arkadaşlar telefonu yeni aldm... açıkcası pc ile olan bağlantısını tam çözmüş değilim mesela müzik yüklemek için itunes programını indirdim.. iki klasör yapıp tel.e attım fakat telde sadece birini görebiliyorm.. resimler de aynı şekilde oldu.. dosyalrın pc deki yerleri ile de oynamadım.. ayrıca ben teli başka bir pc e taktığm zmn içindeki dosyalar gözükmeyecek mi??bu dosya atma olayının daha kısa bi yolu yok mu ?? bi de word dosyalarını tel.e nasıl atabilirim?? yardmcı olrsanız sevinirm.
NOT: bunu başka bir bölümde de dile getirdim fakat yardmcı olan olmadı... bu yüzden konu açmak zorunda kaldım kusura bakmayın...
Siz bu telefonu win mobile ile çalışan PDA lerle karıştırmışsınız galiba bu bahsettiklerinizin çoğunu öyle çok kolaylıkla yapamazsınız bu telefonla.. her bilgisayarda iTunes olmalı WinSpc, iPhone Browser gibi programlar yüklü olmalı vesaire vesaire..Word dosyalarını da okumak, editlemek bildiğim kadarıyla pek mümkün değil.. Bu telefon Apple bir kere.. Microsoft a gıcık bir firmanın..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babaluga -- 22 Temmuz 2008; 14:16:53 >
bikaç word dosyası atmam lzm tez fln.. müziklerde mp3 formatında ztn.. bi de şöyle bişi var ben ewde iken farklı dışarda iken farklı pc kullanıyorm.. şimdi dier pcde e taktığım zamn teli bütün uğraştıklarım boşa mı gitcek ...
Diğer Pc de sana aitse sorun yok oralara da yükle iTunes falan ama öyle flash disk gibi kullanma özelliği yok..Eski iPod umda vardı "enable disk use" seçeneği keşke bunda da olsaydı..
iTunes la sadece müzük, video ve zilsesi atabilirsin.. bildiğim kadarıyla word dosyası veya telefonunda kullanmayacağın herhangi bir dosya yani yalnızca bir yerden bir yere taşıma amacıyla dosya atamazsın.. Bazı arkadaşlar bir programdan bahsetmiş iPhone un içini root dosyaları olarak görüyör ve birtakım işlemler yapmana izin veriyor diye ama kurmak isteyen çoğu arkadaşımız kuramamış gibi okudum..
Sorun değil programın anlıyısı bu sadece sana özel olucak anladınmı bunu korumak amaclı sonusta iphone bir flash dick veya harici hard dısk kullanmı ıcın yapılmıs bıısı degıl he o dedıklerıne gelırsek basıt ama azıcık ugrastıran işler sonucu mesela browser ıle ıstedıklerını..yapabılırsın kolay gelsın
Excel dosyalarını görüntüleyebiliyor ancak düzenleyemiyor. Bildiğim kadarı ile word dosyaları için de aynı durum geçerli.
Bilgisayarınıza filezilla kurup küçük bir ayar yaparak kablosuz olarak bilgisayarınızdan telefonunuza yada telefonunuzdan bilgisayarınıza dosya transferi yapabilirsiniz.
Bu sayede aslında telefonunuzu flash disk gibi de pek ala kullanabilirsiniz. Ancak telefonunuzu bağlayacağınız her bilgisayarda dosyalarınıza ulaşmak için iphonebrowser yada filezilla olması gerekir.
Aslında filezilla bir ftp programından başka bir şey değil. dolayısı ile bütün ftp programlarının işe yarayacağını düşünüyorum ancak nedense her tarafta filezilla ile kullanımı gösteriliyor. (ücretsiz olduğundan da olabilir)