slm arkadaşlar notebook sürekli fişde takılıyken pilini cıkarmalımıyız bi zararı olur mu sürekli fişinin takılı olması yani batarya ile alakalı bi problem olur mu yapılması gereken en dogru şey nedir
UPS ile kullanıyorsan pili çıkartabilirsin.Fakat doğrudan fişe bağlıyorsan, elektrik kesilmelerinde bilgisayarını riske atmış olursun. Yani pil ile kullanmak pile "hiç" zarar vermez demek çok iddialı olur fakat elektrik kesilmelerinde bilgisayarında oluşacak hasar pilin değerinden çok daha fazla olabilir. En iyisi, UPS yok ise pil takılı kullanmaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocaturk84 -- 25 Temmuz 2008; 22:11:55 >
ben normalde pil ile kullanıyorumm pilim bitince adaptörü takıyorum adaptör zaten sürekli fişde sadece pc ye baglı diill pilim biitince %100 doluncaya kadar cıkarmıyorum dolunca tekrar cıkarıyorumm bu şekilde
Sürekli fişte kullanmak daha iyi.Doldur-boşalt yapmak pilin ömrünü daha çabuk tüketir.
bencede
BİR PKK MAĞARASININ DUVARINDAKİ YAZI:EĞER BİR ASKER SİZİ GÖRDÜĞÜNDE DURMADAN ATEŞ EDİYORSA ACEMİDİR MERMİSİ BİTİNCE YANINA GİDİN,EĞER BİR ASKER SİZİ GÖRDÜĞÜNDE ATEŞ EDİYOR SEN SAKLANINCA DURUYORSA O KOMANDODUR KAÇ CANINI KURTAR,EĞER BİR ASKER SİZİ GÖRDÜĞÜNDE ORTADAN KAYBOLUYORSA BORDO BERELİDİR.YAPACAK BİRŞEY YOK O SENİ BULUR.