E7200 2.53 de çalışıyor ve max 2.63 gördüm Bu değerden sonra pc açılmıyor 230w güç kaynağım var.Şu soruların cevaplarını alabilirmiyim sizden: 1-Güç kaynağım işlemciyi 3.ghz de çalıştırmaya yeter mi? 2-Ram timingleri nasıl yapmalıyım? 2gb 5-5-5-15 666mhz ramlar var elimde ve 1.8v yazıyor.(Sabit konuda yazıyordu nasıl yapacağım ama anlamadım 3-PCIE yi 100 e sabitliyoruz ama ben o yeri bulamadım nerdedri?(ASUS P5KL-VM anakart AMI bios)) Şimdiden teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-MAC*1 -- 22 Temmuz 2008; 17:46:01 >
p35 ds3l ankartım var stock fanla 3.6 gördüm benc aldım(400 watt dandik psu ile. şu an zerotherm cf900 var 3.3 ghz 1.23 voltta.7/24 2 çekirdek çalışıyor(seti@home). takoz bi işlemci değil yani. onu belirteyim önce. 230 watt psu ile o sistemi nasıl çalıştırıyorsun ona şaşırıyorum.değil overclock normal de bile zorluyordur. fsb yi arttırdıktan sonra ram çarpanı ile çarpıldığı için ramin daha yüksek hıza çıkmaya çalışıyordur bu sebeple bilgisyarın açılmıyordur büyük ihtimal. ram çarpanını da 667 ye yakın olacak şekilde düşürmelisin.
kesinlikle o güç kaynağıyla overclock yapmayın.hadi onu da geçtim sistem bileşenlerini de tehlikeye atar.en kısa zamanda yeni bir güç kaynağı sipariş verin.tavsiyem en az 500 watt
Ranlarıda overclock etmen lazım.Veriyolu hızını arttırdığında veri alışveriş miktarı artar.E ramlarınında bu miktarı karşılayabilmesi için overclock olması lazım. Bunun dışında PSU'nu http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd850308 linkindeki AOPEN AO450-12ARMF BOX POWERSUPPLY ile değiştirebilirsin.Çok ucuz bir PSU. PCI-E'yi 100 mhz sabitle.PCI hızında 33 mhz sabitle.Bunlar zorunlu.Yoksa stabiliteyi bozar.BİOS'ta bu ayları bul,yoksa işlemcinin gerçek overclock potansiyelinin tırnağını göremezsin.