yakın bir zamanda 3000ytl civarına lcd tv alacağız ama bir türlü karar veremedim. şu an düşündüklerim:LE40A656,LE-40F86BD,SONY KDL-40V4000, KDL-40W4000
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onno92 -- 26 Temmuz 2008; 3:15:18 >
2 üstteki yorumda verilen linkte samsung'daki parlak ekranın rahatsız edici olabileceği söyleniyor. Bunun dışında samsung 40a656 Sd yayında daha iyiymiş. Ama samsung'lar neredeyse Sony'i yakaladı ve yeni çıkacak 100 hz Sony'ler daha başarılı denmiş. Tabi ben bu arada bu sitelerde hiç Philips yorumuna rastlamadım mesela.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m@ni@c67 -- 23 Temmuz 2008; 18:46:19 >
Ps3 için kullanıcaksan tabiki Sony alcaksın, 40w4000 de neredeyse hiç input lag yokken samsung'da 60ms fazla lag var, game mode açılınca hızlanıyormuş fakat bu seferde görüntü kalitesi düşüyormuş, Sony'de hiç bir ayarla oynamane gerek yok zaten oyuna hazır !
Samsung'un 100hz'si sorunlu ve tam oturmamış, yine üstteki linklerden okuyabilirsin, ben olsam üşenmez okurdum...
Ps3 için kullanıcaksan tabiki Sony alcaksın, 40w4000 de neredeyse hiç input lag yokken samsung'da 60ms fazla lag var, game mode açılınca hızlanıyormuş fakat bu seferde görüntü kalitesi düşüyormuş, Sony'de hiç bir ayarla oynamane gerek yok zaten oyuna hazır !
Samsung'un 100hz'si sorunlu ve tam oturmamış, yine üstteki linklerden okuyabilirsin, ben olsam üşenmez okurdum...
input lag olayı hdmi dan gelen görüntünün tv'de 60 ms gecikmeli olarak mı gözükmesi?
peki dvd film izlerkende aynı sıkıntı olur mu samsungta?
Input lagdan bahsediyorsan benim bildiğim bir zararı olmaz dvd'de, eğer görüntü 60ms gecikince, ses de 60ms gecikiyorsa hiç sorun olmaz, yoka sync sorunu olur, ama sanmıyorum böyle birşey olacağını. Yine de buna ustalar daha iyi cevap verir.
arkadaşlar, konuyla ilgili olmasa da 6 serisinin artık samsung'un en üst modeli olmadığını belirtmek istiyorum. yakında plazmada 1 yeni seri ve lcd lerde 2 yeni seri daha çıkacak ve bunlar serisinin üzerine geliyor olacak. 7-8-9 serileri ve bu yeni serilerde 10 bit panel de olacak. yani bunca zamandır sony de x yada w serisiyle karşılaştırılan 6 serisi aslında bu sony deki bu serilerin rakibi olmadığı geç de olsa ortaya çıkmış olacak.
yazılarımda hep belirttiğim üzere 10 bit panellerin maliyetlerinin farklı olma durumunu da sanırım göreceğiz ve yazdıklarımız doğrulanmış olacak.
arkadaşlar, konuyla ilgili olmasa da 6 serisinin artık samsung'un en üst modeli olmadığını belirtmek istiyorum. yakında plazmada 1 yeni seri ve lcd lerde 2 yeni seri daha çıkacak ve bunlar serisinin üzerine geliyor olacak. 7-8-9 serileri ve bu yeni serilerde 10 bit panel de olacak. yani bunca zamandır sony de x yada w serisiyle karşılaştırılan 6 serisi aslında bu sony deki bu serilerin rakibi olmadığı geç de olsa ortaya çıkmış olacak.
yazılarımda hep belirttiğim üzere 10 bit panellerin maliyetlerinin farklı olma durumunu da sanırım göreceğiz ve yazdıklarımız doğrulanmış olacak.
peki bu yeni paneller ne zaman gelecek. ben haftaya almanyada olacağım döndükten sonra 1 haafta içinde alınacak tv. yani 1 ay içinde çıkması lazım ki bir de benim ekstra 2 hafta bkleyebileceğim meçhul