Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
TEKNOSA'nın müşteri aleyhine manevrası-SANSUI rezaleti

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> Receiver modelleri >> TEKNOSA'nın müşteri aleyhine manevrası-SANSUI rezaleti Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Powershot S2

23 Temmuz 2008; 0:02:55 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Bugun teknosa'dan SANSUI SFA_5100 model uydu alıcı alma gafletinde bulundum.Memleketteki dedem ve ninemin turksat kanallarını izlemesine yetecek bir uydu alıcı bakıyordum..Forumda yumatu IQ serisinin yeterli oldugunu okumuştum.Ama teknosa'da bu marka yoktu.Herneyse teknosa'dan sansui marka uydu cihazını peşin olarak aldım.Aldıktan sonra memnuniyetsizlik durumunda para iadesinin olmadıgını bunun yerine hediye çeki saçmalıgının oldugunu öğrendim.(bunu öğrendiğimde magazadan çıkmamıştım,peki şu an,şimdi geri vermek istesem para iadesi olmaz mı dedim,yetkili buna da hayır dedi)Neyse cihazı aldım eve geldim,taktım tv'ye,cihazda kaçıncı kanalı izlediğimizi gösteren dijital gösterge yok..siyah cam kısım var ama içine lcd panel konulmamış,reyon görevlisinin de bu konuda uyarıda bulunamayacak kadar bilgisiz oluşu ayrı güzellik oldu.Sonra uyduda kanal aramak-kaydetmek çin işkencesi..Emin olun uğraşılsa bu kadar kullanışsız cihaz yapılamazdı.

Evde kullandıgımız nextstar cihazı öpesim geldi vallahi

Paketledim,götürdüm.Amacım para iadesiydi ama bir kanun maddesini 2008 mayıs ayından itibaren kendilerine zırh yapmayı seçen teknosa para iadesi yapmadı.Hediye çeki verdi(müşterinin parasına göz dikme politikası).Durum budur.Müşteri lehine olan durumu müşteri aleyhine çeviren teknosa'ya lanet olsun,kapısından bir daha içeri girmem.Bu sansui marka cihazları da bedavaya verseler kabul etmem bundan sonra.

Düzeltme:cümle yapısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powershot S2 -- 23 Temmuz 2008; 0:41:00 >

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
yedikeresekiz

23 Temmuz 2008; 1:28:12 

o ekranda kanalların numaralarının çıkması lazım. cihaz hatalı olabilir bence değişim isteyin. bir de direk müdürüyle görüşün elemanlar genelde sallıyorlar işi yokuşa sürüyorlar

arkadaşlar promosyon broşür katalog başlığı üst konu olsun diyorsanız ankete oy verin http://forum.donanimhaber.com/m_23487882/tm.htm
konu üst konu olana kadarburdan takip edebilirsiniz adres http://teknokatalog.blogcu.com/
Powershot S2

23 Temmuz 2008; 1:58:53 

Üstad,bu kadar hoşnutsuzluk üzerine bir de ürünü aynı gün iade etmek istediğim için hediye çekini en erken yarın verebileceklerini söylediler.Adresime postalayacaklardı.Ben de ürüne karşılık gelecek kadar malzeme aldım,terkettim mekanı,takas gerçekleşti yani.

Bu işin kanuni yönünü araştıracagım.Eğer uygulamalarında bir kanunsuzluk bulursam dava açmaktan geri durmayacagım.

Yukardaki mesajımda hediye çeki verdikelrini yazmıştım,hediye çeki verilecegine dair yazı almıştım kendilerinden,hediye çeki dedğim odur..Durum orada 3-5 kez değişiklik gösterdiğinden(30-40 dakikalık tartışma süresince) bu düzeltmeyi(hediye çeki verdikleri ibaresini) yapma gereği duyuyorum.

Şubede idare bölümündeki üst düzey yetkiliyle görüştüm.
Sonuçta ürüne karşılık gelecek kadar mal aldım ve çıktım.Sonuç budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powershot S2 -- 23 Temmuz 2008; 2:03:59 >

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
yedikeresekiz

23 Temmuz 2008; 2:43:55 

yani sen ürünün ayıplı mal olmasında yola çıkıp itiraz edebilirsin. ayıplı malde iade zorunludur. ayrıca tüketici kanununda da iade nin koşulları yazar iade çeki teknosanın kendi kuralı gibi

arkadaşlar promosyon broşür katalog başlığı üst konu olsun diyorsanız ankete oy verin http://forum.donanimhaber.com/m_23487882/tm.htm
konu üst konu olana kadarburdan takip edebilirsiniz adres http://teknokatalog.blogcu.com/
tulamistad

23 Temmuz 2008; 4:46:53 

ah arkadaşım ben bundan önce şikayetvar.com gibi bir sitede galiba teknosadan çok şikayet eden kişileri gördüm çeşke sende okusaydın onları. ama şunu diyiğim sabıkası baya kabarık olan bir siteden fiyatlar yarı yarıya olsa bile genede almam almayacağımda

geexer

23 Temmuz 2008; 14:59:23 

Almadan önce gene bi altını üstünü karıştırman lazım adamlrdada hata var anladığım kadarıyla

Only fools are enslaved by space and time (Sadece aptallar zaman ve mekanın esiridir)
theraptorx

23 Temmuz 2008; 19:22:22 

Teknosa, bürokrasi cenneti.Devlet dairesi bile o kadar uğraştırmıyor

Xbox 360 PAL ; Wii NTSC-U ; Toshiba Regza 32" ;Yamaha 663 Amfi ; Kef 3005 Haparlör Seti
grrdn

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

23 Temmuz 2008; 20:01:19 

Yine teknosa yine şikayet

spyae

23 Temmuz 2008; 23:14:46 

teknosa bence kendi kuyusunu kazıyor,alternatifsiz değiller.Bunu bu şirketi yönetenler farkedemiyor mu?
Sadece bu durum ile ilgili konuşmuyorum,teknosadan notebook aldığımın 3. günü sorun çıkınca bana teknik servis yolunu gösteren zihniyetten söz ediyorum.Bu gibi durumlar çoğaltılabilir.
yzy.

22 Eylül 2008; 4:08:13 

arkadaşlar teknosa bilinçli müşterinin alışveriş yapaçağı bi yer olarak açılmamıştır bunu unutmayın...
reklamları ve satış persolneli tamamen tüketiciyi aldatmaya yöneliktir zamanında benimde yolum oraya düştü bir maus yüzünden istemediğim durumlara düştüm fiyatlarıda ateş pahası

PohPohPerisi

Sisteme Gözat

22 Eylül 2008; 20:12:56 

4822 sayılı Tüketicinin Koruması hakkındaki kanunda belirtilen, müşterinin 7 gün içinde hiçbir gerekçe göstermeden ürünü reddetme hakkı dahilinde iade ve değişim işlemleri yapabilmektedir.
Teknosa, ürün değişim ve iadelerinde 4822 sayılı yasa ile değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunda belirtilen esasları, müşteri memnuniyeti açışınsan alt sınır olarak kabul eder.

Bu kanun numaralarını ezberleyin ve size yapılacak her türlü itirazda muhatabınıza bu kanunları iyi bildiğinizi ve gerekise en yakın Belediyelerin kurduğu Tüketici Danışma bürosuna götüreceğini vurgulayın. Bu tür basit prosedürler çok kısa sürede halloluyor.

pelstina

23 Eylül 2008; 14:55:42 

teknosa konusunda aslında yapacak fazla bişey yok

hafta sonları gidin, iğne atsanız yere düşmez

çünkü insanlarımız bilinçsiz ve teknolojiyi de aynı bilinçsizlikle tüketiyor

DATRON TW7M
Sony Ericsson W810i
Samsung Digimax S500
Samsung VPD351
i-river T20
CΛRNIVΛLE

23 Eylül 2008; 17:36:52 

bir de reklamlarında ballandıra ballandıra anlatıyorlar yok geri alırız değişim yaparız diye..hepsi kandırmaca.sadece teknosa değil, bütün teknoloji marketleri kandırıyor halkı..devletin bunlara karşı önlem alması lazım, varsa tüketici kanunları, buna uyacak kardeşim...valla artık elektronik ürün almaktan soğuyorum, canım istemiyor sorun çıkacak diye...

einhander

24 Eylül 2008; 13:41:43 

uzak durulması gereken bır yer kımseyede tavsıye etmedım sımdıkeye kadar

http://www.oyungezer.com.tr/
barsoy

Sisteme Gözat

24 Eylül 2008; 16:29:13 

teknosa ve benzeri mağazaları artık sadece internette görüp de almadan önce canlı görmek istediğim ürünler için geziyorum. Bir de alıcı gözüyle gezip ,onu bunu kurcalayıp, cevap alamayacağınızı bildiğiniz sorular sorup, birden vazgeçmiş gibi çıkıp gitmek iyi oluyor. Artık böyle yapıyorum, çünkü benim de elimde hiçbir işime yaramayan 150 YTL'lik bir teknosa iade çekim var. Bir nevi intikam