Eski buzdolabım artık yorulduğu için (1990 model AEG NF ilk model) değiştirmek istiyorum, aslında birkaç mesaj altta aynı konuda yazılar var ama, arkadaşın tercihi farklı olduğu için orada anlamlı olmaz, ithal bir ürün isteniyor ve tavsiyeler de tabii ona uygun..
Benim istediğim yerli ama sağlam üzmeyecek servislerle akrabalık yaratmayacak bir cihaz, ithal düşünmüyorum, paramız bize kalsın...
Arçelik, Beko, Bosch, Siemens, Vestel bunlardan biri olabilir, Profilo, baştaki firmaların yan sanayilerini filan istemiyorum, baş ağrıtıyor.
Büyüklük vb özelliklerden daha ziyade servise en az bağımlılık yönünden tavsiyeleriniz nelerdir?
Önce teşekkür ederim tavsiyeniz için... sonra niye yerli derseniz onu yanıtlayayım.
Yerli ürün alındığında bu ürüne verdiğiniz paranın tamamına yakını içerde kalır, dolayısıyla (hernekadar hortumcu siyasetçiler bir kısmını içederlerse de) hizmet olarak geri döner ve de işçiye iş, yan sanayiciye iş, onlara mal satan esnafa iş ... diye liste uzayıp gider ...
Kaliteler arasında fark olduğunu sanmıyorum, 20-25 sene önce haklısınız mesela Arçelik Toçlar vardı çam.mak. resmen yürürdü çalışırken... ama artık hepsi de dışardakiler ayarında... Öyle olmasa Beko, Vestel filan Avrupada o satış rakamlarını nasıl yakalarlar?
Benim sizlerden öğrenmek istediğim, yeni modelleri bilmiyorum, çoğu model oturana kadar ilk başlarda problemler yaşanıyor, onlardan birine çarpılmamak... denenmiş bir modeli alıp rahat etmek...
Orjinalden alıntı: aydınlımerve sen inanıyon mu buna en iyisinin arçelik olduğuna güldürme beni bosch zaten tamamen buraya ait olmamıştır daha çoğu ürünü yine italdir
Bosch'un yerli üretim buzdolaplarının çok şikayet aldığından haberiniz yok sanırım. Forumda yazan çok oldu. Gürültülü çalışma, buz kırma sesine benzer çatırtı sesi, malzeme kalitesizliği vs.. bunlardan birkaçı. Ve bu sorunlar yeni çıkan modellerde de giderilebilmiş değil sanırım. Bosch'un sadece XL, XXL serisi ve gardrop tipi buzdolapları iyidir. Yerli buzdolaplarında en azından Arçeliğin malzeme kalitesi iyi. Bir akrabamda yaklaşık 10 yıllık çift kapılı modelinden var memnunlar.