Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Performans İçin Ram Zamanları Nasıl Olmalı?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ram >> Performans İçin Ram Zamanları Nasıl Olmalı? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Andrew

Sisteme Gözat

22 Temmuz 2008; 21:09:02 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Yeni aldığım 2 X 1 GB Kingston DDR 2 Ramlarımın Zamanları 6-6-6-18

Birkaç konuda zamanlar hakkında birkaç bilgi okuyunca kafam karıştı.

Ramların hızlı çalışması için bu zaman ayarlarının yüksek mi yoksa düşükmü olması gerekiyor.?

yuemrek

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

22 Temmuz 2008; 21:19:06 

Zamanlama ne kadar düşük olursa daha iyidir.

Yani 6-6-6-18 e göre 5-5-5-15 daha iyidir.

The club of Walkman phones
Andrew

Sisteme Gözat

22 Temmuz 2008; 21:23:15 

Peki Biostan ben manual olarak ayarlayıp bu değerleri düşürsem yani 5-5-5-15 yapsam performans arttırmış olurmuyum?

yuemrek

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

22 Temmuz 2008; 21:37:48 

Tabiki Biosdan ayarlayabilirsin.

The club of Walkman phones
Andrew

Sisteme Gözat

22 Temmuz 2008; 21:45:57 

Everest programında baktığımda düşük frekansların zamanlarının da düşük olduğunu görüyorum.Ben de biostan düşürdüğümde frekanslarda da düşüş olur mu.Anakart P45 chipetli olduğundan everest bazı detayları göstermiyor o yüzden soruyorum.

Bir de tavsiye edilen zaman ayarları nasıl olmalıdır.

Ekteki dosya (1)

Hs*ManiA

22 Temmuz 2008; 22:31:10 

ne kadar düşüq zamanLama oLursa daha ii oLur

800mhz de 4*4*4*12 makuL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hs*ManiA -- 22 Temmuz 2008; 22:30:33 >

İNTEL c2d e6600@3.2ghz(max4.2ghz) with AC FREEZER 7PRO ~ GİGABYTE 965P DS3P rev3.3 ~ XFX 8800GTS G92 820*2025*2200 with Zerotherm Hurricane ~ GEİL 2x1gb ddr2 667mhz@1000mhz(1140max)5*5*5*15 ~ SEAGATE 250gb ST3250620AS ~ FSP EPSİLON 600w ~ FEEL HURRİCANE2 ~ HP 1702 17' ~ A4TECH X750F ~ A4TECH G600 ~ CREATİVE T5200 5.1
NEGA

Sisteme Gözat

24 Temmuz 2008; 0:58:47 

quote:

Orjinalden alıntı: Andrew

Everest programında baktığımda düşük frekansların zamanlarının da düşük olduğunu görüyorum.Ben de biostan düşürdüğümde frekanslarda da düşüş olur mu.Anakart P45 chipetli olduğundan everest bazı detayları göstermiyor o yüzden soruyorum.

siz zamanlamaları düşürecekseniz ilgili bölümün kontrollerini manual kendi kullanımınıza getirerek sadece zamanlamalar ile oynayacaksınız frekans bu şekilde sabit kalacak eğer girdiğiniz değerlerde çalışmıyor ise pc açılmayacak veya belli bir yere kadar gelip reset atacaktır deneme yanılma yöntemi ile en stabil düşük zamanlamaları bulabilirsiniz bulduğunuz ve çalışmayan bazı zamanlamalarda ram voltajda isteyebilir tüm bunları dikkate alarak overclock işlemini yapınız kingston ddr2 800 mhz ramler 2 x KVRD2N5-1G ise normal zamanlamaları 5 5 5 15 olması gerekirdi elinizdeki ramlerin kodlarını yazabilirseniz daha detaylı yardımcı olunabilir eğer 6 6 6 18 ise 5 5 5 15 e manual olarak ayarlamanız işlemcide hızaşırtma uygulamadınız ise yeterli olucaktır.

KADER SANA SUNULAN YOLLARI SEÇEBİLMENDİR
Master_Evil

24 Temmuz 2008; 1:04:37 

ben de öğrenmiş oldum teşekkürler

Road to 2010
Andrew

Sisteme Gözat

24 Temmuz 2008; 20:52:25 

İlginizden dolayı teşekkür ederim.Kullandığım ramlar KINGSTON 1GB DDR2 800MHZ CL6 MEMORY KVR800D2N6/1G hepsiburadadan satın aldım ama şimdi dikkatimi çeken ramlarda CL6 yazması ben bu ürünleri alırken CL5 yazıyordu değiştirmişler.

quote:

Orjinalden alıntı: NEGA

quote:

Orjinalden alıntı: Andrew

siz zamanlamaları düşürecekseniz ilgili bölümün kontrollerini manual kendi kullanımınıza getirerek sadece zamanlamalar ile oynayacaksınız frekans bu şekilde sabit kalacak eğer girdiğiniz değerlerde çalışmıyor ise pc açılmayacak veya belli bir yere kadar gelip reset atacaktır deneme yanılma yöntemi ile en stabil düşük zamanlamaları bulabilirsiniz bulduğunuz ve çalışmayan bazı zamanlamalarda ram voltajda isteyebilir tüm bunları dikkate alarak overclock işlemini yapınız kingston ddr2 800 mhz ramler 2 x KVRD2N5-1G ise normal zamanlamaları 5 5 5 15 olması gerekirdi elinizdeki ramlerin kodlarını yazabilirseniz daha detaylı yardımcı olunabilir eğer 6 6 6 18 ise 5 5 5 15 e manual olarak ayarlamanız işlemcide hızaşırtma uygulamadınız ise yeterli olucaktır.

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ram >> Performans İçin Ram Zamanları Nasıl Olmalı? Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Zotac 8600GT Zone video
Zotacın sessiz ve serisi Zone ailesinden 8600GT mercek altında
Asus Striker Extreme 680i SLI
ASUS un n680i SLI cipsetli anakarti hem performans hem de gorunume onem verenlere hitap ediyor

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar