Arkadaşlar Marantz Sr5001 anfimi Toshiba HD-EP30 HDDVD playerimla optik kablo aracılığı ile bağladım. Görüntüyü HDMI üzerinden TV ye verip seside optik bağlantı aracılığıyla anfi den almak istiyorum fakat görüntüde seste TV den geliyor. Bir türlü sesi AVR den almayı başramadım.
Konuyla ilgili bilgi ve tecrübe sahibi olupta yardımcı olabilecek varmı?
arkdasım oncelikle goruntuyu halletimssin problem yok TV nin sesini kıs bir optik kablo ile dvd den cik anfinin dvd icin ayrilmis olan optik girisine gir bu kullanma klavuzunda vardir ve anfinin ekranindan dvd yi sec bu sekilde ses laman gerekir alamiyorsan anfinin cd icin ayrilmis olan optik girisini dene ve anfiden cd yi sec buradan da ses alamiyorsan dvd player HDMI baglantı yapılmısken optik çıkışlarında ayrıca ses vermiyor olabilir veya dvd ayarmenusunde secilmesi gereken bir secenek olabilir bu biraz sacma ama toshiba o model biraz netametli bir model kolay gelsin
birde stero cikmayi dene istersen bakalım o zaman vericek mi veya dhmi baglantisi kes optik kablo ile sadece ses almak icin anfiye bagla bakalım o zaman sonuc degicek mi
pioneer DV600 (dvd player aynı zamanda SACD player ) Onkyo Tx-SR604 (Av receiver) Sansui 2 kule + Pure acousticks QX900 5+1 kolonlar + onkyo sub 230w (toplamda 7+1) DVD ve ANFI birbirine HDMI baglantı ile baglı samsung 50''q91H PS3 white..
Eve tolması gerektigi gibi avr nin cd ve dvd için olması gereken optik girişinden bagladım ve avr üzerinden tüm seçenekleri denedim fakat ses alamadım. Belkide dediğin gibi hdmi ile bağlıyken optik den ses vermiyordur. Aksam bunu deniycem, optikten ses baglıyken hdmi dan baglantıyı kesicem. Gerçi olursada tuhaf hdmi olmazsa goruntuyu component vermem icap edicek.
pioneer DV600 (dvd player aynı zamanda SACD player ) Onkyo Tx-SR604 (Av receiver) Sansui 2 kule + Pure acousticks QX900 5+1 kolonlar + onkyo sub 230w (toplamda 7+1) DVD ve ANFI birbirine HDMI baglantı ile baglı samsung 50''q91H PS3 white..