Geçtiğimiz günlerde sizler ile paylaştığımız bir haberimizde AMD-ATi'nin Radeon HD 3000 serisiyle ilgili olarak isim değişikliğine gitmeyi planladığını ifade etmiştik. OEM üreticileri ve sistem entegratörlerinden gelen talep doğrultusunda firmanın HD 3000 serisine dahil bazı modelleri Radeon HD 4000 serisi altında yeniden isimlendirerek üreticilere sağlayabileceği haberleri ortaya çıkmış, bizde detayları sizler ile paylaşmıştık. Fakat AMD-ATi'nin yaptığı resmi açıklama ile herhangi bir isim değişikliğine gitmeyeceğini ifade ettiği belirtiliyor. Hatırlanacağı üzere Nvidia geçtiğimiz aylarda bazı modelleri için (GeForce 8800GS-9600GSO gibi) isim değişikliğine gitmiş ve bu sebeple eleştri oklarının hedefi haline gelmişti.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Etik olan da buydu.ATI az kalsın yanlış yapıyordu.
“Bilim deyince, onda hakikat diye öne sürdüğü önermelerin kesin olmasını ister; kesinlik ise en mükemmel şekliyle matematikte bulunur. O halde bilim o disiplindir ki; önermeleri matematikle ifade edilir. O zaman matematiği kullanmayan disiplinler bilimin dışında kalacaklardır.” M.Kemal Atatürk
Çok şükür ben de korkmuştum. Aynı ürünleri tekrar tekrar sunacaklar diye Nvidia gibi.
Ben korlulacak birşeyin olmayacağını söylemiştim. AMD, nVidia ve Intel'e benzemez, bunu da söylemiştim...
DÜRÜST OLAN KAZANSIN, BAŞARILAR AMD !
AMD'nin şirket politikası artık en hızlısı değil, en uygun işlemcileri üretmek olacak... Ancak işlemci bazında en iyisi olmasa da, kendi chipset birimi ve grafik birimini AMD işlemci ile bir arada kullanmak en iyi oyun sistemi olabilir... (9850+790FX+SB750+R700(4870X2) DAİMA AMD (Benim için.)