seride ise model numarası sanırım değişti ve 555 oldu,yada 575 başka bir model olarak çıkacak,bu konular bana çok karışık geldi ve hala çözemedim,üstelik Toshiba Almanya ana sitesinde model "555" olarak görülmektedir bu model ise bizim beklediğimiz "Resolation+" veya Cell-chip dediğimiz TV modelidir,yani 575 böyle geldi sanıyorum,ama model numarası hiç önemli değil 555 ise bu yeni modeldir "Cellchip" li++ TNB ye gelirsek,bundan dolayı artık ZF355 leri getirmeyecektir(öyle tahmin ediyorum),zaten pahalı fiyatı yüzünden satamadığı bu model yerine sanırım yakın bir gelecekte 555 leri getirecek olabilir++ Tabi bunlar 355 ten daha iyi bir seri,ama bana bugün için 355 fazlasıyla yetmektedir++ --------------- Not;bu arada Sn.Atsuma,kardeşim lütfen bu açtığın başlığı kapat ve o ilk msg ve daha sonra msg atanlarda msg larını asıl ZF355/575 başlığına taşısınlar mesajlarını!! Bir sürü başlıktan gitmez,kaldıki ayrı ayrı başlık açılacak bir durumda yoktur ve oradaki ilk msg ı alıp yeni başlık açmak konuyu dağıtır,tek başlıktan devam etsin lütfen++ Selamlar
|
|
|
|