benim oc hakkından sorunum var işin içinden çıkamadım biostan fsb yi arttırıyorum ama pc açılınca bütün ayarlar standart çıkıyo yaptığım ayarlar olmuyo kafayı yiycem
sistemim Q6600 2,40ghz işlemci asus P5N-E SLI anakart 2x1 gb 800 mhz kingston ram 8600gt 512 mb ekran kartı seagate 250 gb hdd 2x dvd rw skystar2 tv kartı asus vento ta 915 350w kasa
nette biraz araştırdım işlemcim 3,00 ghz de stok fanla stabil çalışabiliyomuş bende böyle bi durum var neden yapmayım dedim
bios ta advanced > jumper free configuration > al tuning > manual yaptım system clock 100 voltage control auto fsb & memory config > fsb - memory clock mode > linked yatım fsb - memory ratio > auto fsb (QDR) mhz (1066) > 1333 yapıyorum f10 yes diye ok liyorum ama pc açılınca yeniden eski ayarlarda çalışıyor
asus AI boosterle 300 fsb ile 2700 mhz de iyi çalışıyo ama 332 fsb yapınca akran donuyor ve AI booster de 332 fsb üstüne çıkmıyor limitimi bukadar acaba ?
ramlerdemi problem yaşıyorum kasanın üzerinde gelen 350 w psu yetersizmi geliyor
konuya bi el atsanızda sorunum ne öğrenip ona göre müdehale etsem kafayı sıyırıcam ya
resimlerdeki yerlerde ne gibi değişikler yapmam gerekli???
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotii -- 22 Temmuz 2008; 21:42:20 >
intel core2 quad Q6600 2,40 GHZ@3,00GHZ, ASUS P5N-E SLİ, 2*1 GB 800MHZ DDR2 DUAL KİT KİNGSTON , 8600GT 128 BİT 512 MB, seagate 250 GB HDD , 932NW 19'' SAMSUNG LCD, ASUS TA 915 ATX 350W KASA SUNBEAMTECH CORE-CONTACT FREEZER ULTRA CPU SOĞUTUCU, 2 ADET LG DVD RW , SKYSTAR2 TV KARTI
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavizaman -- 18 Ağustos 2008; 2:56:08 >
beni aydınlattığın için teşekkür ederim arkadaşım anakartı oc için almamıştım bütçem ona yettiği için bu kartı seçtim ben fazla oc yapmak istemiyorum zaten 3,0 - 3,2 ghz olsa yeter bana soğutma konusuna gelince sunbeamtech core-contac freezer soğutucu aldım 2,7 ghz de 2 saat test ettim 50 dereceyi geçmedi çekirdekler ama 2,7 den sonra kasıyor ben psu dan şüpheleniyorum 350 w azmı geliyo diye sistemde 2 adet dvd rw var skystar2 tv kartı 3 tane 120mm fan 1tane 80mm fan bence buda bi etken gibi geliyo daha güçlü bir psu lazım daha fazla oc için 3,2 yapsam yeterde artar ilerde para konusunda rahatladığım zaman değiştiricem o zaman anakartı sağol herşey için
intel core2 quad Q6600 2,40 GHZ@3,00GHZ, ASUS P5N-E SLİ, 2*1 GB 800MHZ DDR2 DUAL KİT KİNGSTON , 8600GT 128 BİT 512 MB, seagate 250 GB HDD , 932NW 19'' SAMSUNG LCD, ASUS TA 915 ATX 350W KASA SUNBEAMTECH CORE-CONTACT FREEZER ULTRA CPU SOĞUTUCU, 2 ADET LG DVD RW , SKYSTAR2 TV KARTI
3ü kar sayacağız bu kartla 3.0ün üstünü taşımaz gibi. yapanları bulup sistemlerini incelersen faydası olur. onlar kart üzeri soğutmayı komple değiştirmişler kuzey köprüsünü cpu fanını falan.. o da yeter 4 çekirdek için bana gerçi.. sistemin çektiği wattı şuradan ölçebilirsin. http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
bende yarın öbürgün ısmarlayacağım işlemciyi aksilik çıkmazsa bende sadece 80lik fan var onu 92lik yapacağım 80liğide öne takarım diyorum sistem 40larda sıcaklık olarak
bugün sistemden dvdleri tv kartını ve ek fanları çıkardım psudan kazanç yapayım diye bide öyle deneyim dedim ama gene olmadı bu sefer 2,880 ghz kadar çıktım ama üstüne çıkamadım gene yetersiz geldi verdiğin sitedeki resimlere göre denedim aynı ayarları yaptığımda ise mavi ekran çıktı bunu anlayamadım neden böyle yaptı aynı sistemde onlar nasıl 3,0 ghz oluyo bizde olmuyo bence kesinlikle psu yetersiz kalıyo....
sıcaklıklar ne alemde? olmadı derken bootta mı geliyor mavi ekran hatası? ayrıca bios sürümünün de 0608 olması daha iyiymiş yapanlar öyle demiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavizaman -- 23 Ağustos 2008; 20:00:24 >
almışsın fıstık gibi işlemci afiyet olsun ama parçalara yazık diil mi al eski p4 falan uğraş uğraşabildiğin kadar benim psu 400w ama donanım yok zaten biraz daha sürerse yeni bilgisayar almam bascam oc u
sıcaklıklar iyi 2,880 40 derecelerde çekirdekler anakarta 39-40 larda sıcaklıklarda sorun yok mavi ekran tam hoşgeldiniz yazısından önce geliyo bios 1101 benim update etmiştim şimdi bu daha yeni olduğu için 0608 i yüklemiyo herhalde mavi ekran ondan çıkıyo
almışsın fıstık gibi işlemci afiyet olsun ama parçalara yazık diil mi al eski p4 falan uğraş uğraşabildiğin kadar benim psu 400w ama donanım yok zaten biraz daha sürerse yeni bilgisayar almam bascam oc u
kardeş parçalara neden yazıkmış onu anlayamadım ????