Bilgisayar açılırken hata veriyor daha önce karşılaşmamıştım, sanırım tam windows kapatılıyor ekranında fişi çektim aceleyle giderken o yüzden olmuş olabilir. Neyseki telefonum ile hatanın resmini çektim buraya koyayım da elbet bilen biri yardımcı olur. Umarım bilgisayar bir daha açılmamak üzere çökmemiştir. Yardımlarınızı bekliyorum
Bu arada olağan şekilde, güvenli modda falan hiç bir şekilde açılmıyor, hepsini denedim. Yalnız F2 ile settings e girebiliyorum , orda da bişeyi ellemedim iyice batırmamak adına.
Bu sorunu genel de anakarta takılan donanımların tam oturmaması ekran kartı, işlemci fanı, yada en çok ram yuva boşluğundan kaynaklanmakta.Eğer daha değişik bir anormal durum yoksa anakart chip devrelerinde kısa devre gibi,ram kartınızı çıkartıp diğer yuvaya takın ekran kartınız varsa çıkartıp sağlam bir şekilde monte edin.Eğer başka donanım aygıtları varsa kontrol edin , mümkünse temiz bir kurulum cd si ile kurulum yapmaya çalışın.(not:ummountable boot voluma hatası genele donanımlaraın elektrik giriş bağlantılarının sorunlu olmasındadanda kaynaklanabiliyor)
windowsun bi dosyasını silmis olabilirsin yada yanlıslıkla silinmiste olabilir..bence format at..belki de baska bi careside vardır ama ben olsaydım formatlardım...
Format atayım atmasına da önce kurtarmam gereken dosyalar var. O yüzden format en son çare. Valla sanırım windows kapanırken çektim fişi %90 ihtimal ondan oldu hani güncelleştirmeler yapılıyor falan ekranları yüklerken de çekmiş olabilirim kapadıktan 2-3 dk sonra hala sesi duyunca evden çıkmak zorunda olduğumuzdan çekiverdim ani bir hatayla..
@ Z-DGİ, Boot ayarlarıyla oynasam (enable/disable) yapsam acaba bir etkisi olur mu?
Yöntem 1: UDMA Denetleyicisi Bilgisayarınız bir UDMA sabit disk denetleyicisi kullanıyorsa, aşağıdaki yordamları kullanın: • 40 telli kabloyu 80 telli bir UDMA kablosuyla değiştirin. • Bilgisayarınızın BIOS ayarlarında, 'Fail-Safe' (hataları önleyen) varsayılan ayarlarını yükleyin ve sonra USB Desteği gibi en sık kullanılan ayarları yeniden etkinleştirin
Yöntem 2: Zarar Görmüş Dosya Sistemi Dur hatasının ikinci parametresi (0xbbbbbbbb) 0xC0000032 değerine sahipse, dosya sistemi zarar görmüştür.
Durum buysa, bilgisayarı Kurtarma Konsolu'nda yeniden başlatın ve birimi onarmak için chkdsk /r komutunu kullanın. Birimi onardıktan sonra, dosya sistemi zararının nedenini belirlemek için donanımınızı denetleyin.
Bunu yapmak için şu adımları izleyin: 1. Windows başlangıç disklerini kullanarak veya bilgisayarınız CD sürücüsünden başlatılabiliyorsa Windows yükleme disklerini kullanarak bilgisayarınızı başlatın. 2. Kuruluma Hoş Geldiniz ekranı görüntülendiğinde, onarma seçeneğini seçmek için R tuşuna basın. 3. Çift önyükleme veya çoklu önyükleme yapılabilen bir bilgisayarınız varsa, Kurtarma Konsolu'ndan erişmek istediğiniz Windows kurulumu seçin. 4. Sorulduğunda yönetici parolasını girin.
Not Yönetici parolası yoksa ENTER tuşuna basın. 5. Komut isteminde, Windows'un yüklü olduğu sürücüde chkdsk /r yazın ve ENTER tuşuna basın. 6. Komut isteminde, bilgisayarınızı yeniden başlatmak üzere exit yazın ve ENTER tuşuna basın. Bu yordam işe yaramazsa, yordamı yineleyin ve 5. adımda chkdsk /r komutu yerine fixboot komutunu kullanın.
İşime yarayacak kısımlar bunlar da yöntem 1 i ben nasıl uygulayacağım?
Kablo kısmı en kolay kısım (Notebook değil dimi ?)...Bİr adet IDE 80 pin kablo ile değiştirecen HDD nin Kablosunu, BIOS tanda Load Fail-Safe diey bişi varsa onu seç...veya Default BIOS ayarlarına dön...
Bu BIOS ayarlarını falan nasıl yapıcam , pek donanımsal bilgim yok da PC hakkında. msn varsa daha rahat haberleşiriz, bana ÖM atarsan adresini sevinirim.