Arkadaslar teknosaya gittim modemlere bakmaya Airties RT111 gördüm paketi büyük bimekse gittim ordaki modemlerede bakayim dedim ordada RT111 gördüm paketi kücük acaba buyuk paketteki büyük olup, küçük paketteki küçük olma ihtimali varmı hepsi aynıdır diyorsanız niye öbürü büyük paketti yardımlarınızı bekliyorum:)tsk ederim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Staree -- 22 Temmuz 2008; 14:58:25 >
Büyük paket dediğin kablosuz yaşam paketi olabilir Kablosuz USB adapdörlü
Herşeyden önce RT-111 kablosuz değil ancak kablolu bir modemdir! Kablolu bir modem de yanında kablosuz ağ adaptörü ile "bundle" edilip (paketlenip) satılmaz!
Sizin kablolu bu RT-111 için gördüğünüz durum halen AirTies'ın RT-211 ve RT-205 kablosuz modemleri için de geçerlidir. Ancak işin aslında, büyük paket veya küçük paket olsun içlerinde tamamen aynı modemler bulunmaktadır. Ancak bu büyük ve küçük paketleri elinize alıp da şöyle bir "tartdığınızda" küçük paketin daha hafif geleceğini de (beklenildiği gibi) farkedeceksiniz.
İşin sırrı modemlerin yanında verilen AC/DC güç adaptörü ile ilgili. AirTies piyasaya ilk sürdüğü RT-101, RT-110, RT-210v1 ve galiba ilk seri RT-205 model modemlerde SMPS (=switchmode) denilen ve AC çalışma gerilimi geniş olan adaptörler kullanıyordu. Bu sayede de Türkiye'nin olumsuz koşullarda çalışan çarpık 220 Vac şebekesindeki dalgalanmaların yerine göre 140'lara düşen veya 270'lere fırlayan değerlerinin, modemlerin çalışmasındaki olası olumsuzlukları önleniyordu.
Ancak SMPS tip adaptörler, Lineer denilen (ve fakat şebeke gerilimindeki dalgalanmalardan etkilenebilen) adaptörlere göre daha pahalı, biraz daha kompakt boyutlarda ve daha hafif adaptörlerdir.
Maliyet düşürme gayretleri sonucunda, bir tarihten sonra AirTies'ın RT-210v2, RT-205, RT-211 ve RT-111 modemleriyle artık SMPS değil de Lineer güç adaptörleri verilmeye başlandı. AirTies AR-GE, modemlerin iç devresindeki entegre gerilim kaynağı devresi sınırlarıyla bir miktar modifikasyon yapıp Lineer Güç Adaptörü kullanılsa bile bu modemlerin Türkiye koşullarında yine de 160-260 Vac şebeke gerilimi aralığında çalışabilmelerini garanti altına aldı.
Ancak daha sonra, demek ki daha ucuz maliyetle SMPS güç adaptörü temin etmeye başladılar ki bu sayede hem daha ağır ve kütleli olan Lineer adaptörleri vermekten kurtuldular ve bu arada cihaz paket boyutlarını da küçültmek olanağını buldular...
Endişeye veya şüpheye gerek yok; AirTies'ın ciddiyet ve müşteriyi destekleme konusundaki samimiyetine güvenebilirsiniz!...
AMD taraftarı, AirTies-Zyxel ve yeni nesil Linksys destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. (Evlerinde 4 ayrı ADSL hattında AirTies WAV-140 generic, AirTies RT-101, Linksys WAG-200G & Pikatel AirPlus, işyerlerinde AirTies RT-210 & AirTies WAV-140 generic ADSL modemlerini kullanır; KomTurk VoIP SS (UMTH) aboneliğinden memnundur... Kullandığı bilgisayar sistemlerinin konfigürasyonlarını yazmak epeyce uzun süreceğinden "kimse bilmesin" daha iyi!...)